čtvrtek 30. srpna 2018

Dvě patly

Slíbila jsem nepředloženě mladší vnučce, že upečeme roládu,
dnes jsme přijely z výletu a vnučka samozřejmě chtěla péct,
tak nezbylo, než se do toho pustit.


Milé KOČKY,
sáhla jsem po receptu mé mámy,
6 vajec, 6 lžic cukru a 6-7 lžic hrubé mouky, umíchat žloutky s cukrem a vyšlehat sníh bylo za chvíli a šup s tím do trouby.
Jenže na roládu to bylo moc vysoké těsto, tak jsme umíchaly jeden tvaroh a dva čokoládové termixy a pomazaly buchtu navrch, vidličkou udělaly ,,výzdobu,, - nakrájela jsem kostky, buchta začala mizet...
ráno bude ještě na snídani.
Mladší vnučka se hrne do kuchyně, mám radost.
Starší jsme zatím zaparkovaly u PC.
Zítra se vrátí k rodičům, bude se mi po nich stýskat.










5 komentářů:

  1. Takové hatla patla je nejlepší, když můžete tvořit s někým, kdo se to učí. A dnes jsem četla, že více konzumentů našich českých větrníků je označilo za skvostnou pochoutku. Věřím ale, že to vaše hatla patla bude nejlepší pro vnučku/y, že je to odláká i od PC ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ještě prosbu, nemám na tebe kontakt a ráda bych ho měla. Dáš na svůj blog "Zprávu pro autora blogu", mohla bych ti vyjádřit pochvalu a tvůj různorodý a hlavně "letitý" blog - kam se hrabu já se svými 8 lety blogování! Děkuji už dopředu a všechny aktéry kolem tebe zdravím taky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moje mamka dělávala něco podobného a naši kluci se po tom mohli utlouct.
    Je to celkem rychlé a hlavně dobré.
    Moc děkuji za zprávu, která mi přišla mailem. Určitě budu moc ráda, když občas ke mne nakoukneš.
    Já od určité doby taky k Tobě ráda chodím.
    Měj se moc hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Milá děvčata, buchta zmizla rychle, ale nejvíc se vnučce líbilo šlehat sníh starým způsobem růčo, pak míchat metlou žloutky s cukrem do pěny, a pravila, že doma takové nářadí ani nemají a udělala mi v kredenci inventuru. Ona peče s mamkou doma za pomoci robota a ten já ignoruju.
    Tak hezkou neděli vám oběma a ať se daří. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, také jsem s babičkou pekla a dodnes na to ráda vzpomínám. I když se buchta nedala zarolovat, vypadá dobře a na chuti jí to neubere. Jste holky šikulky. Já dnes peču štrůdl. :o)
    Přeji pěkný týden. D.

    OdpovědětVymazat