neděle 29. září 2019

Dobrá knížka

Od mládí jsem ráda četla. Ke knížkám mám vztah a jsem ráda, že jak dcera, zeť i vnučky také rádi čtou.
Každý má sice rád něco jiného, ale i tak.


Asi před třemi lety jsme jeli jako každé prázdniny na týden do přírody s vnučkami a ještě na poslední chvíli jsem namátkově vybrala a koupila holkám knížku, kdyby třeba nebylo pěkné počasí, i když vím, že si obě sebou berou čtení a pastelky a blok na kreslení. A hry.
Knížku jsem tehdy asi desetileté vnučce podstrčila, a řekla jim: každý večer ti bude sestra číst na dobrou noc.
A děly se věci: holky po večeři a osprchování zalehly, starší vnučka opravdu asi ve 20.30hod. vzala knížku a jednu kapitolu mladší vnučce přečetla. Z jejich pokoje se ozývaly salvy smíchu a tak jsem usoudila, že koupě stála za to.
Proto,
moje milé KOČKY,
zkuste svým vnučkám tuhle knížku přečíst, jestli chcete a mají to rády.
Dokud na to mají správný věk.
https://www.zbozi.cz/vyrobek/kocka-linda-poklad-rodiny-marketa-zinnerova/
Dnes už jsou holky starší a čtou jiné knihy, nicméně knížka se schová ,, pro jejich děti,, - tak jako nechtějí dát hračky, nedají ani knížky a stolní hry.
V rodině, kde knížky jako Kocour Modroočko a kachnu Matyldu podle večerníčku, Petiškovu Martínkovu čítanku a jiné takové znají děti téměř zpaměti, se nemůžete divit ničemu.
https://www.knihydobrovsky.cz/matylda-84638?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=7_APR-Albatros|Matylda+84638&utm_content=Matylda&utm_term=kn%c3%ad%c5%beka+sle%c4%8dna+matylda

Hezké chvíle s knížkou a vnoučaty vám přeji.

6 komentářů:

  1. Jiřinko, jsou to moc pěkné knížky. Všechny. A víš, že máme mezi blogery aktivního "Kocoura Modroočka"? Píše a píše na svůj blog, dokonce se přihlásil a vybírá články na Blog.cz v Tématu týdne.
    Navíc včera jsem i takové knížky nabízela na místním svatováclavském jarmarku, za drobný peníz pro místní divadelníky. Udala jsem knížek za 511 korun, ty už nemusí do knihobudek a pár korunek "na kulisy" se našim divadelníkům bude taky určitě hodit. Ty, které zbyly, ještě jednou proberu, pár si jich vyberu na přečtení a zbytek roztrousím po knihobudkách.
    A holky znají "Veveřáckou kroniku"? Nebo Študáky a kantory? Nebo Doktorku z domu Trubačů? Dobrých knížek jsou laviny, jen ještě ti tví drobci k nim musí dorůst. Měj se fajn a dnes ti posílám i svatováclavský posvícenský pozdrav. I holkám ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem od dětství ráda a hodně četla. Když byli kluci malí, četla jsem i jim. A také jsem schovala pro vnoučata knížky a teď jim z nich čtu.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:Milá Kitty, Doktorku z domu Trubačů považuji za velmi krásnou knížku a jakmile jsem si ji přečetla ( z knihovny ) koupila jsem si ji. Nyní je u mladých v knihovně. Mám ráda spoustu knížek, třeba Tři muži ve člunu, Jak voní tymián a hodně dalších. Večery pod lampou s knížkou - to je radost.
    Holky mají 13 a 15 let a tatínek jim čte večer i teď. Ale ony čtou samy také hodně. Pa Jiřina z N.
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, také mám schované knížky po dětech a dokonce i po nás, právě pro vnoučátka. Tak snad jednou se k pohádkám zase dostanu.
    Měj hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:Dáši, to je moc hezké období, kdy jsi babičkou a u tebe to bude mladou babičkou a potěšíš se s vnoučátky a pak je vrátíš a máš čas na své aktivity.Jsem vděčná za to, že jsem si to užila.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, tohle byla milovaná knížka našich dětí!
    A ty ilustrace, prostě nádhera, duše je blažená...
    Skvělý výběr!
    Posílám pozdravy a přání hezjého večera, Helena

    OdpovědětVymazat