pondělí 2. prosince 2019

Advent část III. Budyšín

Do Budyšína jsme přijeli v neděli odpoledne, takže, jak je v Německu zvykem, obchody byly převážně zavřené,


paní průvodkyně chytře - dokud bylo světlo - provedla nás po památkách a pak dala rozchod - zajímavostí zde je například rozdělení kostela na dvě nestejně velké části: katolickou a evangelickou!!! - poté jsme se vydali na hradby a ke hřbitůvku se zničeným kostelem - velice působivé místo a netuším, zda bych to - být tam sama, našla!
Oběhali jsme ta nejvíc atraktivní místa, pofotili kde co a pak jsme dostali volno!
Adventní trhy byly čím dál víc plné a jakmile se setmělo, nešlo se jen tak procházet. Davy zhoustly. Spousta stánků a atrakcí pro děti, z amplionů se ozývaly koledy a jiné písně, chvílemi toho hluku bylo na mne až příliš. Stihly jsme s Janou horkou čokoládu, nakoupily pražené mandle a jiné dárečky vhodné ke konzumaci a na šestou došly k busu a nechaly se unášet k domovu.
Pan řidič sice přislíbil, že nás vysadí za Mělníkem, abychom nemusely do Prahy, ale jel z Rumburka na Č.Lípu a M.B. a pak po dálnici do Prahy, tak nevím, jestli schválně či pro zapomnětlivost tohle nevyšlo?
Mohly jsme být doma nejméně o hodinu dřív.
Každopádně se výlet líbil a jsem ráda, že se nikomu nic nestalo a užily jsme si to vrchovatě.
I z Budyšína přikládám pár fotek:
Hezký adventní čas vám všem,
milé KOČKY.
( fotek jsem přivezla přes 500 a 15 z nich rovnou vyhodila, dojmů a milých vzpomínek budu přechovávat více )












































































11 komentářů:

  1. Jiřinko, užily jste si krásný výlet. Také hodně fotím, to je výhoda digitálních foťáků. Můj muž vždycky udělá jen pár fotek, zato já fotím o sto šest.
    Zítra na Tebe budu myslet. R.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Růženko, to jsi hodná, budu to potřebovat.Jedu teď do Prahy k mladým a půjdu ráno od nich. Vezu tam dobrůtky.Doma budu zítra navečer.
    Fotky u článků mi zas blbnou, snad se to zlepší.
    Zatáhlo se, asi něco přijde. Hrzký večer.
    ( možná časem napíšu víc o Wroclavi i ost. místech ), je toho hodně zajímavého. pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Stejně je to perfektní trávení volného času, moct si tak na víkend vyjet i do více míst a jen tak si užívat předvánoční atmosféry. Zítra snad budeš náležitě posílená nedávnými zážitky i rozdělováním dárků. Tak pro zítra držíme palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, tak jsem se podívala, všechno přečetla - obou německých městech jsem byla, na Velikonoce, advent musí být moc krásný. Dokonce vidím i kavárny, ve kterých jsme poseděli :o) Ale to drama s autobusem - naštěstí to dobře dopadlo a ty sis užila úžasný výlet!
    Měj krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, hezky sis výlet užila. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné místo, úžasná atmosféra! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný výlet jste si užily. Do Budyšína jsme ještě v dobách kdy to bylo v NDR, dost často jezdívali. Už si ale na  ty krásné památky nevzpomínám. Je to hodně přes třicet let a určitě se tam plno míst i změnilo. Já tyto trhy a davy lidí nemusím.  Vím, že ta atmosféra je pro mnoho lidí příjemná, ale já raději utíkám do klidu a davy lidí už vůbec nemusím. Vše jsou to důsledky mé  nemoci, se kterou jsem skoro 16 let bojovala a protože by se mohla vrátit, tak se takovým rušným místům raději vyhýbám...Měj krásný a pohodový čas adventu a hlavně ať jsi brzy v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  8. [5]:[6]:[7]: Zdravím a jakmile se, milé KOČKY, zmátořím po dnešku, dodám ještě několik postřehů z právě odjetého výletu.
    Dobrou Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Helenko, udělat tam pěknou fotku by nebylo asi těžké, ale to by to člověk nesměl dělat od boku při pochodu a přitom sledovat, kam jde průvodkyně s rozevlátým průvodem.Podle toho ty moje fotky vypadají, hihi.Ale, my Češi, chceme vše, všechno vidět na vlastní oči a taky se ,,chvíli,, poklidně věnovat adventním trhům, v létě, pokud to půjde, bych do Zhořelce ráda zajela znova soukr. Hezký večer. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, hezky výletuješ. A ta horká čokoláda se šlehačkou..., mňam.
    Přeji klidný adventní čas. D.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Dášenko, v tom stála lžička v pozoru! nikdy jsme takovou dobrotu s Janou ani neviděly.Být zdravá, ještě si to poleju vaječným koňakem.
    Teď mám pár dní jiné starosti, ale bude líp. Zdravím na jih!
    A těším se, až koncem týdne půjdu na vaše blogy, milé KOČKY.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat