středa 25. prosince 2019

Lesní koláč

Mnohé z vás,
milé KOČKY,
přejedené cukrovím, se jistě odvrátíte od mého příspěvku zpět k něčemu slanému nebo kyselému?

Jenže, s cukrovím to u nás je letos jinak: část mi donesla Marcelka a část mi darovala Jana, spolucestovatelky,
jelikož jsem ale chtěla udělat i to svoje, připravila jsem si minulý týden do lednice tři druhy těsta, ovšem v malém množství a dokonce jsem se po večerech snažila i něco upéct. Z různých důvodů mi to letos šlo jako psovi pastva...
Na cukroví chodíme pilně a jen moje skrblická povaha zachránila na zítra pro vnučky vzorky pečiva!
Z lineckého mi zbylo část těsta, tak mne napadlo, vykouzlit na zítra něco jablečného a naplánovala jsem si, že udělám dolní placku do jednoho silnějšího kastrolu a druhou, že do ní vykrájím formičkou dírky, tu ,,děravou,, pokličku položím navrch přes pocukrovaná nakrájená jablíčka.Přijedou totiž mladí s vnučkami, ať máme něco ke kávě a čaji, něco, co doma nemají.
A jak to dopadlo? Je tu teplo a těsto je za chvíli jako bláto, tak jsem musela udělat změnu: vykrájela jsem stromečky a nakladla je navrch. Proto ten název lesní.
Už si hoví v troubě.
Určitě to bude dobré a běda, jak ne!
Hezký večer všem.

6 komentářů:

  1. Máš dobré nápady, koláč se stromečky se k Vánocům hodí a určitě bude moc dobrý. :-)
    Já jsem včera také pekla a to mini štrůdl. Proč mini?  Můj muž šel na Štědrý den dopoledne ještě nakoupit a já mu napsala i listové těsto na závin. Pro nás dva kupuji již hotový plát, jistě to znáš.Včera jsem zjistila, že donesl mini plát, určený pro pečení drobných tvarů. Tak jsem z něj vykouzlila jednu malou nohavici závinu, ke kávě bude mladým stačit.;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Proč ne? Po upečení to bude něco zvláštnějšího a stejně to skončí jako ty sladké ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, koláč vypadá velmi pěkně a kreativně. Člověk si musí poradit, viď? Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]:[2]:[3]: Milá děvčata, mladí dnes přijeli, dali si kachnu, červ. zelí a knedlík, já s mladší vnučkou ale bramkaši a smažený květák ( na přání vnučky ) a pak! - přišel na řadu ten koláč a jaký měl úspěch! Zeť snědl pěkný kousek a pochválil mě! a ostatní jedli a nic neříkali, tak jsem to považovala za dobře zužitkované linecké.Cukroví všeho druhu jsem nastražila na tácy a vypadalo to skvěle.Mladí odjeli a vnučky mi tu nechali a šly jsme se po setmění podívat na vánoční strom a betlém.A večer bude telka a pohádka!
    K večeři si poručily kakao.
    Paráda.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřínko vypadá to opravdu velice zajímavě. U nás se zůstalo u cukroví, snacha měla výborné minizákusky, a tak přinesla a jedly se chlebíčky. zbytky budeme dojídat mezi svátky. Nic se nevyhodí. Svíčkové zbylo trochu, také trochu salátu a tak to dnes dorazíme. Krásný den

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Járo, my jsme také letos chystali trochu méně jídla, než jindy, ať už kvůli mně nebo i dcera si přála, abychom to 26.12.nepřeháněli.Ale rozhodně jsme nestrádali.
    Manžel dnes dojí zbytek kachny a zelí a knedlík a já s děvčaty si uděláme rybu a kaši.
    A ujídáme cukroví. Holkám jsem nakoupila ořechy všeho druhu a to mizí nejvíc.
    Dnes kvečeru jedu k nim a pak dva dny budeme na výletě, což jsem dostala jako dárek od Ježíška.
    Určitě něco nafotím a pochlubím se na blogu.
    Zdravím Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat