čtvrtek 9. ledna 2020

Jak slepička sháněla vodu

Všechny asi znáte tu pohádku,
milé KOČKY,
jak slepička sháněla kohoutkovi vodu a co vše při té anabázi zažila.


Nějak podobně jsem si dnes připadala já.
Nebylo to ale o vodě!
Rozhodla jsem se roztlouct staré ořechy a dát je ptákům na balkon.
Chtěla jsem převléknout cejchy a dát je vyprat.
Při tom vždy vyluxuju kde co.
Jenže, máme malý byt a ke skříňce, kde skladuji povlečení, je postavený ušák, u ušáku je stoleček, na kterém stál stromeček!
Tudíž to začalo tím, že jsem si stromeček postavila v kuchyni na stůl, odstrojila jsem ozdoby,
Nic se mi nepodařilo rozbít, i když mi jedna ozdoba upadla, naštěstí z malé výšky.
Pak jsem přendala stolek, dala na balkon roztlučené ořechy, aby si ptáci přišli zobnout, odtáhla jsem kousek vedle těžký ušák, vyndala ze skříňky povlečení, v ložnici převlékla polštáře a proš.deky, odnesla použité povlečení do koupelny a nacpala pračce břicho. Vyluxovala jsem matrace, koberce, vytřela chodbu a koupelnu, umyla nádobí a vypila kafe.
Manžel si ohřál jídlo od včerejška, hovězí polívčičku a vepřovou krkovičku, bramknedlík a špenát.
Ještě, že nám zbylo, nemusím dnes vařit.
Teď už jen zabalím ozdoby do bublinkové folie a naskládám do krabic.
Tak zase za rok,
krásní medvídci, barevné kouličky a třpytivé šišky, zbylí sněhuláci, ptáčci.
A kdyby někoho zajímalo, co FURT dělá důchodkyně, mám ještě v plánu - začnu číst další knížku od Ježíška a na pátou mám schůzku s Janou - musíme se poradit ohledně akcí v letošním roce.
Večer ještě provětrám nějaké blogy, abych měla přehled.

















9 komentářů:

  1. Jiřinko, jsi pilná jako včelička. Obdivuji jaké máte krásné vánoční ozdoby. Já jsem vánoční výzdobu uklidila včera. Dnes jsme také měli vařeno od včera a vyžehlila jsem prádlo, co na mně tady už pěknou chvíli čekalo. Nějak se po operaci nemůžu dostat do formy.;-)
    Užij si posezení s kamarádkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc krásné ozdobičky. Některé podobné máme také. Ještě nám stromek stojí. Je mi líto jej odstrojit, protože ještě nepadá a krásně voní. Ani jsme si ho kvůli nemoci neužili, tak snad když teď se to trochu zlepšuje, tak si ho ještě pár dní užijeme a pak skončí na zahradě a v létě na táborák...Já od Nového roku skoro denně peru a žehlím propocená povlečení, pyžama a kapesníky...vařím silné vývary, střídavě slepičí a hovězí, aby manžel načerpal sílu, když teď tak málo jí. Prostě MUSÍM !!! I  když mi také není moc dobře. Mám plnou pusu oparů po velké rýmě, kterou jsem asi chytila od něj. Chřipka mě neskolila..jsem očkovaná, ale pokoušela se. Věřím, že zase bude dobře a že jsme si to marodění vybrali na celý rok nebo i roky dopředu...Přeji Ti krásné posezení s kamarádkou a hlavně se opatruj. Hodně to teď řádí. Je to vinou počasí...Měj krásný večer. Pa Jára

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:[2]:Milá děvčata, setkání s Janou bude nakonec až v 18hod., ale do osmi chci být doma, neb dnes na Dvojce ČT budou tři pořady za sebou, které chci vidět. Ráno pojedu k doktorům, tak musím zaměstnat mysl něčím pěkným! Dnes jsem byla opravdu pilná, obvykle před nějakým tím pobíháním po doktorech pracuji, jako by to bylo naposledy, hihi.
    Jaruško, ty polévky jsou dobrá cesta a taky věřím na citrony a pod., pocení a vyhřívání v posteli.To praní už méně, ale je to nutné. Ještě, že se máte, sám chlap by to nedal.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:Jaru, ještě k těm ozdobám:
    ty korálkové mi udělaly vnučky,
    medvídky jsem nakoupila postupně v posledních letech, kouličky máme převážně z doby, kdy byla dcera malá ( sedmdesátá léta ), těch sněhuláčků bylo asi osm a špička k nim, ale už jsou jen tři a špičku opatruji jako oko v hlavě.Dva andělíčky, kočku a nějaké takové jsem koupila kvůli dětem při adventních zájezdech, ...byly doby, že jsem dávala na stromek jen něco - už tam dávám všechno!
    Hezký večer Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, máš krásné ozdoby, všechny. Moc se mi líbí ten medvídek s červenou čepičkou a červenou šálou.
    My ještě stromek máme, odstrojíme ho až v sobotu. Letos mi chybí sníh, nenapadl ani po novém roce a to se asi ještě nikdy nestalo.
    Nemáš to jednoduché v tom malém prostoru, co?
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  6. To mi něco hodně připomíná, začnu někde a než se k tomu začatému dostanu, udělám další padesát věcí :D.Ozdoby jsou kouzelné!

    OdpovědětVymazat
  7. [5]:[6]:Dobrý večer, milé návštěvnice, jsem ráda, že se vám ozdoby líbí.Já k nim mám vztah, protože jsem je pořídila původně dceři a ty pozdější pro vnučky.Mívali jsme stromek až do poloviny února, ale každým rokem ubírám.
    Jinak k dnešním pořadům na Dvojce:
    jsem nadšená, nejprve ostrovy v Neapolském zálivu, pak první díl šestidílného Slovenska s p.Gondíkem a poté první díl jedenáctidílného Baroka. Až na malé výjimky jsem vše poznala a moje radost je o to větší, že se ty památky většinou opravují nebo jsou již opravené a vypadají krásně, mnohé si pamatuji z dob dávno minulých, kdy vypadaly, že každou chvíli spadnou!
    Budu se těšit na čtvrteční večery.
    Dobrou noc a hezké sny. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, no ty jsi teda činorodá. Máš krásné ozdoby. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Hezké odpoledne Jiřinko. Já už také dávám na stromeček všechny ozdoby, abych si je  užila. Hodně starých ozdob ode mě vyžebrala snacha, prý na památku. Dala jsem jí je ráda. Ona je hodná a teď když nám bylo opravdu zle, tak nás syn převážel autem, abychom nemuseli chodit pěšky nebo shánět taxi a pořád měli starost, abychom měli všechno co potřebujeme. Naštěstí jídlo máme a v lednici vydrží a co by se zkazilo, šlo zamrazit, tak že není problém. Měj krásný a pohodový víkend. Jára

    OdpovědětVymazat