pondělí 30. března 2020

Aktuality

Dnes vám a ráda sdělím novinky.
Jedna je veselá a jedna méně. Ale nic strašidelného, všechno se dá řešit.


Šla jsem na poštu, musela jsem manželovi dát zaplatit nějakou složenku.
Nasadila jsem si roušku a vyrazila, bylo chladno.Slunečno. V zahrádkách jaro.
Vybavila jsem tu věc pro manžela a požádala o zrušení mého jednorázového příkazu, který jsem udělala v únoru ve prospěch jedné cestovky,
který má být zaplacený ve druhé polovině dubna, jelikož se zájezd zatím jeví,
že se v plánovaném termínu nepojede, nebudu jim platit druhou část, požádala jsem už CK i o navrácení té první platby.
( to se zatím cukají a nabízejí kde co, o řešení se bude jednat ).
Nicméně se budu držet popisu, co bylo na poště.
Paní, velice ochotná, mi řekla, že to udělat nemůže a že mám zavolat na číslo, které mi dala.
Tedy jsem došla domů a volala. První osoba mi řekla, že mám čekat a přepojila mne.
Asi 20 min. jsem trpělivě poslouchala hudbu, bohužel pořád tu samou, mohli klidně pustit nějakou operu, aby to nebylo pořád jedno a to samé.Poté se ozvala ochotná slečna a po chvíli mi řekla, že to musí přepojit jinam. Zase jsem pochlouchala asi 5 min. muziku, už trochu svižnější a povídám v mezičase manželovi, který se na mne občas přišel podívat, zda jsem u toho neusnula: jestli to brzy nevezmou, asi zapomenu, co jsem chtěla.
Konečně to vzala třetí úřednice a po delší rozmluvě mi oznámila, že to udělat nemůže a musím napsat dopis a poslat ho do Hradce Králové. Takže znova na poštu!
Nakonec jsem se s tím smířila a udělám to, ale! co si neoběhám, nemám.
A ta veselá historka?
Moje příbuzná si zapomněla vzít horní vyndavací zuby a v obchodě na to přišla, jenže!
milé KOČKY,
díky roušce to nikdo neviděl, jen její přidušený smích ji mohl prozradit!
A to je od nás dneska vše.
Opatrujte se a mějte se rádi.

9 komentářů:

  1. To je anabáze než se něco vyřídí. V téhle době by se snad měly takové záležitosti vyřizovat telefonicky, aby lidé nemuseli chodit na poštu.
    Tvá historka mě pobavila, roušky jsou přece k něčemu dobré. ;-)
    Přeji klidné odpoledne. Růža

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, u vás je stále veselo, ty zuby pobavily.
    A s těmi informacemi od pošty by se jeden pos... Snad to písemně dopadne lépe.
    Pa D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, příhoda tvé příbuzné mě rozesmála. :-D
    A pošta? To je kapitola sama pro sebe. Já naštěstí vše platím přes internet z účtu, takže mohu platbu zrušit sama.
    S cestovkami bude trochu problém, tedy s některými. Ty se cukají, aby nemusely vracet peníze. Nabízí hory, doly, odklad, či voucher na další cestování. Já měla štěstí, povedlo se nejen italskou dovolenou zrušit, ale i nám byly vráceny peníze, tedy po odečtení storno poplatků. Kamarádka má zaplacené dovolené dvě, jednu s dcerou a druhou s manželem a vnoučaty. Včetně letenek v tom lítá za 50 tisíc. Její cestovka jí přesvědčuje, ať ještě vyčká. Když prý stát vyhlásí v době termínu dovolených zákaz cestování (který platí i teď, ovšem jen do nějaké doby) vrátí jí komplet všechno bez storna. Já bych na to asi nervy neměla.
    Tak moc držím palce, aby ti to pošta vyřídila k naprosté spokojenosti.
    Hezký a pohodový den A.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Jiřinko. No to jsi tedy měla pech...to je síla.!!! Ale musím ti napsat historku ještě z doby, kdy jsem chodila do práce. To jsem byla na nákupu s mojí o dost starší kolegyní,. V obchodě jsme se něčemu začaly strašně smát a jí vyletěla z pusy náhrada a zapadla pod regál. Vlezla jsem pro ni, a náhradu jí podala a ona tu náhradu tak, jak byla plná prachu a špíny, ji strčila do pusy a vyběhla z obchodu ven s tím, ať nakoupím co je potřeba a  že na mě počká venku.... Prskající z pusy nečistoty a prach, stála za rohem a strašně se smála. Já jsem mimo jiné koupila i velkou minerálku a venku jsem jí pomohla náhradu očistit...Smály jsme se tomu opravdu hodně dlouho. No a dnes už mám náhradu také a tak vím, jaké s tím můžou nastat problémy a že se člověk musí hlídat. Měj krásný a veselý sluníčkový den.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Růženko, hned odpoledne jsem běžela na poštu a dopis poslala, stálo mě to 19,- Kč a snad se to vyřídí k mé spokojenosti. Podle mne to mohli udělat po telefonu, ale co nadělám.[2]:Dáši, já se taky smála.[3]:Alenko, to je právě problém, že jsem takový divoch a vše jsem zařizovala moc brzy včetně plateb. A navíc jsem ukecala i kámošky a teď, zase vyřizování!Máme zaplaceno 4xjednodenní, 1xšestidenní a jeden dvoudenní zájezd.
    Pořád ale věřím, že to dopadne dobře, že nám buď vrátí peníze nebo pojedeme[4]:Járo, tvá historka je daleko lepší než ta moje!
    Kdysi v RBK naproti MěÚ byla samoobsluha a já jsem tam šla s dcerou asi 2letou. Ta si vzala košík a povídala, že chce blechy. Hledala, až je našla, prodavačky koukaly, ona totiž chtěla antiperle a babička tomu říkala blechy.
    Hezké odpoledne a díky za nakouknutí, děvčata. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:No tak to se dcerce opravdu povedlo. Jo antiperle byly super. Teď si místo nich kupujeme tictac. Ten ale není takový...Krásný den Jiřínko.

    OdpovědětVymazat
  7. Dns toho moc nefunguje a podávání odpovídajících informací vázne na tom, že se hodně věcí mění během hodin a dní.
    A koukám na ten rohlík - pěkně zahnutý, dobře vykynutý, určitě taky chutnal. Hezký český! ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, díky pobavila jsem se tou historkou. To ostatní mě fakt nepřekvapuje a bohužel to ani moc nesouvisí s nynější situací. Měj klidné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Marti, ono je to tak, že kdo nemá bankovnictví po telefonu, s tím se banka ,,skoro nebaví,,.To je jako když nemáš mobilní telefon a nakupuješ po internetu ( od někoho, když nemáš svůj počítač ) tak to prostě nejde.
    Ale ti úplně staří to mnohdy nemají.
    Já nemít manžela, tak jsem skončila u žebříku, jsem technický antitalent.V práci jsem počítač používala a hodně, ale jen, co jsem byla naučena!
    Ale zase umím jiné věci!
    pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat