neděle 8. března 2020

Detektivní seriál - část třetí

Pro díl třetí vyberu do naší detektivky město, které pozná asi každý,
ale i tak,
je mi milé a líbí se snad všem.


Někdo tu zná ZOO, jiný zase zámek,
ostatní ho pouze projíždějí,
když se přesunují vlakem, autem a lodí někam dál, za hranice.
Milé KOČKY:
Já jsem tu chodila v pravěku na školu, která byla sice jinak nazvaná ve své době,
ale říkalo se jí gympl.
Tak na ten čas moc ráda vzpomínám,
protože dnes už mi nehrozí, že nemám úkoly a nejsem naučená na písemku.





























10 komentářů:

  1. Milá Jiřinko, jen díky tvých fotkám jsem bezpečně poznala Děčín! Už jsem psala, že jsem tam párkrát byla, ale neměla jsem možnost objevit jeho krásu. Ta na mě teprve čeká!
    Přeji krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Děčín  poznám bezpečně. Tak jezdime hodně....Zámecká Dlouhá jízda,  Růžová zahrada a Gloriet, v pozadi věž baziliky Povýšení svatého kříže,  Zámek z Pastýřšké stěny, zámeček na Pastýřské stěně zvaný  též Nebíčko. Moc hezké fotografie Jiřinko . Přeji  Tobě i manželovi příjemnou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jsem nebyla první na značce, ale stejně bychom to s mužem neuhodli. Dík za rozšíření obzorů.
    Měj pěknou neděli.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Opět bych se nechytila, ale vidím, že je hodně lidí, kteří město navštívili a poznali by je. Teď už to nedoženu, ale povědomí o jeho pamětihodnostech mi v mysli zůstane. Hraju dost často kvízy a může se mi to hodit - děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. V Děčíně jsem byla jenom jednou a to v rámci naší svatební cesty do Hřenska.
    Nějak moc si město nepamatuji, ale vím, že jsem si tam koupila letní šaty :-).
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. [1]:Helenko, tobě ani radit nemusím, než tam pojedete, zjisti si zajímavosti na mapě a v okolí také, případně poradím mailem! je toho tolik![2]:Járo, obě ani nemusím nic říkat, známe to obě.[3]:Růženko, tobě jen: je Děčín a Podmokly, město na obou březích Labete.( jak říkával bráška ).[4]:Kitty, i tak všem, kdo se podívají na můj detektivní seriálek, děkuji.[5]: Hani, tak to máš zajímavé vzpomínky na Děčín. Doufám, že manželství je šťastné.
    Dříve, když bývalo hodně vody, houkal každou chvíli parník na Labi, že to bylo slyšet až k nám do Bnš n.Pl.
    pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. [2]: Járo, omlouvám se za chybu v textu předešlého komentáře.
    Už mě napadlo udělat další díly z fotek městeček v jiném koutě republiky, materiálu mám dost. Ale původně jsem právě chtěla trochu zviditelnit náš kout!
    Hezkou neděli Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]:Ano Jiřínko.  Ono je to tu dost zapomenuty kraj. České Švýcarsko přece  jen uz navštěvuje dost  lidí, ale dál  nahoru uz nezavítají... My jezdime na výlety teprve od roku 2014 a jen tak, abychom se do večera stihli vrátit  domů...Hlavně  tak, abychom nemuseli jet poslednim vlakem a nezůstali trčet přes  noc  někde  na nádraží ...

    OdpovědětVymazat
  9. [7]:To jsi ale šikovná Jiřinko. Jsou místa, která ani tady neznáme. My cestujeme po výletech až od podzimu roku 2014 a navíc jsme závislí na veřejné dopravě, tak že naše cestování je jen tam, kde se stačíme do večera vrátit domů. Jinak by to bylo na ubytování a to manžel moc nechce.

    OdpovědětVymazat
  10. Děčín, jak jsem předpokládala, pozná každý a jen na doplnění: za mého mládí byl zámek zabrán ruskými vojáky a úplně to tam zdevastovali.Pamatuji si, jak posledního dubna ze skály k Labi pouštěli ohňostroj, takový ohňopád.Koukali jsme na to z druhého břehu přes Labe.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat