úterý 28. dubna 2020

Velké změny

Už je to tak,
milé KOČKY,
i já si musím přiznat, že vše se mění,
vnučky mi ,,vyrostly,, a už mají své aktivity, kam je nemusím doprovázet,
mám sice víc času pro sebe,
nemusím k nim dojíždět,
ale má to i své nedostatky:
méně je vídám,
méně se pohybuji,
( dříve jsem musela na vlak, nebo na bus, pak přes Prahu a pobíhání po kroužcích taky dobrý sport )
o to víc se mi po nich stýská.
Nyní jsou sice doma a učí se přes počítač,
když si zavoláme, ptám se : jak je?
a slyším: DOBRÝ!
Mám takových nápadů, kam bych je v tom pěkném počasí vzala,
ale!...
však to znáte.
Sedíme všichni doma.
Dnes jsem šla ( po dvou měsících šel i manžel ) do obchodu dokoupit základní potraviny a venku už kvete šeřík!
Nejvyšší čas zas jít ven s foťákem.

( osiřelé medvědí hrnky )


12 komentářů:

  1. Tuhle dobu nějak přežít musíme, pevně věřím, že bude zase dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, já mám svatou trpělivost, ale dnes mi to přišlo už dlouhé. Možná - to ty hrnky! žádné kakao pro mazánky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, jsem na tom podobně. Holky od dcery, které u nás trávily spoustu volného času, které jsem vodila do kroužků, nám poněkud odrostly. Přišla puberta, jiné zájmy a jsme na jiné koleji. Máme i menší vnoučata, která vídáme, ale už i tady vidím, že mě za chvíli "přehodí výhybku" na další slepou kolej. Dnes jsem nevěděla co je orlovec mořský. "No, babi..." Vnouček chodí do 2. třídy, ale občas mě strčí do kapsy. Jediná Bětka, která půjde do školy a kterou jsem vodila do baletu, mě bere jako rovnocenného partnera. Ovšem problém je v tom, že to jsou děti od syna. Nikdy jsem si nemyslela, jaký bude rozdíl v dětech od dcery a od syna. Miluju všechny čtyři, ale u těch malých musím po špičkách a opatrně.
    Měj hezký den a vydrž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ač mám, milá Alenko, jen jednu dceru, naprosto ti rozumím. Od kamarádek vím, že to funguje, jak píšeš.Je to někdy jako na minovém poli. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, je to těžké, když vnoučata ztrácí zájem o prarodiče, ale je to opravdu věkem a dobou a možnostmi. Náhodou je skvělé, jak holky s vámi dlouho cestovali, to se také každému nepoštěstí. Ony si k vám zase cestu najdou, neboj.
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, utěšuje mě, že když mluvíme s vnučkami mobilem, je to ok, starší vnučka mi řekla, že má ráda Londýn, ale tebe, babičko, mám radši.To se dobře poslouchá.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, vnoučata jsem neviděla dva měsíce a moc se mi stýská. Občas mi něco řeknou do telefonu, ale to víš. Co mi mají povídat, když se nevidíme. Docela závidím rodičům snachy, že to mají za dětmi jen přes ulici a i teď se s nimi každý den vídají. No musíme to nějak přečkat. Teď sedím doma sama, manžel jel na chalupu. Sice si každý den voláme, ale není to ono.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, jsme na tom stejně všichni. Já už vnoučata neviděla taky skoro dva měsíce a dnes se těším na videokonferenci :-) Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko,jako babičky jsme na tom všichni stejně.Ještě,že jsou ty technické vymoženosti,že můžeme komunikovat a vidět se přes ně.Občas mi pošlou něco legračního,nějakou hlášku.Vnoučata na babičky,se kterými prožily mnoho hezkého nikdy nezapomenou.Jako já nikdy nezapomněla na svoji babičku.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, manžel Skype zrušil a mladí ho stejně neměli, vnučky dopoledne a možná kousek odpoledne studují a učí se. Pak jdou s rodiči, když je to možné, ven na procházku.
      Hezké dny všem: Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko já jsem na tom stejně. nejmladšímu vnukovi je 13 let a už má zcela jiné zájmy. Naštěstí se vidíme, protože bydlí tady ve městě a ještě i vnučka Lucinka. Té je sice 18 let, ale občas se zastaví, podívat se, jak se nám daří. Ostatní jsou v Liberci a tam se teď nedostaneme a ani oni k nám teď nejezdí. Také se mi stýská, ale až tato doba pomine, tak určitě přijedou. Teď budou kolem 1. máje tři dny volna, tak se možná sejdeme. už je to možné do deseti lidí a tak se třeba ozvou a přijedou. Nejmladší syn nás pozval ve čtvrtek na "čarodějnice" k nim na zahradu, že si uděláme hezké odpoledne i večer. Tak uvidíme, jak se ukáže počasí. Také nás chtěl autem vyvést na výlet na opravenou rozhlednu Stráž u Merboltic. Tak doufejme, že to vyjde. záleží hlavně na počasí. Měj krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tu znám, na Strážném vrchu, ( všechny rozhledny kolem Děčína i Bnš ), je dřevěná a daleké výhledy, dá se tam jít buď kratší cestou, ale prudce do vrchu z Merboltic - zde nezapomeňte prohlédnout zajímavé domy, nebo delší a pohodlnější cestou z osady Velká Javorská.
      A pozdravuj tam. Jiřina z N.

      Vymazat