pondělí 22. června 2020

Do třetice

Napadlo mě, že bych mohla zalovit ve svých zásobách,
obchodník by řekl, v ležákách,
vzpomněla jsem si totiž na jeden z výletů, kdy to není tazvaně příliš atraktivní,
ale pro mne ano.
Tohle byla trasa:
Vlašim - Blaník - Šelmberk - Tábor + Klokoty
( veVlašimi zámek a zahrada s čínským pavilonem, hora Blaník s rozhlednou, hrad Šelmberk  u Mladé Vožice s rozhledem z 26 m vysoké věže, město Tábor má letos výročí a na Klokoty jdu, kdykoli jedu okolo )
nebo se dá uhnout a jet ke hradu Kámen a pokračovat směrem na Pacov
( tak jsme to jeli jindy )
Případně přidat návštěvu zámku Jemniště, nebo Červené Řečice a Želivi,
či vylézt na hrad Choustník,
podle toho, odkud jedete a kam se pak vracíte.
Tahle oblast východně od Blaníku je docela málo navštěvovaná a přitom zajímavá.
Mimochodem, na obě strany od silnice č. 3 na jih od Benešova u Prahy je spousta míst, která mají svá tajemství. Znáte třeba Neustupov?
Přikládám i notoricky známý zámek Červenou Lhotu.
Jdeme na obrázky:

hrad Kámen:







10 komentářů:

  1. Tak teď už vím, kde hledat tipy na výlety. Úžasné cestování :-), výletování, jsem v úžasu.
    Krásné dny přeji!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to je pro mne radost, vymýšlet trasy na výlety, pokud to je jen jednodenní, tak vezmu v úvahu, zda jedeme autem nebo jinak a taky zda jedeme sami dva nebo další lidi.
      Když s námi šel někdo starší, tak jsem volila cestu méně náročnou a nebo kratší, a máme kamarádku, ta musí mít na trase hospůdku a cukrárnu. Jinak mi nadává.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,další zajímavá trasa výletu.Já jsem zvláštní typ,já se vůbec nehrabu ve fotkách,možná proto,že jsem jimi byla obklopená v dětství a mám jich plný prostor pod postelí.Po tatínkovi.
    Prohlížím si je pouze při sezení s rodinou a nebo s přáteli,sama ale ne.
    To je dobře,že ty nás s něma seznámíš.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já občas něco hledám a když uvidím nějaké fotky, ke kterým mám hezké vzpomínky, obvykle z doby, kdy jsem ještě nepsala blog, mám pocit, že bych to měla přilípnout, aby se i ostatní potěšili.
      Mám toho tolik.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Krásné fotografie zajímavých míst. NA Choustnik.jsme se chystali, když jsme byli na dovolené v Sobeěslavi, ale nakonec jsme skončili na Borkovických blatech. Hnal se na nas déšť a museli jsme se kvůli vnoučatům raději vrátit do chaty. Pro mě i parádní vzpomínka na hezkou dovolenou. Děkuji a přeji krásné dny.Má být horko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, asi víš, že je to dvojhrad, ten Choustník, a já zas mohu potvrdit, že je odtud krásný výhled.Stejně, jako z rozhledny Jarník v Písku.Chudák moje mamka, kterou jsem tam taky vyvlekla, též na rozhlednu Křemešník. Moc se jí tenkrát nechtělo a pak se babkám v důchoďáku chlubila!To jsem ji vzala do Slavonic na dovolenou a ráda na to vzpomínala.Nakonec jsem je tam vzala jindy všechny a to byl mazec! Vlakem, ale měly z toho radost.Asi nejvíc se jim líbilo v Telči.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, tak tohle jsou známá místa - Jemniště má úžasný park a naprosto dokonalou restauraci a kavárnu, Tobor náš před dvěma roky překvapil svou malebností, na Kameni byl náš Adam ještě v kočárku a Červená Lhota, to je prostě Zlatovláska :o)
    Minule jsem ti zapomněla pochválit polštářky - to víš, jak slyším o haluškách.... :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mám radost, když je tolik lidiček, kteří holdují témuž-poznávání naší zemičky.
      Poslední dobou vyhledávám s radostí málo známá místa.Překvapuji tím manžela i sebe.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Červená Lhota je lahůdka na pohled. Ovšem před mým kamarádem se to slovo nesmí vypustit z úst. Byl tam na jedné svatbě a jako jediný zážitek si odtamtud přivezl stovky kousanců od milionů komárů z rybníka kolem zámku....;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten musel být otrávený, já jsem naopak byla nadšená, když jsme tam byly naposledy s druhou babičkou a oběma vnučkami, neb mladší vnučka na dotazy průvodce věděla všechny odpovědi, nadouvala jsem se pýchou jako balón.
      Jiřina z N.

      Vymazat