pátek 18. září 2020

Po Praze

Dnes jsem si udělala cestu do Prahy, byla jsem objednaná k paní doktorce na kontrolu, hupla jsem do busu a hned na další zastávce přistoupili mladí lidé s kočárkem, jak vyplynulo posléze, maminka 20letá, tatínek 30letý a holčička 7 měsíční. Byli to hezcí lidé...Holčina byla moc roztomilá, ale rodiče měli oči zabodnuté do mobilů a neměli čas a chuť se s potomkem bavit. (jak by se asi vytvořil výraz pro ženský rod potomka? ), sledovala jsem to a kdybych se nestyděla, vyfotila bych si je.Holčička si několikrát ublinkla a to už jsem její mamince jemně naznačila, tak ji utřela a podle mne ji zbytečně moc nahlas hubovala, holčička byla hodně nastrojená a asi jí bylo horko, tak byla neklidná.Posléze přistoupila další maminka, taková silnější, klidná paní, se třemi dětičkami, asi 5 letým chlapcem, asi 3 letou holčičkou a miminkem 5 měsíčním v kočárku, máma kliďas a děti také, klučík si sedl ke mně a celou cestu si hrál s autíčkem.Obě maminky se začaly spolu bavit, seděly vedle sebe.Třetí maminka, slepá paní s malým děckem uvázaným na hrudi šátkem nastoupila už se mnou v N.Ta si celou cestu povídala s dcerkou a obě byly ok.Když jsem jela odpoledne domů, ta první rodinka jela také. Hned bych jim dítko chodila vozit. Moc se mi to malé kotě líbilo.Zkoušela povídat, pokoušela se o táta, táta. V Praze jsem navštívila paní doktorku a pak jsem se vydala na malou procházku, nakonec jsem došla z Karláku k Právnické fakultě.Na Staromáku jsem zvěčnila nově instalovaný mariánský sloup.Kdybych chtěla provokovat, řekla bych, že jsem se stavila v Pařížské, abych si tu zašopovala, jak s oblibou říká moje kolegyně Jana. Jenže jsem si tu  jen zafotila.

A jak jsem na kontrole dopadla?

 Milé KOČKY? 

no, bráno jako ve škole: za jedna, ani za dvě to není, ale trojka s pochvalou by to být mohla.Napsali mi další vyšetření, tak uvidíme.

Ráda se pochlubím pár obrázky z dneška: pro lidi, co se do Prahy hned tak nedostanou.






































21 komentářů:

  1. Jiřinko,udělala jsi krásné fotky.Já bych se v Praze ztratila,tak si mě aspoň její částí provedla.Ty mobily to je závislost.Já si toho všímám u zubaře,ale tam si ho vezmu taky do ruky,ale nic nenajdu,jak se mi klepou ruce,protože tam mám vždy trochu strach.Budu ti nadále držet palce,ale dopadne opět všechno dobře.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, díky,
      když jsem do Prahy jela kdysi ( třeba s mužem ) nechápala jsem, kde se nacházím.
      Teď mám Prahu prochozenou křížem krážem.
      Pořád tam mám co objevovat.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Občas pozoruji dění na hřišti za domem a často vidím rodiče s mobilem v ruce. Ráda jsem se s Tebou prošla Prahou, stejně jako Jitka bych se tam ztratila. A moc ráda bych viděla výstavu loutek pana Podhůrského. Mohli by o ní natočit reportáž do Toulavky.
    Držím pěsti, aby další vyšetření také dobře dopadla.
    Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to by mohli, každý nemůže vyrazit na výstavu do Prahy. Pa Růženko, Jiřina z N.

      Vymazat
  3. I my jsme si nedávno s kamarádkou říkaly, že jsme ze svých miminek nespustily oči... Telefon je úžasný sluha, ale zlý pán...
    Vidím fotky z Františkánské zahrady. mám tam odtud jednu, co mám moc ráda - naše Terka se zmrzkou (asi 4leté) na lavičce, za ní zeď s rozkvetlými růžemi...
    A výstava a milované pražské pasáže...
    Myslím na tebe, držím pěsti.
    Jiřinko, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to dítě z busu bych si pochumlala hned...my dvě bychom se skamarádily raz dva.
      Jinak Františkánská zahrada je hezká celoročně a těší mě, že ti vyvolala příjemnou vzpomínku.
      Za pěsti dík. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tahle doba mobilová z našich životů sosá lásku, pozornost a vztahy. Na druhou stranu a na štěstí je pořád stále ještě hodně maminek a tatínku, kteří své děti preferují před sociálními sítěmi. Dávám světu naději, je vložená především v nich.
    Krásná procházka a dort jako úlitba bohům při příjemném rozjímání, tak to přesně má být.
    Dokonalý a slunečný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, příště se budu snažit dort vynechat! už jsem zase trochu nabrala!!!
      Potkala jsem tam paní, kupovala velké krabice zákusků a byla jsi to celá ty, štíhlá, sem tam tetování, pěkně oblečená, krátké blond vlasy! jen Sofinka nikde.Ještě jí povídám: hned bych šla s vámi, když vidím, co kupujete.
      Krásný podzim přeji pod Střekov. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. 7 měsíců? To už by si miminko zasloužilo vlastní mobil, aby se necítilo sociálně vyloučené! :-) Do Prahy jedu dnes, tak se těším, že budu mít příležitost taky si něco pěkného vyfotit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj humor je solí do blogových pokrmů!!!Vítám! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Zdá se, že neustálá katastrofální mediální masáž co se týče kokotviru způsobila, že jsem stále na pochybách jestli vyrazit na svatováclavský víkend na chatu a zajet do Prahy a do Příbrami... říkám si, že zatím mi všechno vycházelo a tak se mi nechce dráždit hada bosou nohou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Vendičko, to ti neporadím, dnes jsem měla být s kamarádkami Janou a Marcelou na jednodenním zájezdíku v Německu! - zájezd zrušili a peníze prý pošlou zpět. Měli je na účtu od února.
      Ještě další nás čekají a počítám, že to s nimi dopadne stejně. Jiřina z N.
      Měj se báječně!

      Vymazat
  7. Zase jedna fotečka určitě pro mně :-). Hned bych na tu výstavu šla.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to si piš, jak je to o divadle nebo loutkách, letí myšlenky za tebou. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Ty fotografie jsou nádherné. Některá místa ani nevím, kde jsou. A děti jsou úžasné všechny .-) Skvělí rodiče, kteří se jim dokáží věnovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se musím polepšit a příště to tam napsat. Šla jsem Karlovo nám., Vodičkovou, Františkánskou zahradou na Jungmannovo nám., na Můstek, ke Stavovskému divadlu, Staroměstské nám., Pařížskou a pak tramvají 17 na Strosmajerák a pryč metrem z Vltavské...
      Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Děkuji za doplnění :-)

      Vymazat
  9. Moc hezké fotky,je vidět,že i když chodím po Praze,plno věcí přehlížím.Přeji moc pěknou slunečnou neděli a děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, já zas mám ráda prohlížet domy a vadí mi, když něco vidím a nemám sebou foťák. Děkuji za návštěvu. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Krásné fotky Prahy.Díky koronáči jsme letos v Praze nebyli,jinak normálně i třikrát do roka.Letos mně to tam prostě netáhne a to Prahu miluju,je krásná.S těmi mobily máš naprosto pravdu,taky si často říkám,když vidím,jak jde třeba rodina nebo pár a každý kouká do svého mobilu,proč spolu tedy vlastně jdou!Výstava loutek i nově usazený marianský sloup mně láká,ale jak jsem psala,letos Prahu nenavštívím.Ona tam na mně počká a snad bude příští rok situace jiná a budou i jiné stejně zajímavé akce.Jiřinko,měj pěknou neděli a moc děkuji.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, dnes odpoledne jsem měla cukatůru se zas do Prahy vydat a určité věci nafotit, ale ustála jsem to a raději něco udělala k lepšímu doma. V út stejně jedu do Prahy na Bulovku, tak jestli bude počasí, zajdu tam až pak.Nebudu riskovat dvě cesty busem.
      Pac Jiřina z N:

      Vymazat