sobota 19. září 2020

Sobotní do Výběžku

Dnes jsme si ráno vyjeli do Rumburka, protože jsem potřebovala upravit cosi na tamním hřbitově, resp. na hrobě, který tam máme.Jeli jsme po devítce silnici, klasika Mělník - Jestřebí - Česká Lípa - Nový Bor - Rumburk a ejhle, vybafla na nás i tady objížďka, no, dalo se to vydržet, byla vedena po slušné, i když úzké silničce. Jakmile jsme to zmákli na hřbitově ( zahradnictví mělo zavřeno a tak to bylo jen s použitím věcí, které jsme dovezli z domova ), obrátili jsme se na zpáteční cestu. Návrat jsme vzali jinudy: Krásná Lípa - Rybniště - Česká Kamenice - Žandov - Kravaře - Blíževedly a pak jsme se stavili v lese, ovšem tady sucho, nikde ani prašivka, jen kdybych chtěla zavařovat borové šišky, měla bych šanci jich nasbírat opravdu hodně - a přes Zakšín a Mělník jsme zase dojeli domů. Jo a v lese taky operovala nějaká rodinka, velmi hlučná, s dětmi, přijeli autem s SPZ A!Řvali tak, že to asi bylo slyšet až ve Štětí.Manžela to tak nadzvedlo, že se snažil odjet co nejdříve.Asi už jsme netolerantní a staří.Ale bylo tam hezky, v tom lese. Krásný víkend vám všem!

Milé KOČKY,

pár fotek jsem stihla v Krásné Lípě na náměstí a pár v lese.













16 komentářů:

  1. Jiřinko, nejste netolerantní! Taky máme rádi v lese klid, proto tak přece chodíme! My byli včera, asi hodnu a půl, s Aaronem, což je spíš poklus než hledání hub, ale jsem vycvičená, pod roštěnky nebo do polévky jich bylo dost. A bylo tam tak krásně!!!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to jsme tak naučení, tahle rodinka ale byla přesný opak, jen vylezli z auta, řvala máma, hulákal táta a děti se přidali.
      Jinak pohoda, prostě jsme odjeli a příště půjdeme někam, kam lidi moc nechodí.
      Užívejme si počasí, brzy se to změní. Aaronek asi byl v lese šťastný.
      Musím si udělat čas a ponořit se do článků tvé dovolené u moře. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Rodiče by měli učit děti, že se v lese neřve.
    Já se dnes věnovala úklidu, povlékla jsem postele, prala a žehlila včerejší várku prádla.
    Měj pěkný večer. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak to máš byt jako z cukru. Taky jsem ráda, když mi prádlo visí a schne a vše je čisté. Usušené venku i voní.
      Zítra máme dopoledne telku, tak se necháme překvapit, co na nás nachystali. Dobrou Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak jsem si s tebou zopakovala zeměpis :-) A některá města jsem se i chytla .-) Krásná Lípa je krásná a v lese je hezky vždy. I když teda ti hluční návštěvníci umí zničit lesní pohodu. Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, já to mám stejně, jak mi Toulavka nebo nějaká blogerka o něčem poví, co ještě neznám, hned jdu na mapu a slídím, co tam je pro mne zajímavého a zapíšu do hlavy. Ono se pak někdy hodí!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. S Tebou se člověk fakt nenudí. Co vy toho projedete. Já si pak u Tvého příspěvku říkám - byla jsem, nebyla jsem, byla jsem, nebyla................
    Měj se fajn!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, však někdy stačí navštívit své okolí a všude něco je, tam u vás zrovna.Moc tě zdravím! Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,jenom žasnu,kam se vy všude podíváte.Kam se na vás hrabeme.
    My teď hodně utíkáme do přírody a já jezdím denně na kole,dokud je ještě teplo.I když někdy fouká a tak se na kolo musím přistrojit.
    Měj hezkou neděli,dnes máme v plánu výlet někam dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, se mnou je to těžké, ráda někam jdu nebo jedu a na druhou stranu pak vidím, co jsem doma potřebovala udělat a pere se to ve mně.Už není síla stíhat obojí a tak některý den musím i po obědě polehávat.To mi jde!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Hezký výlet jste si udělali. Jen na houby se jezdí na Šébr a na Jedlovou, ale i tam už je v lese sucho. To byly houbové žně před týdnem. Od té doby tu nepršelo. Také mi vadí v lese řev a také odpadky. Jen malá část lidí si odnáší svůj odpad až domů a tam ho až vyhodí nebo zlikviduje a to mi strašně vadí. šKoda, že jsem nevěděla, ze pojedete až sem. My jsme naopak byli v Lipové a šli až do Mikulášovic na vlak, také přírodou. Krásnou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem v Rbk dala manželovi na výběr, zda chce jet zpátky tak, jak jsme jeli nebo se vrátit na Šébr a zajet pod Luž do jeho oblíbené restaurace a něco si tam dát, vybral to, co bylo.Ten les byl jen přestávka v jízdě a vyvětrání.
      Aby mu vychladl volant, hihi.Jiřina z N.
      Jo a původně jsem ještě chtěla do Mikulek na Tanečnici, málem jsme tě potkali, ale dopadlo to takhle.

      Vymazat
  7. Hezké nedělní dopoledne,
    ty fotky jsou krásné a ty z lesa aaach jsem nadšená,takové mám moc ráda.Přeji pěknou slunečnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, v lese je rád asi každý, poslední dobou jsou mnohé kopce holé, nepoznávám to, jak je vykáceno, vypadá to jinak.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,minulý víkend jsme byli na hřiby a nasbírali jsme plný koš,to jsem Ti psala.Včera byla sousedka a říkala,že našli jen tak trochu na dno košíku,že je sucho.Jinak do lesa a vůbec do přírody utíkám z paneláku jak to jen jde.Tvoje fotky z lesa jsou krásné a máš pravdu,v lese se neřve,ale to někteří lidi neví a myslí si,že můžou všude všechno.No co už!Přeju Ti hezký zbytek neděle.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zdravím tě, my jsme letos ani loni na houbách vlastně nebyli.Máme jen nasušené starší houby a to není ono.
      Ale do lesa jen tak chodím ráda kdykoli.
      Měj se krásně. Jiřina z N.

      Vymazat