úterý 29. září 2020

Všem blogerkám

 Milé KOČKY, všeho schopné blogerky, moc vás zdravím a protože pod několika mými články, věnující se zájezdu do Rakouska v neděli, je spousta vašich vesměs krásných a milých komentářů, odpovím vám všem, tady a teď, najednou:

zcela určitě jsem při vybírání fotek k povídání myslela na vás všechny, na to, abyste se také trochu podívaly do tohoto nepříliš navštěvovaného kouta Rakouska. Tušila jsem, že se vám bude líbit tato krajinka, voda v kašnách, sluníčkem pozlacené květiny, které už vědí, že zima číhá za rohem, pohledy z rozhleden, zkrátka jsem vás všechny, které ke mně nakukujete, měla pomyslně sebou. Vím, že některé z vás jsou většími a zkušenějšími cestovatelkami, než moje maličkost, také vím, že mnohé z vás tu možnost neměly a rády nakouknete alespoň ,,za plot,, republiky u jiných na blogu.Ty domy s barokními nebo renesančními fasádami se dají opravdu vidět i u nás, na mnoha místech, ale já, za sebe, jsem moc ráda, že máme možnost cestovat, srovnávat, těšit se, pokud ten zmetek koronavir zrovna neřádí, že nám nebrání jako dříve úředníci a nedělí nás ostnatý drát. 

Přiznám se, že nohy už mi slouží méně, než dřív a tak moje vystoupání na vrcholky rozhleden bylo takové pomalé šourání, nicméně jsem zvítězila, pochválila kardiostimulátor a pak už jsem se rozhlížela jako osmnáctka. Oči mi slouží, přičemž jsem doma zjistila, že foťák ty Alpy zachytil lépe, než moje oko. V kostelích se klaním všem, kdož to vymysleli, postavili a opečovávali, vyřezávaným sochám i oltářům se obdivuji.

Jsem vám všem, kdo sem chodíte, vděčná, že se vám náš výlet líbil. Pevně doufám, že to nebylo naposledy, kdy jsem někam vycestovala a následně i další lidi potěšila popisem a obrázky, za vaše krásné komentáře všem moc děkuji a nejraději bych, po volbách, všem osobně napsala, ale nyní není na to čas. Opatrujte se a zase někdy. Jiřina z N.

tento muškát nám nešel z hlavy:myslela jsem na Vendy, zda ho zná...




ve výloze cukrárny:


tyto růže překrásně voněly, fetovala jsem tam asi 5 min.!
posílám je vám všem, milé KOČKY!




Ještě bych ráda dodala, že na takovém zájezdu není možné čekat na vhodný okamžik, kdy máte správné světlo a vhodný úhel, žádné lidi na snímku, prostě jdete a musíte si to sami užít, případně pár obrázků nacvakat, ale není prostor pro umělecké fotky. ( dobrá výmluva, ne? )


20 komentářů:

  1. Mám takové tušení, že nám mnohým covid ještě zkříží plány. Tak alespoň takhle, virtuálně, je fajn nakouknout k sousedům přes plot :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, každé cestování a poznávání je k dobru, pro mne určitě.Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Mám ho a mám i červený plnokvětý a dokonce jsem i na blogu nabízela kdyby někdo chtěl oplégry, že budu na zimu zkracovat a jelikož jich mám dost, dokonce i stromkový, nebudu si množit ale půjdou vyhodit. Tenhle bílorůžový jsem si koupila, ale ten červený mám od sousedky které ho právě z Rakouska dovezla její sestra která tam žije.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, já jsem to tušila, kde jinde by to měli? Škoda, že si nemůžu hned dojet k tobě pro oplégry, vzala bych i pro Janu a taky pro švagrovou, ty by za ně byly nadšené.Vypadaly jako malé růžičky, v červené jsou asi taky krásné.
      Tak díky za info. Jiřina z N.
      Já bych měla čas až příští týden...

      Vymazat
    2. Zatím nestříhám, ještě jsou venku, takže stačí říct a můžeme se domluvit

      Vymazat
    3. Ozvu se, vydrž, prosím. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jo a ta odrůda se jmenuje Appleblossom ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, ten muškát je prostě bomba. ještě jsem takový krásný neviděla. 👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, hned mě tam zaujal, proto jsem ho nafotila. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ten muškát je opravdu nádherný a u růžičky je asi škoda, že ji nemůžeme obdivovat i nosem ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ty růžičky nebyly kdovíjak plnokvěté, ale vůně to byla silná a jemná.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,moc krásná,milá slova.Ráda s Tebou nakukuju za plot naší republiky,ale i s Tebou cestuju po republice.A kolik už jsme toho spolu sjezdili!Tvoje reportáže mně vždy hodně nadchnou,podívám se na místa,kde jsem nebyla a na spoustu z nich se ani nepodívám.Třeba tady z Rakouska,to bylo pokocháníčko!Měj se moc pěkně a přeju Ti hezké podzimní dny.Pa Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, proto to dělám, kdybych nechtěla podělit se s ostatními o dojmy, nepsala bych blog, doplněný mnoha fotkami.Stejně tak ráda ale chodím já za vámi. Hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nedalo mi to a podívala jsem se, kdy že jsem to byla ve Freistatu - našla jsem příspěvek k datu 30.12.2019 a opravdu je to rozdíl, když je výlet v zimě a nebo v jiném období.I tak se mi tam líbilo.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Muškát je krásný a což teprve růžičky. Také bych přivoněla. Ráda jsem se podívala do míst, kde jsem nebyla. Doufejme, že covid nebude dlouho brzdit cestovatelské plány.

    OdpovědětVymazat
  9. Jiřinko to jsou krásné fotografie a ten muškát je fakt úžasný. Růže jsem si užila v červnu v Růžové zahradě v Děčíně. To bylo vůní...Jinak já na výletě také světlo až tolik neřeším, protože chci fotky pro vzpomínky a ne pro to, abych vystavovala umělecká díla. Ani to neumím tak brát. Nejsem žádná fotografka, jen mě to baví a pokud se fotky někomu líbí, tak jsem ráda, pokud ne, ...no tak každý může mít svůj názor. Přeji ti krásný večer a děkuji za hezkou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem typický Vodnář, mám děsně moc nápadů a pořád bych něco vymýšlela, vytvářela, ale jsem technický kopyto, tak pokud mě to někdo nenaučí, nic z toho není.
      Jeden starý pan ing. v práci mi řekl, že moje fotky pozná hned, když přijedeme z výletu a ukazujeme mu je, ač nás tam byla spousta.Tak jsem to brala jako pochvalu! Doufám, že to tak i myslel. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, přesně tenhle muškát jsem dostala, maličký, kvetl mi a teď se modlím, abych ho uchovala.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem jednou dala švagrové, ( to je ta, co mi půjčila letos chatičku pro pobyt s vnučkami ) taky zajímavý muškát, takové motýlky, ale v zimě jí nevydržel.
      Tak smad tento ti přežije a udělá radost i příští léto.Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,my se už těžko někam dál za hranice podíváme a tak jsem ráda,že mohu aspoň takto.Ráda se dívám a čtu tvoje příspěvky.Ty jsi prostě živel.
    Muškát je nádherný,jako malé růžičky,ještě jsem snad takový neviděla.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat