úterý 13. října 2020

Pro koho

 Tak, jako bývají kostely nebo jiné stavby někomu zasvěceny, já tento příspěvek zasvěcuji / daruji  - především, Jáře z Rumburku. Proč to? Nu, hlavně proto, že se mi zcela nezištně, ochotně a rychle postarala před časem o stěhování blogu na tuto adresu a i později, jelikož jsem děsné kopyto na technické záležitosti, mi pomohla v mnohém se orientovat.A také - psala někde, že se letos chtěla podívat do Lokte, mnou už léta obdivovaného městečka, a nepovedlo se jí to...a já! chvíle napětí -

milé KOČKY,

jsem měla dnes příležitost to tam pro Járu a vás všechny navštívit a malinko nafotit. To bylo tak, včera jel manžel s naší stařičkou škodovkou na technickou, vyplázl skoro osm tisíc a oba, manžel a auto dostali tím povolení ještě jezdit, hned mi nabídl na dnešek výlet a kam prý to bude, předpověď byla, že bude pršet téměř všude a tak jsem volila Loket, kde pršet nemělo. Byli jsme tam už několikrát a dnes jsem to tedy brala zase jinak... a vyplatilo se, okolo hradu ( byl zavřený ), po hradbách pod hradem i po těch pod městem nad Ohří,  také jsem vyrazila na vyhlídky nad Ohří s pohledy přes řeku na městečko. V létě by bylo fajn projít se i kolem řeky pod hradem. Radím zájemcům, aby si na toto malé, západočeské městečko, udělali dost času! Po procházce ( restaurace měly zavřeno,) jsme měli původně ještě několik cílů k prohlížení, cestou domů,  jako Žlutice, Verušičky, Skoky, ale zatáhlo se, bylo zima, tak můj šofér to urychlil a nestavělo se a byli jsme před večerem doma. Nabídky na zastavení v nějaké restauraci stroze odmítal. 

Po trase jsme chytli jen 2x světla a čekání, zato jsme jeli po nové silnici mezi Velvary a Slaným. Pokud někoho zajímá můj názor, Loket mi připomíná jiná, malá, opevněná městečka, jako Úštěk, nebo Kadaň či další.














zkamenělý strom:






























Pochopitelně by bylo lepší, kdyby to tam hučelo turisty, bez hrozby koronaviru, hospůdky, kavárničky a cukrárny s posezením venku, sluníčko, pohodička, jenže je to jinak! Je říjen - co bych chtěla? Když jsme jeli kolem Andělské Hory, byla mlha, že jsem si říkala, jestli nejedeme do Londýna. Omlouvám se, že jsem se neudržela a přidala tolik fotek, ale když jsem tam toho tolik nafotila, tak sorry, jako. Doporučuji zaparkovat na parkovišti u mostu jako byste přijeli od Starého Sedla. 

15 komentářů:

  1. Jiřinko, to jste si udělali nádherný výlet. V Lokti jsem nikdy nebyla, takže jsem s vámi výletila moc ráda a užila si každé zastavení. Fotky jsou parádní, ... a ty podzimní barvičky, ty nemají chybu. :o)
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, tak až se tam s Mírou jednou vypravíte, tak musíte vše v okolí navštívit, je toho hodně, sám Loket a jeho hrad mají bohatou a silnou historii. Svatošovské Skály, Kladská, rozhledna Krásno!, Bečov n.T., troje lázně okolo, Chlum sv.Máří a tak dále, je toho opravdu síla.A města mezi K.V. a Kadaní také ke koukání!!! A včera jsem objevila tahák: Muzeum medvídků ve Varech, resp,. na okraji.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, opět krásný výlet. Příroda už se krásně barví, škoda, že je tak málo sluníčka. Loket neznám a tak jsem si cestování s vámi užila.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, mohlo být i líp, ale já jsem spokojená s tím, co je. Hlavně, že nepršelo, ale bylo velmi chladno.Na rozdíl od nás bylo vidět na mnohých místech krásně vybarvené stromy. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, Loket jsem si splnila teprve před dvěma roky a byla jsem okouzlená, nadšená, lapená! Byl krásný jiskřivý říjnový den, prostě ukázal se mi v tom nejkrásnějším světle.
    Děkuji za připomenutí a přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, včera to tam bylo trochu jako u spící Růženky, já jsem Loket objevila dávno v pravěku ( za totáče ) a tušila jsem, že by to mohlo být krásné město - totéž u Žatce.
      A podívejme, ono se to stalo.Tak jestli dožiju do svých 99 let, jak mám v úmyslu ( hihi ) - budou to jistě města jako lusk. Já jsem se tam potěšila, manžel si zašoféroval a našli jsme úsek silnice s novým potahem! jak krásné!
      Helenko, opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. To je tedy krása! Kouzelné fotky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, stálo to za tu cestu, tentokrát jsem tam zas objevila nové zákoutí. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásné fotky, navíc s podzimní náladou a barvami. 👍👍
    Loket mám ráda, patří k mým oblíbeným místům.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, aby ne, viď? Loket se hodně změnil od totáče, ale bylo to tam včera divně ztrnulé, bez lidí.Škoda, že ani sluníčko a kousek modrého nebe nebylo na fotky. I tak jsem spokojena.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,krásné fotky.Loket neznám,tak jsem se ráda podívala.A že je to takové zvláštní,nikde nejsou žádní lidi,všechno zavřené,není to hezká doba,co se dá dělat,snad to brzy pomine,jen to už opravdu trvá dlouho!Bude líp! Jinak u nás od neděle nepřetržitě vydatně prší,je zima,no podzim.Příroda je krásně barevná,je na co koukat.Přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, jen ty barvy listí by lépe vypadaly při sluníčku.Než to spadne ze stromů, ráda bych ještě něco do foťáku ulovila.Jiřina z N.
      Držím palce těm, koho ohrožují povodně, aby se jim vyhnuly.

      Vymazat
  7. Jiřinko, Tvůj příspěvek mě opravdu dojal a moc Ti za něj děkuji. Je to od tebe moc příjemné a milé překvapení a já jsem Ti vděčná za tuto překrásnou podívanou. Musím si to ještě několikrát projít, abych si vše opravdu vychutnala a fotky si prošla i ve velkém formátu, což je super.. Tolik jsme se tam letos těšili a nevyšlo to. Snad to bude příští rok lepší a můžeme doufat...Ještě jednou moc a moc děkuji a moc si toho vážím, že jsem si mohla toto krásné místo prohlédnout s Tebou. Přeji Ti moc krásné a klidné dny v pohodě a ve zdraví. Jára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. V tom odrazu skla dveří Ti to moc sluší. ještě jednou moc děkuji.

      Vymazat
    2. Járo, rádo se stalo a pro Růženku jsem objevila na okraji K.V. Muzeum medvídků!
      Manžel měl v obci Staré Sedlo sestřenici a občas jsme se u ní zastavili, když jsme jezdili do této oblasti na výlety.
      Klidný den Jiřina z N.

      Vymazat