úterý 13. října 2020

Svěřování

 Včera jsem byla po očkování a polehávala jsem, napadlo mě, že sem dám něco, kde se my, blogerky, budeme trochu více svěřovat, co máme rády. Respektive, kde to máme rády. Já jsem třeba v určité době zahořela láskou k Jeseníkům nebo zas jindy ke Slavonicím, kam jsem pak - jak už to zamilovaní dělávají - musela jezdit, neustále tahle místa navštěvovat, protože mě neúnavně lákala. Jela jsem tam k Pradědu  s manželem, přibrali jsme  tátu a mámu, později třeba sami a jindy zase s mladými a s vnoučaty. Do Slavonic s přáteli a s kolama, brázdili jsme to tu okolo celkem usilovně v každé roční době. Omezím tohle téma na Českou republiku, vynecháme Tatry a Alpy, to by toho bylo moc, ani Toskánsko a Provence, zkrátka zůstaňme u nás. Umím si představit různá místa, půvabné kouty Čech a Moravy, Slezska. Klidně si tipnu, že Mikulov, Znojmo, Třeboňsko a jiná známá místa povedou žebříček. Jsem na vás,

milé KOČKY, 

zvědavá, kde se vám opravdu hodně líbí. Tak směle do toho, nic sice nevyhrajete, ale sdělíte své názory ostatním o svých oblíbených městečkách, vesnicích, krajinkách. A dík za vaše vzkazy:


Kuks:




na Adršpašsku:


na větvi:





skály v Adršpachu:







Hvězda, s výhledem k Broumovu:
( Hvězdou v tomto případě může být Marcelka, nebo je to i ta kaple na kopci s tímto názvem, jak si přejete
)


Hrádek u Nechanic:







Vyznávám se z náklonosti k Adršpachu, ale takových kouzelných míst je u nás spousta, Jako třeba kolem Vydry a vůbec Šumava, Chebsko, Děčínsko,  nakonec to tu vídáváte, ( hodně mě třeba překvapil a příjemně! -  Hradec nad Moravicí ), ale takových míst je u nás více. Svěřte se mi ( nám ) kde se líbí vám a vaší rodině. Těším se na vaše tipy.


19 komentářů:

  1. Krásné fotografie jsi zase přidala. Nejraději mám Vysočinu a Telč. Je to můj rodný kraj a také český ráj, kde je opravdu pokaždé mnoho krásných míst k návštěvám a samozřejmě i náš výběžek a Českosaské Švýcarsko. Možná přes zimu přidám pár vzpomínkových fotografií...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, děkuji ti za názor. Chystám pro tebe malé překvápko, brzy. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Já jsem takový nadšenec, že kam se dostanu, dojdu, dojedu, doletím, tam jsem vždy nadšená a výskám radostí :-). Avšak asi stejně nejvíce miluji to své doma - Českosaské Švýcarsko. Pak následuje hodně srdeční záležitost - široké okolí Třeboňska. A letos se mi vryly do srdce i Jeseníky...
    A máš Jiřinko krásné fotky!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já se tady směju, protože: ať přijdu kam chci, moc se nadchnu a mám pocit, že celá republika i se Slovenskem je špica, za tím si stojím. Moc tě zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,nádherné fotografie a ty barvy.Já na ně pořád čekám.14 dní máme šedivo,někdy mlhavo a pořád poprchává.A za chvíli budou stromy holé.
    Já mám ráda Český ráj, ale jinak se mi líbí skoro všude.Vždy si tam najdu něco,co mě zaujme.Když jsem byla mladá zbláznila jsem se do Vysokých Tater.Líbilo se mi v Jeseníkách i v Beskydech a mám ráda Krkonoše a Jizerské hory.
    Jiřinko,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, počasí je divné, někde leje, že mají povodně a jinde sucho, u nás třeba bylo.
      Dnes na cestě na Karlovarsko krásné, zářivé barvy podzimu a u nás padá listí a není barevné, i když jiné roky bylo. Zhnědlo to a uschlo?
      Jitko, příroda bude pro lidi ještě hodně důležitá! Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je moc krásný nápad. Ráda se zde vyznám ze své lásky, respektive lásek. Určitě Litomyšl, nemám ji daleko, vždycky tam jedu moc ráda, Kutná Hora a Loket. Zámky Častolovice a Kostelec nad Orlicí, měla jsem tu čest s jejich majiteli. A před pár lety jsem objevila na konci republiky Žítkovou. To je místo s tak silnou magií, Bílé Karpaty jsou prostě úžasné. A... a končím. Jsem nadšený cestoval a ráda poznávám nová místa a vracím se na ta milovaná.
    Jiřinko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem měla štěstí, že jsem také dost cestovala a rovněž ráda cestuji s některými blogerkami prostřednictvím jejich fotek a ty patříš každopádně k nim! Už k tobě chodím spoustu let a vždy jsem spokojená. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Pozdravujem zo Slovenska a ďakujem za pekný blog.My sme boli vlani v Tábore a okolí a tam sa mi veľmi páčilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím na krásné Slovensko a Tábor nemá chybu! To ráda slyším, že se ti tam líbilo. Jestli pak jste se podívali na Klokoty?
      Já mám na Slovensku také mnoho oblíbených míst!Hned bych se tam rozjela!
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Pozreli sme si skoro všetko - aj na Klokotoch sme boli (pešo z mesta cez krížovú cestu ) a tiež pod Klokoty geologickú expozici v prírode.Akurát sme nestihli botanickú záhradu a ZOO.Možno ešte niekedy ....bola som v úžase,že také malé mesto má toľko turistických zaujímavostí.

      Vymazat
  6. Krásné fotky, ta s dětmi na větvi je super. Mám ráda rodnou Vysočinu, je tu hodně krásných míst kam se ráda vracím. Telč, Dačice, Slavonice. A pak Jižní Čechy, kde se narodila babička a mamka. Zase bych ráda navštívila krásné Jeseníky, prostě těch míst je hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, to je moje řeč, mít jednoho chlapa a v oblibě spoustu míst v republice, je to o kousek lepší, než obráceně, ne, to je fór!
      Moc ti přeji hezký den do Jihlavy. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,krásné fotky jsi nám sem dala.Ja bych řekla,že naše republika je celkově krásná.Moc se mi líbilo v českém ráji,je tam hodně pěkných,zajímavých míst,Krkonoše,tam jsme jezdili hodně,samozřejmě Šumava,ta mně úplně nadchla a zase se tam chystám,ale jinde než jsme byli a letos Jizerky,to byla nádhera.Za týden dovolené jsme tam dost pochodili,hodně viděli.Líbila se mi i Strážníce,Mikulov.Těch míst je u nás moc,kde je krásně.Měj pěkný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, když jsem vylezla prvně na Radhošť nebo na Lysou Horu, na Pradědka, taky jsem slintala blahem. Dnes se sápu na menší kopečky, už mi slábnou síly. Ale máš pravdu, tady je tak krásně!
      Ať nám to (i těm po nás) vydrží! Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Marťo, ještě podotk: pamatuji si, když jsme jezdívali do Příbora ke známým,jak jsme šli na Hukvaldy a jaké tam byly kořeny od stromů, dodnes na to a na štramberské uši vzpomínám, také se mi líbilo náměstí v Příboře a Nový Jičín a muzeum Tatry, vylezli jsme na Lysou Horu...škoda, že je to tak daleko, ráda bych se tam zase podívala.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Jee,na Štramberku,jsem byla v létě.Máme to kousek,byla jsem tam sama,jela jsem vlakem.Párkrát už jsme tam byli,když byli kluci ještě malí.Je ta krásné malé městečko.Udělala jsem si parádní výlet,dovezla jsem jim právě ty štramberské uši.Marťa.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné fotky z různých míst u nás. 👍👍
    Je hrozně těžké vybrat některá místa u nás. Mně se líbí téměř všude, kam se dostanu. Dokážu objevit krásu na ranní louce, kdy se můžu brouzdat rosou, nadchne mě starý strom ...
    Mezi moje srdcovky patří Šumava, Český ráj, Západní Čechy ... a spousta, spousta dalších míst.
    Krásný den 🌹

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moje řeč, ale je pravda, že některá místa mají sílu a na někoho působí čarovně. Mám jich také několik. Tak ať nás to baví i nadále. Jiřina z N.

      Vymazat