pátek 16. října 2020

Rady babky od Labe

 Já vím, že to všechny víte, nic nového pod sluncem, ale přesto si dovolím to tady napsat,

co já považuji za semeniště virů a bakterií,  na co si dát pozor!

Především mince  a také papírové peníze!, všelijaká madla, zábradlí a podobná místa, kliky

podezřívám i některé klimatizace, že nasávají a pak zpátky vrhají kdo ví co!

Však taky platební karta, fotoaparát, kamera, mobil, vše, na co saháme a nevnímáme, že to může být místečko pro viry. Chce to dávat si opravdu pozor. 

Proto,

milé KOČKY,

jakmile dojdu odkudkoli domů, teplá voda a mýdlo jsou na prvním místě. Teprve pak jdu dál do bytu. O rouškách netřeba psát, to zná za letošek i kdejaké mimino.

Držte se, KOČKY a Kocouři. Bez vás by tu nebyla taková ( sranda ) legrace. Chci věřit, že by nás něco tak mrňavého a zákeřného nemělo zbourat! 



10 komentářů:

  1. Jiřinko, nejhorší jsou ty peníze, tak že pokud to jde, snažím se platit bezkontaktní kartou. Pamatuji si , jak jsem večer po počítání pokladny měla vždycky špinavé ruce. Dříve počítače bankovek a mincí nebyly, počítalo se ručně. Nejvíc špinily stokoruny s Gottwaldem. Ty platily naštěstí jen krátkou dobu. Já nosím malou dezinfekci s sebou a v obchodech používám ty co tam mají, ale všimla jsem si, že to dělá málokdo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, právě, že si lidi neuvědomují, jak snadno mohou třeba chytit žloutenku, sestra bydlí v Krásném Březně a trolejbusem jezdí v rukavicích. V pokladně to znám a opravdu, po uzavření jsem měla ruce, jako bych pracovala s uhlím. V dnešní době nesahat na oči, na ústa, pokud nemá člověk dobře umyté ruce.
      Zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, také si hned po příchodu domů umyju pořádně ruce mýdlem. A stejně jako Jaruška mám u sebe malou desinfekci a také používám tu v obchodě. Na Lidlu a Kauflandu mají bezkontaktní, což je fajn. Na Kauflandu mají i vlhčené ubrousky u desinfekce a můžeš si otřít madla vozíku. Doma vezmu desinfekcí i telefon, otřu kliku u vstupních dveří.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, to co píšeš je snad samozřejmost i v době, kdy nám tady neřádí žádný tak nebezpečný vir. Už několik let platím telefonem, zbytečně na nic nesahám, lahvičku s vlastním gelem na ruce mám stále v kapse. Co víc člověk může udělat...
    Přeji ti hlavně zdravíčko! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to co nám připadá jako samozřejmost, je pro jiné naprostá fantazie, věř mi, že lidi kolikrát netuší, co mají v ruce, na rukách. Ono dost záleží na tom, jak byli vychováni. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko i já jsem to chtěla napsat.Přesně, jak to psala nade mnou Helenka.To je snad samozřejmost,že příjdu odkudkoli a mýdlo a voda,je první,na co sáhnu.A i já často používám dezinfekci,kdekoliv je a v tašce nosím vlhčené ubrousky.A úklid doma,otírání čehokoliv,kliky,mobil a další věci by mělo být také běžné,nejen v této těžké době.Tak přeju Tobě,ale i nám všem,hodně zdraví!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, teď to přání pevného zdraví dostalo ještě další rozměr.Milá Marťo, měj se hezky a budu se zase těšit na tvoji návštěvu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, já dnes dokonce dezinfikovala mobil. Platím kartou a chodíme do Globusu, kde nakupujeme pomocí skeneru. A ten, když si ho beru, tak ho dezinfuikuju, stejně jako madlo u vozíku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jsme tu parta blogerek, z těch našich komentářů to vypadá, jako bychom byly agenty firmy na desinfekční prostředky, hihi.Ale já vím, že ty návyky jsou důležité nejen teď. Jiřina z N.

      Vymazat