pátek 20. listopadu 2020

Když už

 Když už se stane, že mě manžel požádá o nějaký výlet, snažím se především udělat trasu tak, abych se podívala, kam já potřebuji, neb dobře vím, že manželovi jde především o řízení a jízdu autem, ty moje bouračky ho až tak nezajímají, ale obvykle se dá umluvit a jde se mnou i do města nebo shlédne  nějaké památky alespoň zvenku, případně jdeme do zahrad nebo parků - to neprotestuje. Především v létě, když je velké horko, raději jdeme do zámeckého parku, než na prohlídku zámku. Tak se stalo, 

milé KOČKY, 

že jsme jednou jeli na výlet Kamenice nad Lipou, Žirovnice a Jindřichův Hradec. S tím, že v Jindřichově Hradci jsme byli několikrát, takže to procházíme pokaždé trošinku jinak a vždy si tam užiju, neb je to město, které mám moc ráda. Nejsou to snímky čerstvé, ale ani ještě nezavánějí!!!

Znáte?

Kamenice nad Lipou:













Žirovnice:





Jindřichův Hradec:











Cestování po vlastech českých, moravských a slezských zdar. 

13 komentářů:

  1. Jiřinko, z uvedených míst znám pouze Jindřichův Hradec, kam se moc ráda vracím. Díky za milou připomínku. 💕👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já taky a do Třeboně.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. V Kamenici nad Lipou jsme byli před pár roky na Hračkobraní, které se každoročně koná na zámku. Letošní ročník byl odložen na příští rok, snad to vyjde. Pokud by ses chtěla podívat je to i na blogu https://ruzena57.blogspot.com/search?q=Hra%C4%8Dkobran%C3%AD. Dívala jsem se, v červnu už to bylo 5 let. Dobře si pamatuji lípu v zámeckém parku.
    Jindřichův Hradec i Žirovnici také znám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí, tak to máme hezké vzpomínky, což? O zámku v Kamnici vím, že je tam ( nebo byla ) výstava dřevěných hraček. Ale to bych musela jezdit pořád na stejná místa.Třeba na hradě Kámen jsme byli dávno a už bychom mohli zas.Manžel občas říká, tam jsem nebyl, a nevím, zda to zapomněl nebo si dělá blázny.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Moc krásné fotografie. Ta lípa mě opravdu okouzlila, jak je podepřená . Jindřichův Hradec jsme navštívili při dovolené na ve Staňkově, ale už si z toho moc nepamatuji. Docela ráda bych se tam znovu podívala. Děkuji za moc krásnou přehlídku fotografií a ještě se musím vrátit k té lípě, která mě opravdu upoutala svojí mohutností...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já když jsem ji v zámeckém parku prvně viděla, nechtělo se mi věřit, co to vidím. Určitě se tam podíváš. Jiřina z N.
      Já to říkám pořád, že u nás je na každém kilometru něco zajímavého.

      Vymazat
    2. Ještě bych se ráda zeptala: myslíš, Járo, ten Staňkov poblíž Chlumu u Třeboně? ono jich je víc. Tam je hezky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, Kamenici neznám, Žirovnici jsem jednou využili jako základnu k výletům a naprosto nadšení jsem z Jindřichova Hradce. To je kouzelné město.
    Děkuji za připomenutí a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, J.H. patří mezi mé oblíbené, spolu s Třeboní. Mám to tam okolo ráda. Až ke Slavonicům, poznala jsem tamní kraj důkladně a jsem tomu ráda. Také Nové Hrady, Kraví Horu a pod., mnohdy vše na kole!Ty návraty do kopce po celodenním ježdění byly kruté.
      Užij si dnešek. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,neznám tato hezká města.Takže jsem se ráda podívala,inspirovala.Moc krásné fotky,doufám,že se konečně příští rok bude dát někam jezdit,protože těch míst,kam bych se chtěla podívat je mnoho.A i díky tvým fotkám, si tak trochu dělám cestovatelský plán a moc bych si přála,aby mi z toho aspoň něco vyšlo.Přeju Ti moc krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, byly roky, že jsem intenzivně poznávala určité kraje a oblasti a nestačila se divit, co tu máme. Zkraje blogu jsem i nějaké tipy vkládala. Třeba Chebsko a Mariánskolázeňsko. Tam toho je!
      Hlavně jsme jezdili velmi často právě do Slavonic a cestu jsme volili vždy jinudy se zastávkami, objevnými výpady. To mi teď hodně chybí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Bohužel, neznám ani jedno město. Jen tedy z učňáku vím, že v Žirovnici byla největší a velmi ojedinělá továrna na knoflíky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bingo, jsi informovaná správně, KOČKO.My jsme dvě dovolené s vnučkami trávili na úžasném místě v Leštině u Strmilova a tak jsme také s nimi byli v J.Hradci, Třeboni, Nových Hradech, Telči a dalších místech, na Landštejně a ve Slavonicích, protože jsem jim chtěla ukázat to nejlepší, co jsem znala z dřívějška.Upravené pro ně, pochopitelně. Já bych normálně kočárem s koňmi po Třeboni jet nepotřebovala, ale mladší vnučka ano.
      Jiřina z N.

      Vymazat