neděle 22. listopadu 2020

V neděli

 Dopoledne jsem dnes koukala na Toulavku, jak jsem zvyklá v neděli,  ukazovali kromě jiných programů zámek a zámecký park v Měšicích. Byla jsem tam kdysi dávno a párkrát jsem tam znova chtěla, tak jsme se domluvily s Janou, že dnes využijeme sluníčko,  jely jsme, ovšem mezitím se sluníčko schovalo za mraky a bylo po legraci. Přijely jsme do Měšic a tady koukáme - všude plno lidí, plno aut a policista, který řídil auta a lidičky. Prošly jsme  park a bohužel zámek byl zavřený, pofotily jsme se v okolí a zase využily bus domů. Škoda, že sluníčko přestalo svítit ještě před odjezdem z N.

Milé KOČKY, 

až bude v zámku otevřeno, zkusím nafotit obrázky ve vnitřních prostorách - schodišti a kavárně. Dlužno dodat, že v zámku je LDN.

























Omlouvám se, ale dnes ponechám tento příspěvek bez podrobností. K zámku a k němu přilehlým budovám by to chtělo více info. Snad někdy jindy.

Dodávám: pod zámkem jsou na velké ploše bývalé hospodářské budovy, některé jsou ve špatném stavu a jiné jsou opravovány a obydlené.


18 komentářů:

  1. Jiřinko, krásné fotky. 👍👍 O zámku a parku v Měšicích jsem neměla potuchy až dodnes, kdy odtud byla reportáž v Toulavce.
    My byli koncem léta v zámeckém parku v Lánech a pán v pokladně nám říkal, že když byly Lány v Toulavce, trvalo to dva týdny, kdy se do parku valily davy návštěvníků.
    Byla jsem téměř celý víkend bez internetu, dodavatel měl nějakou závadu na DSL, ani nezvedali telefony, jen těm, co volali, posílali SMS. Doháním zmeškané.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, něco se mi přihodilo, když jsem se vrátila domů a tak jsem text ošidila, půjdu si lehnout. V Lánech jsme jednou kdysi byli, s manželem, to byl presidentem V.Klaus, byl den otevřených dveří a park se nám velmi líbil.Dnes v Měšicích hodně lidí, Toulavka to rozvířila. Já jsme v M. pracovala několik let a pak jsme se přestěhovali po r.1989 Na Poříčí.Tady okolo nás je zánků, až to není hezké: Měšice, Liblice, Veltrusy, Nelahozeves, Brandýs n.L., Lysá n.L., a další.
      Ten zámek v M. je dost zdevastovaný, chtělo by to fin.injekci a udělat kompletní rekonstrukci. Ale kde ne? Co já se najezdila vlakem okolo do práce!
      Alenko, hezký večer.

      Vymazat
  2. Zřejmě velká inspirace Toulavkou, také jsem to viděla. Škoda toho sluníčka, procházka by byla příjemnější ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, když jsem to dnes viděla v Toulavce, musela jsem se smát, je to v sousedství a dlouho jsem se tam po letech chystala...Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, na Toulavku jsem se taky dívala a ty jsi hned realizovala výlet. Hezké fotečky a vidím, že máš štěstí na maliny.
    Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, byly to nezralé ostružiny, bylo jich tam hodně, ale nic z toho nebude, už je zima.Procházka nám s Janou prospěla. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko to je zajímavý zámek i park. Také mě v Toulavce zaujal. Nostic-Rieneck vlastnil i Šluknovský zámek. Měšice vypadají zajímavě, a také by mě lákal ten veliký park. Hezké fotografie jsi pořídila. Děkuji za hezkou podívanou. Příjemný večer ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda,Járo, to jsem netušila. Vida! Až to půjde, podívám se do sálu v 1.patře na výmalbu.
      Dnes večer jsem si připravila dva vydatné výlety na Mělnicko, jen co manžel bude schopen řídit auto...Jela bych už zítra, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, děkuji za info, snad se mi povede pustit si tu reportáž zpětně. Jste ženy činu, to se mi líbí!!!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, v pořadu se mi líbilo, že zámek a přilehlé budovy dávali také pohledem ze vzduchu ( asi z dronu ).
      To víš, máme to za humny, tak jsme to odkládaly.
      Pěkný, poslední, listopadový týden. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Taky to u nás vypadalo dopoledne na den se sluncem, ale taky odpoledne bylo do šeda a možná i víc,nežli na Tvých fotkách, které jsem si ráda prohlédla, protože jsem tam nikdy nebyla.
    A připojuji se k Helence - jste ženy činu! Fakt jó !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, od nás jezdí jeden bus do Letňan k metru právě přes Měšice, tak to není takové hrdinství, zámků je okolo nás opravdu hodně, pěkné i zanedbané, Mělník, Hořín, Beřkovice a další už jsem jinde jmenovala.
      Ty fotky mohly být se sluníčkem hezčí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Sledování Toulavé kamery je náš nedělní rituál, uvaříme si kávu a cestujeme pohledem po krásách naší zemičky. Často i využijeme jako tipy na výlety.
    Zámecké parky mám moc ráda, když jsou udržované je to nádhera.
    Jiřinko, opatruj se!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, přesně tak, je to spolu s Objektivem moje zastavení se, na to nedám dopustit, a také jsem kdysi kupovala jejich knížky, ale nestíhám. Mějte se krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,pěkný výlet jste měly.To by bylo něco pro mě.Nemáme to zase až tak daleko.Píšu si do sešitu.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, jezdíte blízko, tak zaskočte.Hezké to tam bude možná i v zimě nebo zjara? Jiřina z n.

      Vymazat
  9. Jiřinko,já si Toulavku a Objektiv nikdy nenechám ujít. Dívám se každou neděli, a vždycky se moc těším. Mám ráda zámky a parky, nevím jestli se někdy do Měšic podívám, je to od nás daleko.Proto jsem se s Tebou ráda podívala.Kdysi jsem si taky kupovala knížky Toulavá kamera,mám jich devět,pak jsem to nestíhala, teď už jich je přes třicet. Přeji moc hezký večer. Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zdravím tě, taky jich mám jen mírně přes polovinu, už jich je 31.Pár knížek podobných mám z doby, kdy mi příbuzní dávali dárky.Dnes tu byla celý den namrzající mlžka.Jiřina z N.

      Vymazat