neděle 27. prosince 2020

Dva dny

 Včera, 26.12., tedy v sobotu, přijeli mladí s vnučkami na oběd, pak jsme si dali s nimi pod naším stromečkem dárky a dcera s mužem odjeli, aby nám tu na pár dní ponechali ty své POKLADY.

Milé KOČKY, 

ohledně dárků - byly hodnotné, byly i měkouše, byly i nečekané a vtipné a jeden dárek mi vyrazil ( nikoli zuby ) ale dech. Dostala jsem velikou plyšovou slepici a umí vyprdnout i vajíčko! Dostala jméno Blažena, proč, to netuším, ale napadlo mě právě to. Vypadá skvěle a je to mazel. Večer jsem s vnučkami shlédla ( asi po šedesáté sedmé ) oblíbený film Prázdniny v Římě a pak jsme šly spát - můj manžel, tedy děda, už spal zvečera. On vstává hodně brzy a tak je dříve unavený. Ráno jsme si pospaly, pak posnídaly a kolem poledne se ozvala moje sestra, že jede k nám do N. - vlakem z Ústí n.L. a veze holkám staré, ručně háčkované rukavičky a mně náhradní hrníček, protože se mi ulomilo ouško od hrnku, co mi k Ježíšku darovala den předtím. ( dva hrníčky s talířky ). To sem přijela na otočku autem se svým zeťákem, venku před domem jsme si předaly tašky s dárky a pomalu jsme se moc nebavily, odjela vzápětí. ( prodělala nedávno coronavir a nechceme se zatím moc stýkat ) Takže jsem na závadu s ouškem přišla až později. Pro jistotu jsme se s ní sešly dnes venku na náměstí, v rouškách! a pak ona jela zpátky do Ústí a my šly ještě do jednoho obchodu dokoupit potřebné. Dověděla jsem se za ty dva dny spoustu věcí, kolik vstupenek do divadel kdo má a netuší, kdy budou k užitku, kdo by kam chtěl na zájezd a nemá šanci, kdo a co by potřeboval nakoupit a netuší, zda mají nebo budou mít otevřeno, ( st.vnučka kabát ), vnučky tu budu mít do úterý, kdy si pro ně jejich tatínek přijede a tak ještě leccos probereme. Legrační je, jak se v tom našem malém bytě stěhuje leccos z kouta do kouta, třeba večer vánoční stromeček odnáším do kuchyně na stůl, ráno zas zpátky, do obýváku na stolek. Děvčata mají každá jeden kufírek a tak tu kličkujeme a snažíme se tu nepřerazit jeden o druhého. Ale, je tu veselo. Vnučky jsou chvílemi naprosto neviditelné, sedí v ušáku nebo na sedačce a čtou. Já funguji jako kuchařka a holka pro všechno.

Na blogy se podívám potom, až tu budu zase sama s mužem. 










Moc vás od nás zdravím a vykročte do posledního týdne letošního potrefeného roku tou správnou nohou. Vaše Jiřina z N.


16 komentářů:

  1. Jiřinko,to je dobře,že máš u sebe vnučky,hned je veseleji.A to,že vše večer přemísťuješ,neřeš,víš,že se říká"dobří lidé se vejdou vždycky".Máš moc hezké ozdoby a dokonce tam vidím perličkovou hvězdičku z Rautisu,z obce Poniklá.Kdysi jsme se tam byli v jejich malé dílničce podívat,byla to pěkná exkurze.Žasnu,jak můžou být lidi šikovní a trpěliví.Tenkrát jsem si jich tam i dost nakoupila a mívám je na stromečku každý rok.Přeju celé tvé rodině zdraví a štěstí do posledního týdne letošního roku.A jak jsem již psala,bude líp!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to mi udělaly před lety vnučky, v Poniklé koupily korálky ( byly tam na dovolené s rodiči ) a návod a nadělaly jich hodně. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko máš krásné ozdoby. já jsem letos docela zabodovala ozdobami, které jsem uháčkovala a obě snachy chtějí na příští rok uháčkovat jak zvonečky, tak i vločky. Vnuček si užívej. Já jsem je tu měla všechny na střídačku, kromě vnuček od Pavla. Holky jsou nastydlé a neví, zda by nemohly mít covid, tak že se setkáme někdy jindy a dárky jsme jim poslali. Užij si vnuček a blogy počkají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, obdivovala jsem tvé výrobky průběžně a mladým se vůbec nedivím, že je chtějí na stromek, jsou něžné a osobité. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, s vnučkami vám bude veselo. To poponášení věcí sem tam znám. Manžel dnes dovezl vnoučata, budou u nás do 30, pak si pro ně přijede syn. Takže přibyla taška s oblečením a každý si dovezl batůžek s hračkami. Když jim rozložíme v obýváku spaní, tak pomalu není kam šlápnout. Ale užijme si vnoučat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme na tom, Růženko, podobně, i byt máme podobný, tuším. Pa a mějte se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Pěkné ozdoby. Mám ráda ty staré, říkám že mají duši. Užij si vnoučat. K nám přijde až v úterý.
    Do nového roku pohodu, dobrou náladu a hlavně zdraví a pevnénervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, také přeji tobě a vlastně všem, aby se nám další rok, tentokrát s 21 na konci, lépe povedl, než ten letošní. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, užívej si. Vlastně holky užívejte si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se Marti, opravdu hodně snažíme, zítra je tatínek už odveze a bude mi smutno. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, moc ti to přeju! Ráda věřím, že máte doma veselo!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, je to jiné, než obvykle. Probíráme kde co, holky si čtou, vaříme a konzumujeme,
      koukáme na filmy. Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,pěkné ozdobičky,připomínají mi dětství.Užívej vnuček,já jsem si užívala rodiny po celé svátky,střídalo se nám to tu a teprve teď jsem přišla na blog.
    Měj hezké poslední dny starého roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, plánovala jsem i výlet na hrad poblíž Úštěka a počasí nic moc, tak je tam vezmu jindy.S vnučkami to rychle utíká. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jednoznačně vnučky !! Blog počká.
    Užívejte se, družte se a usmívejte na nádherné ozdobičky !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, holky počítaly, kolik máme medvídků, kolik jiných ozdob, co je po jejich mámě a co je nové. Máme se spolu dobře. Jiřina z N.

      Vymazat