čtvrtek 10. prosince 2020

Šelmy v BOO

 Asi si řeknete, co je to za nesmysl, ale!, jsme to my s mužem v Botanické zahradě v Liberci! Jezdili jsme do liberecké ZOO a vedlejší Botanické pravidelně každého 25.12. po několik let, zároveň jsme si v restauraci U jezírka dávali obvykle oběd a kvasnicové pivo ( pokud jsme tam nebyli autem ). Také jsme do zdejší ZOO chodívali i v létě, manžel má zoologické zahrady rád, takže jsme jich po republice navštívili hodně.

Na Botanickou vzpomínám moc ráda, o Vánocích tam kvetou orchideje a ve zdejší zahradě mám ráda ta akvárka. Je na co koukat. Taky jsem tam jeden den zajela s vnučkami, když jsme trávili dovolenou na Malé Skále a hned byl program.

Vezmu tam teď i vás, 

milé KOČKY:




















16 komentářů:

  1. Jiřinko, tam jsme byli s dětmi několikrát o prázdninách. Jo, v tom vlaku ti to moc sluší. Jsi taková tajemná. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně se tam líbí asi všechno, ale ten tunel s rybami je moc pěkný. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. V liberecké zoo jsem byla jako malé dítko ale v botanické jsme ještě nebyli. Do Liberce jsme jezdívali k tátově tetě na Táborskou ulici. Fotky zvířat i květin jsou opravdu moc krásné. Hezký den, Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mario, botanická je kousíček od východu ze ZOO, tak to můžeš příležitostně napravit.
      Liberec mám moc ráda i jeho okolí, měla jsem tam tetu a jezdily jsme tam se sestrou na prázdniny.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  3. ... a ta kočka na poslední fotce, ta je taky ze ZOO? :o)
    I já mám Jiřinko ZOO moc ráda, v zimě jsou ty návštěvy moc krásné. V Dvoře Králové se hodně vyrábějí vánoční ozdoby, celá zahrada bývala krásně nazdobená...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, dík za uznání, ale už to není, co to bývalo. Ve Dvoře Kr. se líbí manželovi, byli jsme tam dvakrát.On má rád Irbise sněžné a podobné šelmy, v Brně jednou hladil černou pumu, to jsem byla nervní!Puma vrněla a já šílela!
      Helenko, měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko moc hezké fotografie. Také tam jezdíme každý rok,ale většinou v létě nebo na podzim. Letos ne...Od nového jízdního řádu už má odtud jezdit nový vlak. Spoj Liberec-Mikulášovice,přes Žitavu, což by bylo super. Moc ti to sluší. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to je úžasná zpráva, o tom vlakovém spojení! Já jsem jezdívala z Rbk do Rybniště, pak do Liberce přes Žitavu ( bez možnosti vystoupit ) a po přestupu do Jablonce, když jsem tam nějakou dobu bydlela a budoucí manžel zůstal se svojí matkou v domku v Rbk.
      A co jsme se najezdila Rbk - Jedlová - Děčín nebo přes Lípu.
      To už není pravda.
      Nezapomeň nafotit uháčkované věcičky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Do "BOO" chodím taky rád, i když v té pražské bývají nejdivočejšími šelmami motýli :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, navštívila jsem obě pražské několikrát, ale ještě vím o jedné a tam jsem dosud nebyla.Ale v plánu je. Botanická v Malešicích pod vrškem Tábor.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Moc zdravím.Liberec je moje rodné město.Od Zoo a Botanky jsme bydleli kousek.Na mateřské jsem jezdila s kočárkem jedině do Lidových sadů a vlastně po dobu, než jsme postavili před 25lety domek v Českém ráji a odstěhovali se.Město se začalo zastavovat velkými obchoďáky,krásné malé krámky zabydleli větnamci.Sice se nám ze začátku stýskalo,ale měli jsme tři výmarské ohařky a i my jsme chtěli bydlet na klidném místě bez stresu.Dnes nelituji ,ale ráda se do Liberce občas podívám.Hezký večer přeji.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, moje teta bydlela ve velké vile, jak se jede ke kremáku, pod nimi jezdila tramvaj.Jezdily jsme tam se sestrou na prázdniny a pak, jako dospělá, každý rok nejméně jednou, na Ještěd, do ZOO a Botanické, na LVT a pod., pamatuji, když se stavěl obchoďák. Taky jsme chodili nahoru na rozhledny.A na něco malého do Imperialu nebo na 12 pivo do hospůdky pod Radnici.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, já byla v Liberci, když byli kluci malí. Byli jsme se podívat v Zoo i v botanické zahradě. A v restauraci U jezírka jsme byli na obědě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi můj člověk! Jestli nezapomenu, napíšu ti o Liberci, Růženko. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Krásná,zadumaná paní v černém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, dík, ale já jsem ve vlaku spíš usínala! Jiřina z N.

      Vymazat