úterý 29. prosince 2020

Slepice

 Milé KOČKY,

nebudu se tu chlubit, co, kdy a jak bylo, Vánoce utekly a rozdala i dostala jsem hodně dárků, ven jsme se moc nedostaly, i když jsem nějaké plány s vnučkami osnovala, nakonec jsme jen dvakrát šly na malou procházku - tak jindy. Manžel to nějak přetrpěl, on si na Vánoce a Velikonoce, ani na jiné oslavování nepotrpí. S jedním dárkem ale ráda  udělám výjimku, plyšová slepice, kdo to kdy slyšel a já ji dostala pod stromeček. A čím jsme ty dny zaplnily? Povídaly jsme si, vnučky si četly, koukaly jsme na filmy, Prázdniny v Římě, Nebožtící přejí lásce, S tebou mě baví svět, Někdo to rád horké, viděla jsem všechny už tolikrát, ale byla jsem s vnučkami ochotna to vidět znova, však jsou to mé oblíbené kousky. Taky Císařův pekař - oba díly si holčiny shlédly. Ty jsem jen poslouchala vedle v kuchyni. Na dnešek jsem měla trochu divokou noc, takovou palácovou revoluci a proto si ráda odpočinu a vnučky už budou zase chvíli s rodiči. Jen co odjely, už jsem vyměnila ubrus, kde byly reprezentativní vzorky jídel, vyluxovala jsem dnes třikrát koberec, vyprala s ubrusem i ručníky a utěrky, ono je pořád co dělat. Na Silvestra nic neslavíme, ale schystáme si nějaké to jídlo, moc to nepřeháníme. Ohledně alkoholu to u nás nestojí za mnoho, spíš je to tu jak U Suchý Dásně. Manžel alkohol nepije a já už také ne. Šampaňské jsem měla naposledy v listopadu 2017 a od té doby nic. Jedno se přiznám: mám ty dny tak rozházené, že chvílemi nevím, co je za den. 




S blogy mám poněkud skluz, ale já to časem doženu. 

18 komentářů:

  1. Jiřinko, ta slepice je boží. Je dobře, že sis dny s děvčaty užila a teď si můžeš odpočinout.
    Alkohol moc nepiju, občas si dám po obědě malou skleničku piva. Ovšem teď jsem během pár dnů "vyzunkla" lahvičku vaječňáku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já jsem dříve koupila jednu láhev vína a postupně ji vypila, někdy i dvě za měsíc. A od 2017 nic.Přestalo mi to chutnat a pak se ukázalo, že to dělal asi Vetřelec.
      Tak aspoň ušetřím. Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to bude nádherná velikonoční dekorace. A je fajn, že si s vnučkami užíváš chvíle pohody.
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, ta slepice byla největší překvapení pod stromečkem. Dnes byl u nás celé odpoledne Honzík a nejvíc si pohrál s ní.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,ta slepice je parádní.My jsme s klukama vypili láhev vaječňáku,sice jsme ji pili tři dny,ale nic jiného jsem nevytahovala.My na alkohol moc nejsme.Taky mi ty vánoce utekly.Je dobře,že sis vnučky užila.Přeju Ti krásné,klidné dny.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak to vidíš, Vánoce skončily a už tu bude Silvestr, dnes jsem vysvětlovala Honzíkovi, že tu dnes byl letos naposled a nějak se mu to nelíbilo, proč naposled.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko ta slepice je roztomilá a krásná. Jinak u nás je to podobné, jen letos u nás zase bude syn a tak budeme ve třech. My už také dáváme jen přípitek. Letos máme růžové víno, připravené na vychlazení. Pokud vyjde počasí, tak bychom zase vyrazili na nějaký novoroční výlet. Uvidíme...Přeji Ti krásné a pohodové poslední dny tohoto zvláštního a poměrně dost náročného, pro mnohé rodiny i smutného, roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já bych výletovala, až bych brečela, ale oba, s mužem, máme poslední dobou oteklé kotníky, tak jsou ,,překážky,,.
      Mějte se tam, na severu, co nejlépe. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, čekala jsem, kdy nám slepici ukážeš. Je úžasná. Hezký přírůstek do tvé sbírky. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ona opravdu vypadá zajímavě, kouká jako správná slepice trochu ze strany. Ahojky Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ekoslepice. Tvoje domácnost musí tedy splňovat přísné ekologické limity, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně u nás žádný klecový chov nehrozí. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,to mě pobavilo.Slepice je úžasná.
    Měj hezké poslední dny roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, mladí s vnučkami byli napnutí jako struna, jak se na ni budu tvářit. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jako živá :-)!
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. No, Jiřinko, tak to je tedy dárek :o)!
    Ani my nemáme rádi bujaré Silvestrovské oslavy, těším se, že pojedeme do lesa projít se.
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, včera tu byl odpoledne Honzík a nedal slepici Blážu z ruky.
      Do lesa - nejlepší volba.
      Jiřina z N.

      Vymazat