úterý 26. května 2020

Ten kluk je třída

Léta mám ráda Marka Ebena.
Myslím si, že spousta lidí také. Už jen proto, že neopustil svoji ženu poté, co se roznemohla.
A nyní jsem četla, kupodivu to bylo bez hrubek! - o něm článek.
Tak jsem se,
milé KOČKY,
přemluvila a dám ho sem, ten článek, na moje stránky, abyste to mohly číst také.
A posuďte samy, jaký ten Marek je.
( líbí se mi i jeho hudební počiny s jeho bratry )

přečetla jsem:


Marek Eben je oblíbeným moderátorem. Lidé mají rádi jeho bezprostřední a milý humor. Mají ho dokonce tak rádi, že by chtěli, aby byl prezident. Mezi návrhy na hlavu státu padá jeho jméno často. Jak se k tomu staví on sám?


„Samozřejmě, že to potěší, když o vás v tomto kontextu někdo uvažuje. Je to milé a samozřejmě zavazující. Není nic horšího, než když lidi zklamete. Když do vás vloží naděje nebo ideály, a vy to zvoráte,“ obává se Eben.
„Ovšem moje ambice na tomto poli jsou nulové, protože to je pro někoho, koho bude těšit, když půjde Vladislavským sálem a budou znít fanfáry. Na to já jsem z divadla vcelku zvyklý, pár takových her jsme hráli, tak jsem si to vyzkoušel,“ svěřil se moderátor webu iSport.cz.

Marek Eben prezidentem být nechce

„Ale daň, kterou za to zaplatíte, je obrovská. Pokud to máte dělat dobře, tak to musíte brát jako službu. Jinak to nejde. Chcete-li takový úřad zastávat poctivě, musíte zapomenout na svůj život a ten život dát jako dar národu s tím, že odměnou vám bude nevděk,“ rozpovídá se.
Tvrdí, že za první týden by měl více nepřátel, než přátel, které si udělal za celý život. Výhody by to pro něj mělo minimální. Tyhle ambice prý on sám rozhodně nemá. Bál by se, že ztratí všechno, na čem mu záleží, a to by nechtěl.


Raději to přenechá jiným

„Vidím svoji životní úlohu někde jinde. Je daleko důležitější, abych obstál ve vlastní rodině, abych se dostal k ošetřovatelským povinnostem. A myslím si, že mohu být lidem prospěšný v šoubyznysu. Tam mohu podstrčit myšlenky nebo názory, které se tam tak často nevidí,“ říká Eben.
Sám Eben si neumí představit, jak by se v roli prezidenta choval. Dle něho to není funkce, do které by někdo někoho mohl nutit. Podstatné je znát míru zodpovědnosti a necpat se nikam, kde to zákonitě nemůžu zvládnout. Alespoň toho názoru Eben je.

StarDance

„K tomu musíte mít také nějakou profesní výbavu. Ta věc vás musí zajímat, musíte to dělat s nadšením, s chutí. Když se podíváte na celou tu politickou sféru, jakými lidmi je obsazena a s kým byste musel komunikovat, tak to nic pěkného nenabízí,“ konstatuje Eben.
„Každý příští prezident, který přijde, to bude mít těžké. Celá oblast politiky zvlčila a nikomu kvalitnímu se tam nechce. A to je velké neštěstí, protože pak se otevřou dveře pro ty nekvalitní, a ti rádi obsadí takové funkce,“ předpovídá.
Podle Ebena ale můžeme být rádi, že žijeme zrovna v České republice. „Tady není totalita, tady jsme svobodná země. Pořád se můžeme svobodně vyjadřovat, svobodně se shromažďovat, celkem svobodně tvořit,“ raduje se populární moderátor StarDance.

12 komentářů:

  1. Jiřinko, Marka Ebena mám také moc ráda. Za to jaký je člověk, moc si ho vážím, že zůstal své ženě po boku, když těžce onemocněla. Vážím si ho jako herce, hudebníka a moderátora. Moc ráda se dívám na Plovárnu, kde zpovídá zajímavé hosty. Takže rozhovor s ním jsem si s chutí přečetla.
    Měj pěkný den.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, jsem moc ráda, že jsme na tom stejně. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, moc hezký článek. 👍 Marka Ebena mám také moc ráda. Je kultivovaný, slušný a velice milý. Když jeho Markétka onemocněla, chodil za ní denně do nemocnice a byl jí obrovskou oporou. Kamarádka tam dělala zdravotní sestru a celý personál ho obdivoval. Vztah jim vydržel.
    Byla jsem na několika jeho koncertech s bratry a je to pohlazení po duši. Jemný nenásilný humor, kterým své koncerty obohacuje a báječná hudba a umění všech tří, je pokaždé nezapomenutelný zážitek. Opravdu, ten kluk je třída!!! 👍💕
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, hned jsem si říkala, že bude dobré to tu o něm dát do ,,placu,,- předvídala jsem, že je Marek Eben oblíbený. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Srdečně Tě zdravím Jiřinko. To je opravdu zajímavý článek a hlavně pravdivý. Politika je plná špíny, falší a podrazů. Ať člověk udělá co chce a při nejlepší vůli udělá něco dobře, vždy se najde někdo, kdo to pomluví, zkritizuje a bude hledat argumenty jak by to on udělal lépe a kvalitněji, což se ukázalo teď právě v poslední době. Všechno se kritizuje, že všechno bylo špatně. Nikdo nevěděl, do čeho se země ponoří a dnes ti, kteří se nemají zrovna špatně, si stěžují, jak je to poškodilo a jak nutně potřebují dotace od státu z daní nás všech.... Vidím, jak mnozí hledají důvody, jak stát oškubat co nejvíce a při tom pomoc státu mnohdy nemají vůbec zapotřebí, protože si už dříve vydělali a ne vždy poctivě na jachty, drahé vily v tuzemsku i v zahraničí ...Nezávidím jim to, a ani bych takový majetek mít nechtěla. Jsou s tím pak jen starosti...ale oni na to přece mají lidi. Jen mě štve, že chtějí víc a víc na úkor těch, kteří pomoc skutečně potřebují. To by ale byla jiná kapitola. Měj Jiřinko moc krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, takového člověka by asi bylo pro politiku škoda?
      Tam je to semele jedna dvě. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Marka Ebena mám ráda už jako válečka v dětském seriálu Kamarádi.Je upřimný a věřím všemu,co říká a dělá.Hodně si ho vážím za to,jak pečuje o svoji manželku a jak hezky o ni mluví.Pro prezidenta by ho bylo škoda.Je to čistý člověk a politika je špína.
    Jiřinko,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  5. Jitu, žádné skandály, vtipný a jemný, a v Ypsilonce úžasný.Prostě je to můj oblíbenec. A koukám, nejsem sama. Líbí se mi i ve StarDance s Terezkou Kostkovou.
    Hezký večer Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, i já mám pana Ebena moc ráda. Za jeho noblesu, připravenosti, moudrost i jemný humor, který miluji.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, myslím, že hodně lidí takové kulturní a slušné lidi potřebuje.
      Sprostoty je všude tolik, něčím je potřeba to vyvážit? Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,mám Marka Ebena moc ráda.Je to slušný,laskavý,moudrý člověk.Moc se mi líbí ve StarDance,ale i na Plovárně,kde má pokaždé zajímavé hosty.Ale moc si ho vážím za to,jak se krásně stará o svou ženu.A děkuji za pěkný článek.Hezký den,Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KOČKO, mám to stejně, zeť mi koupil o Plovárně dokonce i knížku.Ví, že mám M.Ebena ráda, stejně jako V.Cílka a tak mě mladí rozmazlují.

      Vymazat