neděle 4. října 2020

Občasník

 Zakládám novou rubriku,

mé milé KOČKY,

mohla by se jmenovat CO MĚ NADZVEDLO

Nepočítám s tím, že ji budu používat často, ale protože tuším, že i vy, jako rozumné a zkušené ženy máte k těmto tématům co říct a zajímá mě váš názor, přesvědčila jsem sama sebe, že to udělám a nebudu strkat hlavu do písku, třeba si tu h..u nabiju               ( ústa ), ale já něco vydržím!

Například před pár dny: v televizi, kterou odpoledne manžel sleduje pospávajíc na sedačce a já to poslouchám nechtíc či neochotně, povídali, že brzy budou dávat pořad o nějaké zločinecké celebritě !!! - nějakém vrahovi. To je celebrita? co to předvádějí na těch televizních kanálech? Může mě čert vzít, když odpoledne, kdy jsou doma jen nemohoucí důchodci, čerstvé matky a školou povinné děti dávají samé  - promiňte mi - blbé a nevhodné pořady. Kdy jste naposledy viděly, moje milé blogerky, nějaký pěkný pořad o někom, kdo lidem přinesl něco hezkého, vědce nebo spisovatele, někoho, kdo má lidem co říct? Kdy ukázali moderní skladatele a nebo malíře? Kdy nějakou osobu, která pomáhá lidem, nebo paní, která si vzala za své nějaké opuštěné děti?: Vím, existují takové pořady, sama vyhledávám ty cestovatelské a nebo o umění a podobně, ale musí se hledat. Jinak na mne vyskočí na každém druhém kanálu ( televizním ) Hitler, Stalin, Kim, gulagy, vrazi a jiná svoloč. Americké střílečky ! Taky občas na nějaké ty historické události koukám, mám se za člověka, který o těch událostech chce vědět a čtu o tom, ale nemusím na to koukat každý večer. Jak já rozumím těm, kdo televizi nemají, jdou raději s dětmi nebo sami do lesa a nebo k potoku na procházku či sednou s knížkou do křesla. Často si říkám - škoda času u telky. Onehdy, jako už několikrát ( nejsem na to pyšná ) jsem se koukala na Výměnu manželek. Bože, nikdy bych netušila, že tu žijí takové ,,rodiny,,! Každá ta mladá mamina hulí jako tovární komín, děti  má nevychované a ty návyky, už to, že před kamerou mluví jako dlaždič a to křivdím většině dlaždičů. Pánové tam pijou jako duha a nijak jim nevadí, že to uvidí celý národ. Nejsem zrovna vášnivý sledovač realityšou, ale tohle mi přijde jako vzor, jak by se neměli rodiče k dětem chovat a sociálka by ten pořad měla sledovat povinně!

Stručně: pokud nežije člověk ve své bublině, mohl by tuto dobu směle nazvat: doba ošklivosti.



12 komentářů:

  1. Jiřinko, souhlasím s tebou. V televizi si vybírám, na co koukat. Ale někdy je to náročné si něco vybrat. V poslední době se díváme v neděli večer na ČT 2. Během prázdniny tam šly starší westerny, od září starší francouzské filmy s Delonem. A toho já můžu.
    A k těm celebritám? Občas nestačím žasnout, kdo všechno je u nás celebrita. Stačí asi ukázat ksicht v nějaké soutěži či reality show a ejhle? Nová celebrita na scéně. Za chvilku budou hrát přesilovku. 🤣
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí těch dobrých a milých lidí je zatím hodně, ale někdy nestačím žasnout, co tu žije za lidi. Krásný podvečer Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,na telku moc nekoukám,protože stejně všechno pořád opakují dokola a tak,co za něco stojí jsem už dávno viděla.Podle nálady si hledám všelijaké dokumenty na Youtube,jsou tam také videa z různých výletů,ale i staré české filmy a ty mám ráda.Občas jsou zajímavé pořady na ČT 2 a nebo na Prima ZOOM a nebo na ČT Art,ale tam až večer.Chce to pečlivě prohlížet program.Já si raději čtu a nebo teď jak jsem háčkovala,tak podle návodu,mám puštěné video na malém notebooku.Telka mě nějak nevzrušuje,ale na zprávy koukám.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, já na telku chodím a vyhledávám své oblíbené pořady až dost pozdě, seriály a soutěže pomalu neznám, když se o tom lidi baví, netuším, ,,vo co de,,...
    už ani nepletu a neháčkuji, nešiju. Knížky čtu hlavně v zimě.
    Pořád ale kupuji časopisy o bydlení, to mě baví.Taky jsem hojně chodila na blogy, kde se bydlením zabývali.
    Krásný večer Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, rozumím ti, zlobí mě to samé. Jsme rozumní, vybíráme si a pokud není co, prostě ten přístroj vypneme. Máme tu volbu a má ji každý. Jen ji ne každý využije. Mnoho lidí si večer bez televize neumí představit...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já to nikomu neberu ani netlačím nikoho do pořadů, které se líbí mně, ale uvědomuju si, že máme ten život i tak krátký, že je potřeba se věnovat něčemu smysluplnému. Tím bylo třeba i to, že jsem se věnovala docela dost vnučkám, když byly malé.Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Přesně tohle mě taky nadzvedlo, když začali vyzdvihovat Kajínka, i když nějaká zvědavost divná prašivá v lidech asi je, co je nutila chodit dívat se na popravy, tak proč by se zvířátka nepodívala i na nějakou takovou "celebritu".. A podívejte se u dopravní nehody, každý, opravdu každý projíždějící se musí podívat, je to v nás, nedělám si iluze. Neštěstí přitahuje a prodává. Jinak musím říct že televizi dnešní střední generace a mladší už většinou vůbec nemají, anebo sledují jen vybrané pořady přes internet. Myslím, že cílová skupina už jsou jen starší lidé a podle toho by mohli ty televize uzpůsobit program, tedy zbytky programu který je stejně z 80% tvořen reklamou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto přesný a trefný postřeh. Samá reklama a kdyby nevysílali občas starší pořad, tak z těch nových bych si těžko vybrala.Já to mám jednoduché, pokud je to cestovatelské nebo historické, nebo o bydlení, tak se snažím podívat, jinak odcházím.
      Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Moc hezky jsi to napsala a pravdivě. Mohla bych k tomu uvést dlouhý komentář, ale tu bylo již řečeno. Já jdu raději ven, než abych vysedávala u televize...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, Járo, ty na jedné procházce uvidíš a nafotíš tolik tvorů a rostlin, které v telce nedají dohromady za půl roku.A ještě jsi na vzduchu. Hezké pondělí!
      Jiřina z N.
      tak jsem přestěhovala dnes dopoledne truhlíky s muškáty na schodiště, trochu jsem to počechrala venku na záhonu a ještě mě čeká další zahradničení...velice mě to baví, ale už mě to i více unavuje, než kdysi.

      Vymazat
  7. Jiřinko,úplně mi mluvíš z duše.Mám pocit,že v telce jsou dokumenty hlavně o válce,kriminálky,realityshow a je tam toho čím dál víc.A já se čím dál míň na tu televizi koukám.To radši vypnu a buď si jdu někam ven,projít se,nebo si vezmu knížku čtu si a teď,když bylo tak moc deštivo, jsem i hodně luštila křížovky,to mně baví.A co se týče tzv.celebrit,nejednou se divím,kdo všechno je celebrita a co vše jsou ochotni udělat proto,aby se o nich mluvilo!Ráda se dívám v neděli na toulavku,objektiv,ráda se podívám na dvojce na dokumenty,pokud tam nějaké zajímavé jsou,ale fakt nemíním strávit čas sledováním televize.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to žrout času. Ale nikomu to neberu, když nemají někteří do čeho píchnout.Dnes mi utekl program o zámcích na dvojce a budu muset pohledat opáčko. A máš pravdu, CELERBRITA už je kdejaký ňouma.Chce to si toho nevšímat.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat