středa 4. listopadu 2020

Méně známá místa

 Když se tak zamyslím, kde všude jsme cestovali a vymetali v Čechách různé kouty, vedle těch nejúžasnějších a všeobecně známých jsme navštívili také místa, která tedy nejsou právě obletovaná a přeplněná turisty, dovolím si tedy, 

milé KOČKY, 

když nebudete nic namítat, zde některá ta místa přiblížit. Třeba to někomu přijde vhod? Co já vím? Jen mi musíte odpustit, že pokud tam budu na fotce, není to právě aktuální foto a také období v roce nemusí být přesně stejné, jako nyní. 

Zkusíme to s dvěma místy na začátek pokusu: 

zámek Loučeň, + jedno místo v lese poblíž loučeňského zámku a pak nedaleký zámek Dětenice. Ty jsou spíše známé díky místní hospodě, kde se s hosty jedná hrubě a mluví se tu drsně, ale když se to lidem líbí, proč ne? Byli jsme v těchto končinách vícekrát, mnohé se za ta léta změnilo, třeba zrovna v Loučeni. Je tu mnohé v parku pro děti ( tedy, když zrovna není koronavir ) a stojí za návštěvu. Je tu i dost vysoké vstupné, nebo alespoň při naší poslední návštěvě bylo. No, nechme slov, pojďme na obrázky:
















Přiznám se vám bez mučení, že mi zdaleka nebude vadit, když si na svoji cestu tam také zavzpomínáte nebo se tam zjara vydáte.

Počítám s tím, že mi odpustíte, že jsem dnes propašovala jarní náladu do listopadového dne.

13 komentářů:

  1. Jiřinko,hezké fotky.V hospodě v Dětenicích jsme kdysi byli.Pěkný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, kamarádka Jana tam pár dní s mužem i bydlela, ale my jsme se hospodě vyhnuli ( manžel by to nesnesl ).Ovšem v té krajině je to hezké na výletování. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, jak už víš, mám právě taková místa ráda. Kde nejsou davy turistů, místa, která moc lidí nezná. A tak jsem si dnes výlet a krásné fotky užila.
    Měj se hezky. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak to by se ti v kraji okolo Jabkenic líbilo. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Loučeň a okolí se mi na obrázcích moc líbí, v tomhle šedivém hnusu dnes zelená bodne :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, před domem to máme nyní nejzelenější z celého roku, jak lilo, tak i pod borovici nějaká voda spadla. Hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, fotky mě potěšily. Na Loučni jsme byli s vnoučaty několikrát, jednou jsme dokonce absolvovali prohlídku v kostýmech, kdy nás provázela princezna. V parku, kde je několik bludišť se konala jednou akce pro děti, které soutěžily v různých disciplínách. Sára, tehdy ještě nechodila do školy, tam doslova převálcovala kluka, který byl asi o 5 let starší. Těžce to nesl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to omylem odklikla předčasně, prostě blondýna. 😀
      Na Dětenicích jsme ještě nikdy nebyli, jsou stále v plánu našich cest. Kamarád tam byl a pak líčil, jak mu ve středověké krčmě dali jídlo se slovy: "Žer, pacholku."
      Měj krásný den

      Vymazat
    2. Álo, tak víš, o čem mluvím a později přidám z toho kraje ještě nášup. Byla jsi určitě na vnučku pyšná!
      Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, znám oba zámky. Kolem Loučně tu a tam jezdíme, v Dětenicích jsem před hodně lety byla, ale jejich koncept mě skutečně neoslovuje.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to mi dáš za pravdu, že to v té hospodě není pro každého. Hezký, slunečný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Na obou místech jsem byla.V Dětěnicích s dcerou a vnoučaty,ty kulily oči na mluvu v krčmě.Musím říct,že i na mě to bylo občas dost silný.Ale vnoučata si to tam užila v koutku se zvířátky.Na zámku Loučen jsme byli s manželem také s vnoučatama,to byla ještě sestra s vnučkou,však je to od ní kousek.Tam byla vnouačata unešená labyrintama,v jednom se dokonce vnuk skoro ztratil.
    Děkuji za připomenutí krásnými fotografiemi.
    Měj se Jiřinko hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to mi připomíná, že babičky a dědečkové mají nanahraditelné postavení ve společnosti, bez nich by vnoučátka byla ochuzena. Jiřina z N.

      Vymazat