pátek 15. ledna 2021

Dokonce i u nás

 Šla jsem do Zásilkovny, resp. do dvou z nich a malinko padal sníh. Měla jsem sebou malý foťák a tak jsem si cvakla jednu zimní fotku.

Milé KOČKY,

v našem městě pomalu celou zimu můžete chodit v nízkých botách, pokud se nechystáte někam dál.


Tak, jako si v Anglii dělají legraci z léta, že bylo ve středu, tak u nás bývá pořádná zima málokdy a sáňky byste tu moc neužili.

23 komentářů:

  1. Tak já jsem myslela,že sněží už všude,protože u nás poslední roky sníh nebývá.Ale teď je i u moji sestry u Čelákovic a docela dost,což je zázrak.A ona v tom jezdí na kole na nákupy,je tak zvyklá.
    Jiřinko,hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já to vím, že když odtud občas vyjedeme jakýmkoli směrem, je to jiné. U našich na konci Prahy vých.směrem mají zimu se sněhem a my? poprašek.
      Pamatuji se, jaký šok jsem zažila, když jsem s mužem autem jela prvně do N. ze severu ( Šluknovský výběžek ) a na autě jsme měli asi 20cm čepici ze sněhu a tady kvetly v zahrádkách kytky! Koukali na nás jako na exoty a já tehdy prohlásila, že jsme z Jižní Skandinávie.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Také jsem si myslela, že sníh už je všude. U nás dnes opět nasněžilo. :o)
    Jiřinko, přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, no u nás prostě zima skrblí. Jinde toho nasype plnou náruč a u nás nic. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, mně by sníh nevadil, uklízet ho nemusím, zato na severu, když jsme chtěli ráno z domu, tak to jinak nešlo.Manžel je ale rád, protože tady hned solej a pak to nahrnou na auta. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Právě jsem ve skříni hledal pořádné zimní obutí, u nás sněží vydatně už tři dny a je to bílá nádhera. Konečně i u nás je to zimní, tak přeji kouzelný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, to jsi ráda, že ti udělá peřinky na rostliny? Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, jsem.
      Od nepaměti se tradovalo, že rostlinám se přes zimu lépe daří pod sněhovou peřinou, jsou lépe schované před mrazem a mají i dostatek vláhy.
      Krásnou neděli.

      Vymazat
  5. Jiřinko, tak i my v Polabské nížině máme o trochu víc. Třeba vám ještě připadne :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s tím nepočítám, tady sníh nebývá, to se musí kousek vyjet do okolí. Jiřina z n.

      Vymazat
  6. Jiřinko, zase nemusíte sníh odklízet, to je výhoda. U nás ho napadlo docela dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jste, Růženko, Vysočina! Mám štrůdl, kávičku a pohled na sníh přes balkon by se hodil, hihi.Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tak u nás je konečně !!! (vždyť jsme blízko Krkonoš) ta pravá ladovská zima. Jsem spokojená. I když zimním sportům už neholduji, tak jsem spokojená.
    Pěknou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moje běžky ve sklepě taky bručí, že je zanedbávám, ale to bych musela někam vyjet a nepřerazit se na nich( ale na své běžkařské začátky na pláních za Slavonicemi nebo na Horské Kvildě, případně na Děčínském Sněžníku vzpomenu ráda, určitě ještě teď jsou tam díry, které neznalí považují za pozůstatky dolování ).Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  8. U nás dva dny sněžilo docela dost,konečně.Je zima,tak ať sněží!Hlavně ať vydrží,ale hlásí mrazy,tak snad vydrží.Hezký víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, na rozdík od jiných mám i zimu ráda, hlavně se mi líbilo mockrát na Šumavě, když tam byl mráz, spousty sněhu a sluníčko a ticho.A na Kvildě borůvkové koláče! Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Tak u nás bys momentálně v nízkých botách neuspěla, tedy ve městě ano, ale musely by mít pořádnej traktor podrážku. Já letos nosím trekové boty které jsem si koupila před sedmnácti lety poprvé déle jak týden, jinak jsem je za celou tu doby měla na sobě každý rok z těch sedmnácti tak dvakrát, třikrát.... nejsem úplně zvyklá mít zpevněné kotníky a tak mi ze začátku docela jejich pevnost vadila, resp. vždy vadí. Teď už jsem si na ně zvykla a počítám, že ještě budou sloužit dlouho, zatím to podle předpovědí vypadá na delší zimu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, představuji si tě, ono se do těch pevných, vyšších bot špatně přechází z měkých a pohodlných.Jednou jsem šla ze sandálů rovnou do semišových kozaček.
      Mám krásný kabát s kožešinou a mrazy by mi přišly na pár dní vhod.
      Měj se fajn. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tak kozačky mi problém nedělají, ani kotníčkové boty, to je všechno měkký a ohebný, ale tohle jsou trekové boty na tůry ne zrovna rovným nebo normálním terénem a do hor, takže hodně pevné právě okolo kotníků, a to mi vždycky dělá chvíli problém si zvyknout. teď už to ani nevnímám. Ale mají výhodu v tom, že nekloužou, tedy pokud nejdu přímo po ledu.

      Vymazat
    3. Hlavní je mít nohy v suchu a teple.Jestli máš cestu do práce v terénu, kde to je samá břečka, tak to je náročné. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. první snáh přivítalo hodně lidí. Jen padá docela pozdě a tak doufám, že nebude až do dubna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono, jak kde, u nás nic moc. A naopak v Krkonoších, na Šumavě, v Jeseníkách a jinde v horách asi jsou za sníh rádi, že mohou lidi na lyže, jenže covid jim to kazí.
      Měj se fajn. Jiřina z N.

      Vymazat