pondělí 4. ledna 2021

Jídelní lístek

 Dnes jsme si, konečně, udělali normální jídlo, a taky, že jsem si pochutnala! Uvařila jsem totiž zapečené těstoviny, k tomu okurkový salát a nejraději bych to snědla všechno, jenže polovinu nechám na zítra. Prvního jsme měli čočkovou kaši, druhého bramborovou a karbanátky, na Vánoce rybu a bramsalát, pětadvacátého španělské ptáčky s rýží a šestadvacátého přijeli mladí, tak byla letos místo kachny husička, červené zelí a knedlík. A denně kafíčko s pár kousky cukroví. Když tu byly pár dní vnučky, vařilo se podle nich, jeden den i švestkové knedlíky z tvarohového těsta, jindy květák a pak zas lečo.Včera jsem měla takové chutě, že jsem si musela udělat dvě topinky! A do toho kamarádka přivezla vzorek cukroví a dva druhy koláče.

Milé KOČKY,

k tomu na blogu kdekteré z vás samé dobrůtky a jelikož mi děláte laskominy, moje chutě jsou směsice sladkého, kyselého, ostrého a pálivého, jenže Vetřelec číhá a tak si musím dávat trochu pozor na stravu. Tuhle ráno jsem ho naštvala, dělám si k snídani občas vločkovou kaši. Někdy si zamíchám do jogurtu nějaká ta semínka a jiné, tzv. zdravé věci. Ať si zvyká! A jestli se mu u mne nelíbí, ať táhne a už se nevrací. Děkuji mu za návštěvu, ale stačilo.

( jestli bude na zítra navařeno, mohla bych toho využít a pustit se do té práce v kuchyni, hihi, schystám si tapety a lepidlo a štětec...a posílím chuť to udělat )











16 komentářů:

  1. Zrovna jsem se vrátila ze své rychlé procházky, sladkého je již příliš, musím to vychodit :-). Nejhorší je, že většinou málokdy vánoční cukroví jím, opravdu jenom trochu ochutnám. Jenže tentokrát to bylo a je nějak jinak. Mé vlastní cukroví mi tolik chutná, že si každý den s mužem ke kávě trochu dáme. On tedy víc, také si to může dovolit, protože v prosinci zhubnul 4 kila!!! A já nic. Bojím se, že za chvilku nedopnu kalhoty :-))).
    Ještě že nám nikdo nepřinesl nic sladkého na ochutnání! Dnes jsem volala vnukovi SOS, ať nám přijde pomoct s dortem, tak snad dorazí.
    Jiřinko, měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já cukroví a sladké moc ráda, maso příliš nejím. Vždy v prosinci přiberu a taky v únoru, pokud dostanu k svátku a narozeninám bonboniery.Ale obvykle to do léta vychodím. Mezi 09/2018 a 04/2019 jsem zhubla 22 kg a tak jsem si mohla dovolit trochu přibrat, jen to už musím zabrzdit.
      Mějte se v Č.K. krásně.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Manžel dnes dojídá poslední misku cukroví.Já už si dala od sladkého pauzu.
    Ne,že bych přibrala,spíše má strach o svůj cukr.
    Ovesnou kaši mám ráda,snídám ji často s nastrouhaným jablkem a oříšky.Jinak už někdy nevím,co vařit.Máme s manželem rozdílné chutě,on rád maso a husté omáčky a já to nesnáším.Tak si vařím pro sebe něco jiného,lehkého.
    Těším se na tvé tapetování,určitě se pochlub,jak se dílo podařilo.
    Jiřinko,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, až to bude hotové, nafotím to, jde o menší plochu, bude to raz dva, ale musím začít.Dnes jsem to neudělala, neb musím zítra ještě něco přikoupit.Doma mám lepidlo na papírové tapety a tahle je vliesová.
      Jiřina z N.
      Manžela potřebuji na odmontování vypínačů a jiných el.zařízení.

      Vymazat
  3. Jiřinko, děláš mi s těmi koláčky chutě. Já sladké miluji a mám obavu, že za chvíli budu chodit jen v teplácích. Cukroví jsme už snědli, moc jsem ho nepekla a něco jsem dovezli k mladým.
    Na ty procházky si budeme muset pár dnů počkat. :( R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tyhle koláče pekla moje sestra. Ta umí! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ty koláče vypadají fantasticky, takovou návštěvu bych si taky nechala líbit! :D
    Já jedu vaření ve dvoudenkách, už je to deset měsíců, co začala první karanténa a od té doby jsem ještě nepřestala vařit. Naštěstí mi kluci neprotestují jíst dva dny po sobě stejná jídla :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, já jsem na sladké vysazená od malička. Od krupicové kaše, přes bábovky a koláče s mákem nebo tvarohem až po rakvičky a jiné dorty.Jak vidím meruňkové knedlíky posypané strouhaným tvarohem a polité máslem, měním se v nepříčetnou osobu a nevidím, neslyším.
      Já také nemám problém jíst ohřívané jídlo. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ty koláče voní až sem. Mňam. My také ještě dojídáme cukroví ke kávě a jinak jsme dnes dojedli roštěnou a manžel si na zítřek poručil, že bych mohla udělat francouzské brambory a ode dneška máme ještě na zítřek zelňačku. Hlavně že jsme přes svátky nepřibrali ani deko. Nepřejídáme se a já ještě chodím ven, jak je to jen možné. Přeji Ti příjemné dny v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, francouzské brambory a zelňačku mám také ráda. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Teda, ty mi děláš chutě. Ale my měli také napečeno cukroví a vánočku, že jsem přibrala pár kil - nevadí, než budou otevřené koupaliště, tak to shodím :-) Tak ať se i práce podaří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, jak se řekne vánočka, už vidím i velký hrnek kakaa. Oblíbená snídaně. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Járo, to jsou mi tebe fotky, hned po ránu - koláče i cukrovíčko jako malované!
    Taky jsem značně odlehčili jídelníček, i když letos jsme to fakt nepřeháněli ani o Vánocích. Naštěstí je tu Aaron a naše pochody po lese.
    A jestli se pustíš do toho tapetování, tak ať se daří!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což o to, Helenko, já jsem natěšená a připravená, ale mám tak trochu překážky, až je odstraním, vrhnu se na to. Dnes to zas asi nebude, včera jsem šla do obchodu, že něco dokoupím a přečetla jsem si tam, že to musím objednat přes internet a pak někdy vyzvednout! Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Teda cukroví,i koláče vypadají lákavě.Jen se přiznám,že jsem po těch svátcích nějak přeslazená.My měli vánočku,cukroví,frgály.Já maso taky dvakrát nemusím,to máme společné,sladké mám ráda,taky jsem si o vánocích dopřávala.Cítím to samozdřejmně na oblečení,ale co,chůze do práce,z práce,procházky,myslím,že to do jara v pohodě shodím.Pak se pochlub svým tapetováním.Jsem zvědavá,držím palce,ať se daří!Pa Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, určitě to nafotím a pochlubím se, ale už to mělo být hotové a není.Musím mít trpělivost. Jiřina z N.

      Vymazat