středa 6. ledna 2021

Venku, na pastvě

Mám ráda, když někam jedeme na výlet, zastavit se u pastvin, kde se pasou koně. Vydržím je pozorovat a případně i fotit docela dlouho. Stejně tak mám ale ráda na jaře, když už je trochu zelené trávy a v ohradách poskakují ovečky nebo kůzlata. Jestli to nebude tím, že jsem jako malá holka vídala takové obrázky na vsi.

Milé KOČKY,

zvířat se tak trochu bojím, už léta nemáme ani psa, ani kočku, natož něco jiného, ale pamatuji si, že když jsem chodila asi do první třídy, měli jsme jednu krávu. Babička udělala palačinky, na to borůvky z lesa za vsí a na to šlehačku z mléka od naší  krávy a to byla opravdová dobrota. ( bydleli jsme tehdy ve vsi u Strakonic ). Tak, jako předmluva dobrý, a nyní vám ukážu trochu té zemědělské idylky.

Tyhle koně můžete vídat v ohradách kousek za Dubou, směrem na Doksy.







16 komentářů:

  1. Kůň to je prostě nádhera ! Taky se na ně ráda dívám. Ale jako Ty mám ze zvířat určity respekt.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na rozdíl od vnuček jsem na koni ještě neseděla, ale objednala jsem se k paní Polreichové, že si to dám ke kulatým narozeninám a překazilo mi to, že jsem chodila na chemky, tak třeba jindy.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, já mám ze zvířat respekt a v dětství jsem se bála sahat i na kuřátka, či malé králíčky. Prostě nechtěla jsem nikdy žádné zvíře vlastnit. Mám je ráda svobodná, v přírodě, tam kam patří. Koně jsou nádherní, z těch mám obzvláště respekt :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, to jsou fešáci!
    Moje babička taky měla krávu, jako městské dítě jsem musela pít o prázdninách mléko se škraloupem - na to nemám ty nej vzpomínky :o) Ale koně - prázdniny jsem trávila nedaleko Kladrub, mám pokračovat...?
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak to je jasné, jestli myslíš ,,ty Kladruby!,,
      odtamtud mám spousty fotek koní, neb tam s mužem rádi jezdíme, když se třeba vracíme z výletu od východu...
      Už na blogu párkrát byly, ty fotky z Kladrub, ale když mi je vymázli...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko to jsou nádherní koně a krásně jsi je nafotila. Já chodím také často k ohradám k ohradám, ale už od podzimu jsem tam koně neviděla. Nevím, jestli jsou zavření ve stájích, ( jindy totiž byli v ohradě i v zimě a měli na sobě deky), nebo jestli majitel s chovem neskončil...Přeji Ti příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak nevím, jestli se mi to jen nezdá, ale oproti totáči je teď všude hodně koní, i když poslední dva roky asi nemají chovatelé snadnou pozici, v létě horko, nemají asi dost sena???, nebo pokud ten chovatel zestárne a nestačí už na to a mladí nemají zájem?
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásní koně.Občas někde vidím,ale vždy se k nim nedostanu.Spousty let jsem chodila kolem louky,kde se pásli.V Nudvojovicích,kde jsem měla zahrádku a vidím na ně z okna byla konírna.Teď je tam truhlárna.Škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ale ty výletuješ v místech, kde se koně občas dají potkat.
      Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Koně jsou krásná zvířata,mám z nich ale respekt.Já mám doma kočku a je to náš mazlíček.Hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, my jsme měli v tomhle malém bytě jezevčíka a v předešlém, velkém bytě, boxerku. Teď na mne vrčí jen manžel ( někdy).
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Koně jsou krásní, také je moc ráda fotím. Ale mám k nim respekt.
    Já jsem městské dítě a hospodářská zvířata jsem viděla jen když jsem jela s babičkou do její rodné vesnice. A byla jsem z nich vykulená. Hlavně, když jsme se šli podívat na krávy do chléva. A od malička se bojím hus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Růženko, můj manžel se hus a kachen nebojí vůbec, jak je vidí, hladí pekáč a už zatápí v troubě.
      Konec legrace - já jsem se trochu bála berana, ten mne jednou nabral, když jsem nesla k potoku vyprané prádlo a bolelo mne to dlouho.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to je nádhera. Taky se na koně ráda koukám, i když se jich trochu bojím. To naše dvě holky v dětství na koních jezdily a přijely se mi ukázat i domů pod okno. Teď společně plánují, že začnou zase jezdit. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. Martino, moje vnučky a hlavně ta mladší, léta jezdily na koni, vypadala, jako kdyby nikdy nic jiného nedělala.
    Opatruj se, na sněhu se hůř chodí. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat