sobota 20. února 2021

Dřív nebo později

 Ano, někdy dřív a někdy později, jaro vždycky přijde, čápi přiletí a sněženky ze sněhu vykouknou na svět, stejně jako později bledule a už to vypukne, ptáci začnou vyzpěvovat, cvrlikají a skáčí po větvích a začnou nosit suché trávy na hnízdo. A stejně tak začnu být i já netrpělivá, nevím, co dřív, jestli nově vytapetovat nebo raději vyjet někam do přírody na výletík, jsem jarně rozrušená a po té dlouhé zimě chci na vzduch.

Milé KOČKY,

co bych vám tu dlouze povídala, jak vás znám, máte to podobně. Změna je letos v tom, že musím vybírat cíle tak, bychom se moc nestřetli s jinými lidmi, přeci jen jsme s manželem ohrožená skupina, moji známí už mají konkrétní špatné zkušenosti s covidem a některé jejich rodiny přišly o babičku, nebo dědu či tatínka a není to radostné slyšet, že se kácí v našem lese. Chtěla bych tu napsat, že rádi jezdíme a to každý rok, podívat se a nafotit sněženky do Dobříně u Roudnice, bledule do Pekla u Zahrádek -  viz ( Českolipsko ) a do Zubrnic. Vždy si tam pozpěvuji: nešlap, nelámej. Jestli vám slova nestačí, mám i obrázky! :

Dobříň dne 20.3.2018












 V Pekle 18.3.2007:






a později pak:











To v Dubaji nenajdeš...

28 komentářů:

  1. Jiřinko, koukám, jak přivoláváš jaro. Můj muž už říká každý den: už aby bylo jaro. Těším se na první sněženky na zahradě. Měj klidný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tento příspěvek jsem schválně připravila na tento den, neb má moje dcera narozeniny! když se narodila, byl mráz, spousty sněhu a vůbec nebylo jisté, že mě sanitka doveze až do porodnice, pan řidič mě uklidňoval, že mě odrodí v závěji. Umíš si představit, jak jsem byla vyjukaná? ale vše ok a dnes mám v dceři a její rodině největší posilu.
      Zdravím do C. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, výlet si určitě uděláte, letos je třeba velké opatrnosti a bohužel, někdy ani ta nestačí...
    My na bledule jezdíme do Kostelce na Orlicí, pan hrabě Kinský jich tam má nepočítaně :o)
    Měj příjemný víkend, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, také jsme v té jejich zahradě párkrát byli a je to tam krásné kdykoli, ovšem bledule, to je něco. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,jaro tu bude brzo.Taky se těším na zpěv ptáků,až začne všechno kvést,vonět.Neboj,výletovat budeš,ale jak píšeš,je třeba opatrnosti.Měj se moc hezky,přeju krásný,klidný víkend!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, na jaře každý lísteček kopřivy nebo sedmikráska povzbudí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Sice u nás je ještě na zahradě docela dost sněhu, tak ale v místě, kde mám sněženky je už pryč a ony holky už vykukují. Jaro se prostě blíží !
    Pěknou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky se těším, až budu před domem na záhonu řádit s rýčem a hrabičkami.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. To určitě ne!!! Už mi záhon zdobí sněženky a sasanky. Jaro bude☀️☀️☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám místa, kde ze sněhu krásně zdobí kvetoucí čemeřice, ale není to moje.
      Pěkný den ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásné fotky, ty se sněhem, ale i ta s labutí. Jo, jak já se na to jaro těším. :o)
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, to jsou takové ty důkazy, že jsme zase přežili zimu a bude líp, to máme asi zakódované z dávnověku, i když dnes je vždy nějaký ten obchod s jídlem za rohem.
      Ta bílá se zelenou je pěkná kombinace. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásné jarní fotky. 👍👍👍
    U nás už sněženky kvetou, včera jsem si je fotila. Peklo bývalo často cílem našich procházek, když jsem studovala a bydlela v České Lípě. Podívat se na bledule plánujeme už spousty let, ale zatím nám to nevyšlo. Tak snad letos. Je to jedna z mála kytiček, kterou jsem už mnohokrát zkoušela na zahradě zasadit a do nákupu cibulek investovala už dost peněz. Jediné, které mám jsou botanické, kdy je na jednom stvolu více květů. Kvetou později, než ty přírodní krásky.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, dnes jsem si hezký den udělala, v pondělí to dám na blog. Měj se jarně. Těší mne tvá návštěva na mém blogu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, u tebe už je aspoň na fotkách - JARO. Parádní jaro, kdy všechno začíná vonět a jak píšeš, všechno živé ožívá jarní nadějí. Děkuji za obrázky, už se taky těším ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty, jak ráda bych zavítala po delší době k vám do kraje, ale ještě to musím odložit. Buď na sebe opatrná. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Ve sněhu nebo bez sněhu, ale vždycky nádhera, která nám dává znát, že jaro už je za dveřmi ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, každá jarní kytička potěší, že? Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, krásné fotografie. Do Pekla jsme také každý rok jezdili.oni jsme prvně vynechali kvůli covidu a letos to nevypadá o moc líp. Navic se mihlo jen do polobiny, protože tam byla na cestu spadlá skála a hrozil pád dalších. Krásné dny ti přeji a příjemné těšeni se na jaro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, škoda, že nemůžete s mužem jet vlakem do Zubrnic, tam jsou bledule ve velkém také. Ahojky, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Potěšila jsi mě krásnými fotkami. Taky se už moc těším na jaro, už aby bylo. Za bledulemi jezdíme ke Staré Říši.
    Dnes jsme se procházeli po Telči, kde byla mlha a lidí jen pár. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, Telč mám moc ráda a já znám Novou Říši. Do Staré na bledule - dobrý nápad.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, krásné předjarní obrázky. A ten dovětek:"To v Dubaji nenajdeš"...To máš pravdu. Krásné kytičky nám tady rostou. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc chytré to ode mne nebylo, neb jsem zatím v Dubaji nebyla, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko,nádherné fotografie.Už se na takové těším.My jezdíme do Podtroseckého údolí za bledulemi,ale už mě odrazují davy lidí a souhlasím s kritikou,že to údolí tam lidé pomalu ničí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci vypadat jako stará, protivná bába, ale lidi fakt hodně poničí, pokud tam proudí davy, můj známý vždy říkal...nikomu o tom neříkej, aby nám sem nelezli, a nebylo to jen o sněženkách, bledulích a úpolínech.Jak se něco rozkřikne, hned jsou tam kelímky, plechovky, binec.V horším případě pneumatiky a plasty.
      Jitu, přeji ti krásné jaro ve zdraví. Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Sněženky ve větším množství máme v parku, který je možná zavřený, volně v přírodě takové lány nemáme. Proto jsem ráda, že mi jedna dobrá duše Libby pár sněženek vyryla ve své zahrádce a tak se mohu i já těšit na ty v naší zahrádce. Ovšem bledule jakoby tu v okolí úplně vymizely. Děkuji proto za tu nádheru v Pekle. Tam to znám jen v létě. Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, od Lovečkovic dolů, kolem bývalé trati, je také plno bledulí, je tam hodně mokro a špatně se tam chodí a fotí. Ale krásné to je i tak. Jiřina z N.

      Vymazat