úterý 2. února 2021

Příliš veselá četba

 Po zkušenosti ze sobotního rána se nejspíš vrátím k četbě klasiky a vážným tématům. To bylo tak, jak jsem už psala, nakoupila jsem si veselé čtení D.Landsmana a pilně začala od prvního dílu. Po chvilkách. Jenže v sobotu ráno, jako obvykle, krátce po šesté, manžel vysílal na kroužku na dvoumetru a to mě vzbudilo a mírně načuřilo, ALE, abych zachovala klídek v mezilidských vztazích, vstala jsem a šla si uvařit kafe a vlezla jsem zpátky do postele, tentokrát ovšem s rozečtenou knížkou. Téměř vzápětí jsem se rozchechtala a málem potřísnila kávou povlečení, rozhodně bych měla problém, kdybych byla měla při tom odstavci hrnek v ruce. Smála jsem se tak, že jsem vzbudila i vnučku, která se přišla podívat, co to vyvádím. Projevila zájem, že až dočtu, knížky si také půjčí.

Milé KOČKY,

u některých pasáží zapomenete, že je coronavirová doba, autor píše tak, že se mnohé maminky možná poznají, každopádně pohled na přírůstek do rodiny pohledem muže je v tomto případě velmi originální.

Co věta, to šrapnel. Tepe i do vlastních, tatínek a manželka, babičky i vzdálení příbuzní, všichni dostávají svoji dávku neovyklých hodnocení mladého, nezkušeného a snažícího se otce a manžela. Kdo neví, co je nadsázka, neměl by to číst vůbec.





22 komentářů:

  1. Jiřinko, knížka je asi velice zábavná a to je v této době potřeba. Máš prima čtení a vnučku ještě k tomu, tak se můžete smát společně.. Já jsem teď počítač a blogy zase zanedbávala. V ty slunečné dny jsem vyrážela do přírody. Jak jinak...Včera jsem vyrazila sama, protože po ranních nákupech se manželovi už nikam nechtělo. Cestou k Racku jsem potkala známé, kteří bydlí v rodinném domku nad kolonkou a došli jsme až na Hartu... Tam a zpět to dalo 13 km. Po těch zasněžených a místy jen úzkých cestičkách dostaly nohy fakt zabrat. Ale zase jsme si společně hezky popovídali a jasně že probrali kdeco...Přeji Ti Jiřinko krásné , veselé čtení a příjemné dny i když se má počasí pokazit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, být ti nablízku, šla bych s tebou. U nás po sněhu ani památky a je sice kolem nuly, ale na rozdíl od včerejška je šedivo.
      Jiřina z N.
      Já trdlo včera celý den uklízela a pracovala v bytě, místo, abych využila slunečný den na výšlap.

      Vymazat
  2. Tak tu si musím pořídit, smíchu není nikdy dost😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti chválím, veselá mysl půl zdraví se neříká jen tak.Hezký den ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Takové knížky na odreagování teď potřebujeme jako sůl.
    U nás je dnes zataženo, tak vezmu odpoledne do rukou jehlice.
    Měj se hezky. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, těch knížek je šest a tak mám o zábavu postaráno. Dnes jsme měli jet do Litoměřic a na Děčínsko, ale nakonec jsem to odložila.POčkám si na slunečný den.
      Ať se ti dobře plete. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ještě, když byl blog.cz, navštěvovala jsem stránky Dominika tam. Bylo to fajn počtení :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, já taky, už je to delší doba, kdy jsem tam chodila číst a smát se, proto jsem si teď ty knihy koupila. Nekupovala jsem zajíce v pytli.Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, naprosto chápu tvůj výbuch smíchu. Takovýchto knížek je opravdu potřeba. Miluju knížky Haliny Pawlowské, která píše s vtipem a co oceňuji nejvíc, je to, že si dokáže udělat legraci sama ze sebe a dokáže s lehkostí popsat své trapasy.
    Blahé paměti jsem byla s kolegyní na školení a cestou na metro jsem si koupila knihu Robin od Frýbové. Okamžitě jsem se začetla a najednou mi ruka mé kolegyně knihu uzmula se slovy: "Vrátím ti jí až v práci". Já se do té knihy zabrala natolik, že jsem řvala nahlas smíchy a u toho slzela. Ti, kteří seděli na protější straně se asi náramně bavili.
    Měj hezký den 💓🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, takhle jsem se smála i u Haška a u knížek nejen H.Pawlovské, ale hlavně I.Deváté.
      Moc tě zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,tak to musí být zábavná knížka,což hlavně v této době potřebujeme.Humoru není nikdy dost.Já jsem přišla před chvíli z práce,u nás prší,je šedo,syrovo.Asi taky vezmu knížku,zabalím se do deky s čajem a půjdu si číst.Tobě přeju hezký večer a hezké počteníčko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, čte se to dobře, už jsem u druhého dílu.Dnes jsem u knížky docela často.
      Hezký večer Jiřina z n.

      Vymazat
  7. Pro tuhle blbou dobu ideální čtení. Škoda, že je naše knihovna pořád ještě zavřená a zřejmě dlouho bude. Tak si budu muset počkat. Díky za tip ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, přeji ti, aby brzy začali půjčovat. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Já mám ráda knížku Pojednání o mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu od malíře Vladimíra Komárka.
    Hezký večer !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky za tip, Komárka znám, nikoli osobně, ale knihu zatím ne. Pěkný večer
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Humor je koření života, tak řádně dávkuj Jiřinko. Zaujalo mne však v úvodu - manžel vysílal na kroužku na dvoumetru - tomu mám prosím tě rozumět jak?? :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to je tak: po revoluci leccos povolili a manžel honem skočil po radiostanicích: jedna verze je Síbíčko ( občanská radiostanice ), kde jsem se léta taky angažovala a tam si povídají lidi mezi sebou bez zkoušek, pak je Dvoumetr a na to musí mít člověk zkoušky...a tak se ráno kolem 6.45 scházejí dědkové ( jak jim tajně říkám ) a sdělují si různé třeba o počasí, tam jsou hovory strohé a mají určitá pravidla chování a občas jsou - třeba v sobotu nebo neděli i závody a snaží se udělat spojení po republice nebo po světě. Jsou různé skupiuny, třeba v Čechách a na Moravě a pod.Druhů vysílání je víc. Já jsem třeba z ručky ( druh stanice ) udělala z Děčínského Sněžníku spojení s chlápkem na konečné tramvaje v Praze, když měl volno pár minut, než jel zase na okruh, pak s Polákem, odněkud za Jelení Horou a pod., ale já už nevysílám, mám blog. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, já mám ráda takovéhle knížky, u kterých se zasměju. Je to potřeba, aby jsme se z téhle situace všichni "nepoťapali". Hezké počtení přeje L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já to moc neřeším, jsme v důchodu, horší to mají ti mladší, ale dnes přijela sestra, já za ní šla na náměstí, předala jí balíček a zamávala jejímu vlaku a bylo mi trapně, že ji ani nevezmu domů na kávu.Jenže my jsme s mužem staří a nemocní a nemůžeme moc riskovat. Sestra je o rok mladší a prodělala covid na podzim.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Děkuji za to pobavení, Jiřinko!
    Měj pokud možno veselý den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, veselým si ho musíme udělat sami, když to nikdo jiný za nás neudělá. Já mám doma pana Bručouna a tak musím vtipkovat za dva. Jiřina z N.

      Vymazat