pondělí 8. února 2021

Varhošť

 Je pondělí, dáme si něco střízlivého:

Když jsme před několika lety obráželi pravidelně rozhledny, protože z nich se vysílalo dobře na všechny strany, nejčastěji jsme chodili na Lovoš, na Milešovku, a nebo naproti přes Labe na Varhošť. Slezli jsme se tam i s rodinou z Děčínska, přijel bráška s manželkou a naši mamku bral též sebou, přidali se jeho kamarádi s rodinami a bývalo nás tam dost. Také ke hradu Kamýk, Kalich nebo na jiná, vyvýšená místa na Litoměřicku. Ale k Varhošti: je to rozhledna, odkud je údajně vidět na 10 zákrutů Labe a celkem je dobře přístupná. My jsme tam nahoře dělávali malý ohýnek ( ani nevím, zda se to smí ) a opékali buřtíky. Krásně se okolo ohýnku povídalo.

Milé KOČKY,

berte to jako dobrý tip na výlet pro letošní jaro.Konec konců i v okolí je mnohé k vidění a tak si - pokud tam budete autem - můžete leccos přidat. Mapa napoví. Pár obrázků pro představu:








Jídlo, pití a zápalky si musíte přinést!


13 komentářů:

  1. Krásné fotografie i výlet. Můžeme jen vzpomínat na minulé výlety a to je škoda. Já už tak toužím někam vyrazit, treba je poblíž, ale doba to nedovoluje. Přeji krásný den ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  2. Járo, na Varhošť jsme šli poprvé ze zastávky dole od vlaku ze Sebuzína a vedli jsme slepého kamaráda a na to nikdy nezapomenu.Častěji jsme tam jeli autem. Už se těším, až nastane jaro a zase vylezu na Košťálov.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký výlet, já bych snad na tu rozhlednu i vylezla i když je jinak nemusím. Také bych se někam ráda podívala, ach jo.
    Měj hezké odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, to je bezpečná a bytelná rozhledna. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, moc děkuji za tip na výlet.👍🍀 Varhošť vůbec neznám a je spousta míst, která unikla mé pozornosti.
    Měj hezký den. 💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si udělejte kolečko: Litoměřice, Radobýl, Kamýk, Varhošť, Ploskovice. Hravě to zvládnete. Je toho tam ale i víc. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, mám v Litoměřicích sestřenici, takže město znám a ráda se tam vracím.👍 Znám i Radobýl a zámek v Ploskovicích.
      Vidím tu užitečnost blogu, protože se dozvídám o spoustě zajímavých míst.
      💓🍀

      Vymazat
  5. Jiřinko,krásné fotky.Varhošť neznám,ani jsem o něm neslyšela.Ale to díky tvým příspěvkům o více místech.Proto ráda chodím k Tobě na návštěvu,vždy se něco nového dozvím a často zapisuju zajímavá místa,kam bych chtěla,kde jsem ještě nebyla.A těch míst je hrozně moc.Já už bych výletovala,až bych brečela.Děkuju,že jsi mně opět vzala sebou.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, my na některá místa míříme vícekrát, pokud tedy není covid.To víš, na Moravu to máme z ruky, ale tohle je za humny.Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Rozhledna se mi moc líbí,od nás je to kolem 100 km.Tak nás ve výletování zase tolik tahle doba neomezuje,výlety zakázané nejsou a jezdíme autem,ale někam dál se vydáme spíše až po zimě.A hlavně na to musí mít manžel náladu.Zatím pořád děkuji tomu,že mu to řídí dobře.Nakonec nic jiného nedělá.Jen toho řidiče,hi,hi.
    Zajímavý tip na výlet.
    Jiřinko,měj hezký celý týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, zajímavé to bude zítra, jdu s Vetřelcem na kontrolu, tak uvidíme, jaká bude busem a metřištětem a tramvají cesta a co mi tam řeknou. Jedna velká hádanka.
      Opatrujte se. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, Varhošť neznám ani jsem poblíž nebyla. Tak jsem se tam alespoň podívala takhle s Tebou. Hezké záběry. Měj se hezky Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Leni, ten kraj je celkově malebný. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat