sobota 13. března 2021

Direkt

 Tak nějak bych mohla nazvat svůj přístup k situaci, v jaké se nacházím. Představuji si, že mám na rukou boxerské rukavice a přeneseně dávám covidu a případně Vetřelci, který si mě oblíbil a nehodlá se mě jen tak pustit, přímou ránu do čumáku. Prostě nevím, jak to všechno dopadne, ale nehodlám sedět v koutku, čekat, slzet a užírat se, chci žít a dělat spoustu věcí jako dřív, ale v rámci možností a s plným vědomím toho, že musím být opatrná a nevystavovat sebe ani druhé čemukoli nebezpečnému. Takže blogování považuji za docela dobrý způsob cestování a navštěvování se s druhými, převážně fajn lidmi, nejen, že se dostanu i tam, kam bych se teď nepodívala, ale ještě si mohu vybrat, jak dlouho třeba budu koukat na rybník pod ledem u Jitky, na stráně pod Dýmníkem u Járy, na ptactvo u obou, na západ nebo východ slunce u někoho jiného, na mlhy a cestičky lesem, na zahrádky, na krásné rukodělné výrobky či upečené dobroty, kdy nepřiberu z vyfocené bábovky ani deko? Aniž bych někoho urazila, vyberu si, ke komu půjdu na návštěvu, u koho budu komentovat a kde jen prohlédnu obrázky a kam se budu neustále vracet. ( jsou i blogy, na které jsem si vypěstovala závislost - je to možné?).

Milé KOČKY,

dnes, třináctého března - mají svátek Růženky, jednu takovou si vzal za ženu můj nejmladší bráška a tak jí ráda popřeji. Ale i všem vám, Růženkám, které znám z blogů, přeji pevné zdraví, hodně štěstí, spoustu radosti a mějte se dobře a rádi. Protože mi toto jméno evokuje růže, přidám nějaké na koukání, nafotila jsem jich před časem v Tullnu a v Badenu docela hodně, je z čeho vybírat.















Vám, ostatním, kterým rodiče nedali toto jméno, přeji také hodně krásné dny. Rozkvetlé jako růže můžeme být přece každá. 


33 komentářů:

  1. Jiřinko, krásné fotky. A myslíme u nás na tebe. Měj klidnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, moc ti přeji, ať na tebe útočí jen krása a vůně růží!
    Smekám před tvou statečností!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuji, jeden nikdy neví, jak vše dopadne a tak se ,,tumluju,, a dávám denně na blog, aby tu po mně něco zbylo, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ty jsi Jiřinko, prostě hodně moc fajn KOČKA !
    Měj pěkný, klidný víkend !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je od tebe milé, až to půjde, chci jet do vašeho kraje, třeba si někde sedneme na kus řeči. Pa Jiřina z N.
      Mám tam u vás spadeno na několik míst...

      Vymazat
  4. Jiřinko,nádherné fotky růží,kochám se jejich krásou a cítím tu opojnou vůni.Jsi moc statečná,držím ti palce a posílám aspoň takto jednu krásnou růži!Měj hezký,klidný víkend a opatruj se,KOČKO!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, hloupé je, že těch lidí, co se s Vetřelci perou, je tolik.Přičítám to ,,kvalitě,, potravin.Nejhorší ??? ne já, bába, ale malé děti, to je problém.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,vybrala jsi nádherné růžičky.Že má dnes svátek Růženka jsem si hned poznamenala,jak jsem obrátila v pondělí kalendář a také hned ráno už gratulovala.Je to dcery tchýně a my si píšeme.
    Já tě obdivuji,jak se se vším dokážeš vypořádat,jsi opravdu statečná a neztrácíš optimismus.
    Máš můj obdiv a věřím,že všechno bude dobré.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, na to si nikdo nezvykne, peru se s tím potřetí, poprvé, ve 34 letech v r.1982 to byl opravdu šok,( dcera byla ještě malá a manžel krátce předtím zemřel - v r.1977 ) pak 2008 už jen nepříjemné překvapení a přiměřená dávka strachu,
      a teď - nutné zlo a potřeba s tím něco dělat, i když léčba je přímo hnusná.
      A do toho covid, jako by se spikly všechny zlé síly.
      Prkotiny musí stranou. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásný hold Růženkám i růžím 😊Bohužel, teď zrovna nikdo nemáme na růžích ustláno🥀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi napsala krásně, já jsem si dnes uvědomila, že já a Růženky máme kytky ve jméně.
      Hezký den ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásně jsi to napsala, teď také cestuji nakukováním na různé blogy a koukám, jak se kdo má a kde byl na procházce, popř. na výletě. :o) Růže jsou nádherné, máš je krásně nafocené. Ta poslední fotka je jako vstup do ráje. Tak všechny Růženky, ale i růže milovné ženy mějte krásný dnešní den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, růže a ženy - to jde dobře dohromady. Plnou náruč květin ti posílám.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, děkuji za krásné přání i krásné fotečky růží. Hodí se ke jménu a jsou moje nejmilejší. Však jsem dnes jednu krásnou dostala od manžela a k tomu mi koupil tilandsii hezky naaranžovanou ve skle.
    Vetřelci dej pořádnou do nosu, ať se ztratí.
    Myslím na Tebe a držím pěsti. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, děkuji ti a užij si svůj svátek a dárečky, ať ti kytička dlouho vydrží a přinese krásné myšlenky. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Růženko, ještě mě napadlo vysvětlení, proč jsou některé ty růže mokré:
      byl to poslední den zájezdu do Burgenlandska, trochu Maďarska a trochu Rakouska. Přijeli jsme do Badenu a lilo, tak jsem vzala manžela do místní kavárny a dali jsme si kávičku a malinový dort, mezitím pršet přestalo a vysvitlo sluníčko a my se vydali do Rosaria, kam šel dav ostatních z busu hned, v tom lijáku.Takže, my jsme byli v pohodě a fotky máme s kapkami deště na růžích.
      Spěchej pomalu, říká se.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, krásné fotky, které voní na dálku jsi věnovala dnešním oslavenkyním. 🌹🌹🌹
    I já se připojuji s přáním všeho nej, nej, nej všem Růženkám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tento zájezd byl pro přemíru květin v různých zahradách dárkem hlavně pro ženy.
      Však ty jsi na kytky také. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. JIřinko, jsi statečná kočka, plná optimismu a já ti moc fandím a držím palce. Fotky růží jsou opravdu krásné, moc se mi líbí ta fotka s vrbami u rybníka. Jen toho vodníka nějak nevidím. Měj se moc fajn, zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, vodníci jsou asi česká záležitost. Já, když si na tento zájezd vzpomenu, pořád vidím hlavně ty jejich dortíky krémeše. Mňamy...Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Také přeji všem Ruženkám a Růženkám tvoji růžovou oslavu, vtipně jsi využila krásné fotky. Pro mě nejhezčí je obrázek s jezírkem a smutečními vrbami. Děkuji za pokoukání ☺ ♥ ♣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty, to byl povedený zájezd, kvetly lípy a navštěvovali jsme převážně zahrady a parky. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jedna růže hezčí než druhá, mám je moc ráda, hlavně na zahradách. Kéž by tě všechny růže světa mohly obejmout a svými trny zlikvidovat Vetřelce, který u tebe nemá co dělat. Někdy ten život tropí hlouposti, viď?
    Moc se opatruj Jiřinko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to ti moc děkuji a přála bych to uzdravení všem, kdo se s tím potýkají.
      Hezkou neděli Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Krásně vyfoceno. Nádherné růže, vše nej Růženkám. A pro tebe možná schovat se do růžového zámku a vetřelce uspat, ať dá neřád pokoj.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezky jsi to napsala. Také mám vybrané blogy, kam jdu nejdříve už ze zvědavosti, co je tam nového ať je to jak chce. Růže jsou nádherné, a krásné fotografie jsi pořídila. Přeji Ti krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem s mužem fotila v Tullnu i v Badenu jak o život. To bylo kytek a nádhery...barev, tvarů, vůní....Jiřina z N.

      Vymazat
  15. To je božská podívaná a jak skvostně voní !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simonko, tak ty nemusíš nikam jezdit, stačí si zajít na svoji zahradu a jsi jak v botanické zahradě.A ještě parádní výhled na Střekovský hrad.Jiřina z N.

      Vymazat
  16. Nádherné růžové fotky a krásné přání. Jiřinko, tobě opravdu přeju, abys stále byla bojovnice a jelikož si zachováváš touhu a nic nevzdáváš, věřím, že těmi boxerkami vetřelce vypudíš.

    OdpovědětVymazat