středa 10. března 2021

Mým pohledem

 Kutnou Horu, město s věhlasem, ve Středočeském kraji, zná každý, každý tam již byl nebo se tam chystá, dokonce je zapsaná a právem i v seznamu UNESCO. Nemáme to do Kutné Hory daleko, byli jsme tam vícekrát, na jaře, v létě i na podzim, snad jen fotky se sněhem mi chybí? -  a vždy se nám tam podaří najít zas a znova něco neokoukaného a nafotit pokaždé trochu jiné fotky. Pokaždé tam jedeme s někým jiným, tím to také dostává jinou náladu, když jdeme s mužem sami nebo s nějakými přáteli či příbuznými.

Milé KOČKY,

snad to nebude trapné, když vás pozvu na prohlídku Kutné Hory, jak vypadala mýma očima na jaře 2015.










































Uvnitř sv. Barbory se fotit nedalo...tak to už nechám na vás.

A tady pár obrázků z Malína na okraji Kutné Hory:







Pro pozorné: když si řeknu, tak mě manžel i vyfotí. 

Jinak, jste li v K.H. autem, vyjeďte si i na nedaleký kopec k rozhledně, je odtud skvělý výhled.

Rozhledna Havířská bouda (Kaňk)





A hnedle se nabízí v okolí spousta míst: zámek Kačina, Nové Dvory, Církvice a jeho kostely, pozůstatky hradu Sion u Chlístovic, Malešov, Vysoká a ....

23 komentářů:

  1. V Barboře se nesmí vůbec fotit? Ani bez blesku nebo za příplatek? Kačina je krásný zámek, kdysi jsme tam byli se školou jenže nemá zrovna záživnou expozici, a měli jsme jet i na Nové Dvory, vlastně jsme tam i dojeli, ale prohlídka se nekonala, protože v té době tam sídlila místní ZŠ které opravovali budovu. Ale jsou to místa kudy jezdíme, nebo jsme jezdili dlouhá léta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tehdy se tam nesmělo, ale od té doby nevím, možná, že už ano. My jsme sice byli v Kutné Hoře vícekrát, nicméně v Barboře uvnitř jsem dost dlouho nebyla, měla bych to napravit, zase tak daleko to není. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné fotografie. V Kutné Hoře jsme byli také na jednom výletu. Město jsme si prošli, ale Kaňk už jsme nestihli, kvůli vlaku zpět. Ono se tam od nás jede přes 5 hodin a to se musí jet ráno ve čtyři a vrátili jsme se posledním vlakem kolem půlnoci. Chtěli jsme tam někde přespat, ale nesehnali jsme tehdy ubytování. Nevadí. I tak jsme si to užili. Děkuji za hezké připomenutí tohoto krásného města. Měj příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, kdyby se, až to půjde, dalo jet se synem autem, bylo by to pro vás snazší. A mohli byste stihnout cestou ještě třeba i Nymburk. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,nádherné fotografie.Také jsme tam byli kdysi s vnoučatama od dcery a mám v plánu se tam podívat.Tvé fotografie jsou hodně lákavé.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, tahám to tady z rukávu jak kouzelník králíky, aby nebylo smutno, že nám covid dělá čáry přes rozpočet. A pak mám sama chuť tam znova jet, i když jsem na mnoha místech byla vícekrát.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Kutná Hora nezklame v žádném ročním období👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevím, zda jsem tam byla v zimě, ale někdy to zkusím...Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Připomněla jsi mi krásný zájezd do Kutné Hory v r.2019. Fotit se v Barboře mohlo.
    Navštívili jsme i Kostnici a zámek Kačina. Tedy jen přilehlý park, ale i tak to bylo OK.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, Hani, že jste si to užili, v Kačinském parku jsme byli asi loni, tuším, někde to bude na blogu.Ty záhony tam byly parádní.Uvnitř zámku jsem ale nebyla. My jsme tehdy jeli dál na Přelouč...a hlavně za koníky do Kladrub. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Opět jsem se utvrdila, jaká to je nádhera a ráda jsem se prošla po známých místech.
    Nedávno jsem kolem Kačiny jeli, byli jsem tam mockrát, dělali tam hezké akce (Velikonoce, advent, dožínky), taď hodně prokoukl zámecký park.
    Jiřinko, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, souhlasím, hodně to tam zvelebili. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, parádní fotky. 👍👍 Zavzpomínala jsem na několik návštěv Kutné Hory. Ta poslední byla v prosinci před třemi roky. Mrzlo, až praštělo. Ráda se tam vracím, stále je co objevovat.
    Jen na tom Kaňku jsem ještě nebyla. Budu to muset napravit.
    Měj hezký den. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, tak to se stavte i na Vysoké u té zříceniny, to se ti bude líbit.Hezké odpoledne přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, teď jsem se zakoukala na název článku, což je i název jednoho blogu, mám ho v záložkách, a koukám na fotografie, v domnění, že jsou z toho blogu. Najednou jsem Tě na jedné fotce zahlédla a říkám si, to je Jiřinka, co tam dělá? A tak jsem rolovala, koho že to příspěvek vlastně čtu ... a je to Jiřinka. Krásné fotky krásného města.
    Přeji hezký den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, tak to mě mrzí a nebyl to můj záměr, já dávám názvy článků podle nálady a nic tím nesleduji, abych kopírovala kohokoli, já si ,,vystačím,, hihi.Protože K.Horu fotí často kde kdo, tak jsem to střihla takhle.Jinak - města mám raději fotit koncem jara, počátkem léta, protože bývají nazdobená okna kytkami a to dělá hezčí fotku.Ale někdy jsou budovy lépe vidět, když na stromech nejsou listy. Však to dobře znáš.
      Dáši, už je ti lépe? Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, nemyslela jsem, že ty někoho kopíruješ, jen že mně to v hlavě přeplo a myslela jsem si, že jsem na jiném blogu. :o) Proto to překvapení, že vidím na fotkách Tebe.
      Už je nám konečně lépe, mám i chuť k jídlu, takže stále něco vařím a jím a Míra od včera také. A pohyb žádný. :o)
      Zdravím do Nerátek. D.

      Vymazat
  9. Jiřinko,nádherné fotky Kutné Hory.Tam jsem taky ještě nebyla,ale město se mi moc líbí.Je to od nás daleko.Možná někdy,až se bude dát cestovat,tak aspoň na dva dny by to chtělo,aby se člověk podíval pořádně a ne jen na otočku.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to bude fičák, až se uvolní situace, každý někam pojede, posílám ti pozdrav Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Díky za připomenutí naší předloňské návštěvy v tomto krásném městě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na tvé snímky si velmi dobře pamatuji, protože mě nadchly, KOČKO, Janinko.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. V Kutné Hoře jsem zatím nebyla a tak děkuji za procházku krásným městem.

    OdpovědětVymazat