pondělí 15. března 2021

Na půl cesty

 Nerada, jak už bylo vícekrát řečeno, jezdím někam daleko na jeden zátah. Raději děláme několik zastavení a pokud bychom jeli opravdu dálku, raději v tomhle věku zaplatím přespání na půl cestě. Protože manžel už není bujarý mladík a pokud chci, aby mi u volantu neusnul, musím brát na něho ohled. Počítám s tím, že na můj blog nechodí a tak ho tady mohu trochu ,,odkrýt,,.

Ale k věci: to jsme zase jednou jeli na pár dní do Karlova pod Pradědem. Po cestě nás provázela chumelenice a nechtělo se mi do oblasti Šumperk - Rýmařov v té bílé tmě...tak jsem změnila plány, zastavili jsme se v Letohradu, kde jsme to znali a ubytovali jsme se tu na jednu noc, abychom se ráno vydali na další etapu - zbytek trasy. Zpestřili jsme si to prohlídkou Lanškrouna, Svitav a Úsova. Zdržovala jsem to, abych dala silničářům prostor a čas na úklid sněhové nadílky! Dodnes mě mrzí, že jsme to nedotáhli až do Uničova, tohle městečko mi dosud uniká. Ale i tak, 

milé KOČKY,

ráda bych vám ta místa alespoň malinko přiblížila: že to bylo zjara a napadl čerstvý sníh, je z fotek patrné. O Pradědu tentokrát nebudu, ač byl jako vždy majestátný. 

Lanškroun:







Svitavy:












Úsov:







Druhý den odpoledne byly cesty protažené, v pohodě a bez problémů jsme dojeli do cíle. A ještě jsem si cestou zavýletovala!

a jsme tu:


Berte to, prosím, milé KOČKY, jako bonbonek nabídnutý z bonboniery, taky nesníte celou naráz, hihi.


8 komentářů:

  1. Jiřinko, i my si děláme po cestě rádi zastávky na hezkých místech. Do Svitav jezdím často pracovně, ale Úsov - známý má přímo v zámku vinotéku, už nás tolikrát zval...
    Ono to jednou vyjde.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš bonus! Já jsem se šla podívat ke hradu a pak na židovský hřbitov, aby se manžel trochu prošel a nejel pořád.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko dobře děláš, když si dlouhé štreky dělíte na etapy. Já to mám také tak ráda, tedy když nespěchám. Úsov ůbec neznám, jen Lanškroun a Svitavy. Měj se hezky Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si často malá městečka ráda prohlížím. Třeba mi dlouho trvalo, než jsem manžela přiměla, aby mi zajel na chvíli do Litovle. A pak se mu tam taky líbilo. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásné fotky z měst "po cestě". 👍👍👍
    Neznám ani jedno z uvedených měst, i když v Lanškrouně mám kamaráda, se kterým jsem v kontaktu. Tím, že jezdíme na jeden zátah, tato krásná místa bohužel míjíme, či jen projíždíme jejich okolím.
    Pouze při cestách na jih Itálie děláme zastávku na přenocování.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při čtení tvého komentáře jsem dostala chuť na špagety, něco k nim, pořádný sýr a dvojku vína. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lanškroun a Svitavy znám jen v létě a Úsov ještě na mou případnou návštěvu čeká. Děkuji za Typ., Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, já mám také spoustu míst v hlavě, kam bych ještě ráda, dnes večer jsem ukázala manželovi papírek s vypsanými místy, která chci vidět, až pojedeme na dovolenou do Krnova, loni mi z toho kvůli covidu sešlo, pravil: to se tam chceš přestěhovat? tolik toho tam je!!! nejsem troškař!
      Jen, aby se mohlo zase jezdit a výletovat.Už by si Číňani mohli covid sbalit a odvézt.
      Jiřina z N.

      Vymazat