středa 17. března 2021

Pusto, prázdno

 Pokud chcete na výlet, nejste z cukru a máte chuť si vyčistit hlavu, chcete v letní, horký den třeba  být ve stínu, chládku a v zeleni a především! - v klidu, jeďte vlakem do Plavů a jděte podél řeky Kamenice na Spálov nebo alespoň na zastávku Jesenný. Zpestřit si to putování můžete výstupem ke zřícenině hradu Návarov nebo dokonce k Boskovským jeskyním, to podle toho, jakou máte fyzičku a co vás baví, někoho dostat do jeskyní nelze. Pokud byste ze Spálova chtěli ještě podle Jizery do Semil nebo dokonce ze Spálova do Železného Brodu, budete mít nohy ubroušené až ke kolenům.

Milé KOČKY,

šli jsme to s přáteli několikrát a vždy to mělo své půvaby, ale také jsme, pak, nejméně týden, byli pěkně  - jak říká kamarádka : urvaný.

Co bych vám vyprávěla? stačí namátkou vybrané obrázky, že? ty mají větší, přesvědčovací hodnotu.




















Děvčata, sandálky na podpatku nechce ale doma, tam je neužijete. A pokud půjdete i do jeskyní, chce to tlustý svetr.


26 komentářů:

  1. Jiřinko, nádherná virtuální procházka. Díky a měj klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, díky, jak jste pořídili v Praze? Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Šla bych hned, dnes je trochu umrzlo, muselo by tam být krásně...
    Jiřinko, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, dnes jsem si přispala, ale manžel tvrdil, že ráno kolem šesté bylo bílo, dnes k nám létají sojky a odnášejí vlašáky z balkonu, asi se předzásobují. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, tak to je příroda podle mého gusta. Přesně toto já miluji, jen nevím, zda by to manžel zvládl. On už mi ty kopce mic chodit nechce. Prý ho neunesou nohy. To jsem se přesvědčila při cestě na Lovoš, protože pod Kybičkou už nemohl a řekl ať jdu nahoru sama. Jasně že jsem ho tam nemohla nechat sedět na kameni a cekat a navic se honily mraky a mohl přijít déšť. Tak jsem to vzdala a šla s ním na vlak... Moc hezké fotografie jsi tam pořídila. Díky a měj prima den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tohle není zas tak náročné, ale trasa je poněkud delší, jde se podle řeky pořád mírně dolů a jen ke hradu Návarov se musí vystoupat.Já to šla asi 3-4x, protože jsme tam šli s jedněmi známými a pak to chtěli další a připadala jsem si jako šerpa, co nosí batohy pořád na jednu horu. V létě, v hicu, je to správné místo. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásné putování zelení a tak komu se nelení, tomu se po právu zelení😊

    OdpovědětVymazat
  5. Jóó, tak takovou procházku bych si nechal líbit a hned. Skály, voda a nádherná příroda, co víc si přát. Už se tak těším na výlety.
    Jiřinko, potěšila jsi mne, máš krásné fotky i vzpomínky. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, tam okolo je to taky moc přitažlivé, u Tanvaldu, dolů k Železnému Brodu nebo naopak k Jablonci a k Liberci. Samá rozhledna a lesy.A dostupné od nás i vlakem. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Tak tohle je mé gusto! Taková místa miluji, tam je mi blaze :-). Však ono nás to zase čeká, jen vydržet nynější prázdnotu...Jak já se těším na naše výlety.
    Jiřinko, báječné fotky.
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to se ti to bude běhat po lesích, když shazuješ kila a v pěkném modelu jak laňka...však už brzy vyraší březové listí a vyláká nás do přírody. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Málo platné, voda a kameny mají své kouzlo a ty jsi nám je připravila přímo před oči. Děkuji a přeji co nejdříve možnost zase si užít volné přírody ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty, to je na tom fajn, že když putuješ kolem potoka, kde skáče voda po kamenech, nejsi unavená.No, v osmdesáti je to jiné, než ve třiceti.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Ano,to je přesně to,co teď potřebuju.Les,klid,jít si vyčistit hlavu.Nejlépe sama.Děkuji za pěkné fotky,snad už to vše brzy skončí.Jen to musíme všichni ještě chvíli vydržet.Už se těším,až po dlouhé době pojedu někam na výlet.Jiřinko,měj se moc pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já bych do takovéhle trasy sama nešla, ani ve dvou to není bezpečné. Tam se pomoci nedovoláš, kdyby se něco stalo.Jinak kdykoli a ráda. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Takové výlety pročistí hlavu i tělo . V létě, když je “příjemných “ 35 a víc stupňů by se mi to nesmírně hodilo! Jen na kopec bych asi nelezla 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam jdeš téměř pořád mírně z kopce, ve stínu a podle vody. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, udělali jste si parádní výlet a tys ho báječně zdokumentovala. 👍👍👍
    V Bozkovských jeskyních jsme byli naposledy v srpnu 2018. Překvapilo mně, že se vstupenky musí předem rezervovat. Dříve tomu tak nebylo
    Měj hezký den. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jeskyních jsme byli vícekrát, ale často jsme tam jeli autem, naše mladší vnučka tam požádala, zda smí mít svoji baterku a taky ji celou dobu používala, byla tehdy malá a měla parádní růžovou baterku!Lidem se to líbilo.
      Alenko, asi je tam o to velký zájem?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,nádherné fotografie.Tady jsme šli několikrát,kdysi s dětma a později s vnoučatam.Byla jsem nadšená.Vidíš,hned si znamenám.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, taky jsme šli párkrát ze Semil na Spálov a do Železného Brodu, a vlak nás dovezl tam i domů.Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Krásná příroda, tam by se mi líbilo. Jen nevím jestli bych to zvládla. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak by sis naordinovala kratší trasu. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Nádherné zákoutí Jiřinko. Je fajn, že tam nejsou davy lidí a takových míst je naštěstí v České republice ještě dost. Úplně cítím a slyším ten potok pod vámi a v nose mám vůni lopuchu a kapradí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, tam by se ti opravdu líbilo, jednou jsme tam byli s partou a seděli a jedli třešně a cvrnkali pecky do řeky. Pohoda. Jiřina z N.

      Vymazat