úterý 9. března 2021

Tři najednou

 Na dnešek jsem byla objednaná ke třem doktorům do Prahy. Vstávala jsem kolem šesté ( hrůza!) a v sedm už jsem svištěla busem do Matičky měst. Nalačno! Mezi prvním a dalším vyšetřením jsem měla čas a tak jsem se šla s foťákem projít a konečně jsem si obešla kostel sv.Kateřiny, pak jsem to vzala na Karlov a poté jsem neskočila do Nuslí, ale vrátila jsem se k porodnici, kde se narodily mé vnučky a ke kostelu sv.Apolináře, odtud jsem se vrátila  na Karlovo náměstí, kde jsem si vyčekala další doktory. Vrátila jsem se domů kolem 16té hodiny a jsem úplně vyřízená. Moje zlatá postýlka na mne už pomrkává a těšíme se na sebe.

Milé KOČKY,

počasí dnes na Karlově náměstí vypadalo jarně, ač ráno bylo pod nulou. Pojďte se mnou na procházku po této části Prahy, chcete li. 

Kolem kostela sv.Kateřiny přilehlým parkem dojdu pomalým tempem na Nuselský most, přes oka ochranného pletiva udělám tři fotky Vyšehradu, pak se vrátím ke Karlovu, apropo: víte, že v prostoru u tohoto kostela a Muzea kriminalistiky jsou četné tabule s velice zajímavými informacemi především o Karlu IV.? pro děti super místo, počítejte s tím, že tam budete dlouho...






























Takových naučných tabulí je tam přehršel...


13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko omlouvám se za smazání, ale měla jsem tam chybu. Hlavně, že jsi ty prohlídky všechny zvládla a ještě jsi stačila pořídit krásné fotografie. Doufám že i výsledky se pak dozvíš jen pozitivní. Vždyť jsem za tebe prosila, tak pokud to všechno nevyjde, tak půjdu prosit znovu stejně, jako tam chodím prosit za moji sestru..Hezkou dobrou noc a odpočívej ať jsi brzy fit.

      Vymazat
    2. Milá Járo, za vše ti moc děkuji, vím, že je několik lidí, kteří na mne myslí, že se za mne i modlí, vážím si toho. Do úterka mám zamčené myšlenky na tuto věc, pak se uvidí, včera, když jsem spoustu hodin prožila na Karláku, s těmi jejich houkajícíci sanitkami, nebylo mi tam nejlépe. Už jsem se těšila z Prahy ven.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, děkuji za fotky, i když věřím, že si byla moc unavená!
    Děkuji za info - pěšky jsem v těchto místech dlouho nebyla, ale připomněla si mi dobu, k to bylo Muzeum SNB a já to jako učitelka musela s učni absolvovat. Hrůza a děs...a přitom tak krásné místo.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jednou jsme s Janou, kolegyní, ,,dělaly,, procházku: st.metra Vyšehrad, přes most na Karlov a tady dolů podle hradeb a pak takovým údolím a zahradami ke kostelu na Skalce a Na Slupi a dál...taky to bylo zajímavé. Říkám tomu kličkování po Praze, hihi.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,nádhera.Obdivuji tě,jak to všechno zvládáš a hlavně ti přeji,aby byla všechna vyšetření v pořádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, v út 16.3. si budeme hrát s paní prof. na pravdu, do té doby Vetřelce ignoruju.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, udělala sis krásnou procházku mezi vyšetřeními na Karláku. Moc hezké fotky ze známých míst. 👍👍👍
    Moc a moc ti držím pěsti a doufám, že vše dobře dopadne a výsledky budou dobré. 🍀🍀🍀
    Opatruj se. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji ti. Doufám, že to bude dobré a když ne, tak se odevzdám do péče našeho zdravotnictví. Už s tím mám bohaté zkušenosti, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Nádherné fotky.Teda stihla jsi toho hodně,vyšetření,procházku s focením.Ani se nedivím,že jsi byla unavená,ulítaná.Snad dopadlo vše dobře.Přeji Ti krásný den,tady svítí sluníčko,ale je zima.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, výsledky se dozvím v út. U nás prší. Zdravím tě Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, i já Tě obdivuji, že jsi ještě stačila nafotit tolik krásných fotografií. A držím pěsti, aby výsledky byly dobré. Však víš.....R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, podpora od ostatních pomáhá.Že na to nejsem sama. Moc zdravím do Jihlavy. Jiřina z N.

      Vymazat