čtvrtek 1. dubna 2021

Apríl

 No, u mne není jisté, že to bude jen veselé, kdo ví, berte to,

milé KOČKY, 

jako domácí úkol na jisté téma, třeba jako ve škole, co by, kdyby? Takže veselé psaní na neveselé téma? Slohová práce...Zkusím to. Pro někoho to třeba bude jako legrační článek, pro jiného jako nevyžádaná rada staré babky, pro dalšího jako fantasmagorie z nudy.

Tak tedy, řekněme, že váš starší manžel přijde a řekne, že se zamiloval do mladé slečny, nejlépe nejmíň o 20 let mladší, pružné Kočky, sebevědomé a drzé. Co na tom, že jste spolu spoustu let, že máte děti, barák a zahradu, manželovi se splašily hormony a jde hlavou proti zdi. Slečna s ním cvičí a on nevidí a neslyší. Kouká do blba a není s ním žádná řeč. Pokud alespoň dál chodí do práce, máte vyhráno. Nemyslete na to, je to těžké, vím, ale začněte myslet jinak. V první řadě přestaňte kohokoli obviňovat, hlavně ne sebe. Přestaňte mu podstrojovat a vařit, co má nejraději. Na nic se ho neptejte a nic mu nevyčítejte. Zpívejte si a pobrukujte. Jako, že se na něco těšíte - a taky jo! Zjistěte si, potají, vše dostupné o slečně. Kde bydlí, kde pracuje, co má za lubem. A pak do boje: Udělejte si účes, nehty, pořádně se načančejte, namalujte si o 5 let mladší obličej, buďte mírně usměvavá, neplačte ani náhodou! Oblékněte si nejlepší kabát, kabelku, rukavičky, klobouček.  Pak kupte krásnou kytici a vyražte ve vhodnou dobu do bydliště mladice.Nejlépe v čase, kdy asi sedí v teplákách u seriálu. Zazvoňte a požádejte ji o chvilinku: řekněte jí něco v tomto smyslu:

Drahoušku, velmi vás obdivuji, jak jste to dokázala - já se snažila toho starého Kocoura zbavit dlouhá léta, už mne nebavilo mu neustále vařit, uklízet po něm, mýt zrcadla a WC, sbírat po něm poházené oděvní svršky, v posteli taky nic moc, pevně doufám, že se k vám co nejdříve nastěhuje a všechny svoje krámy si vezme sebou. Konečně si budu moci dělat co chci, v bytě si to upravím podle svého vkusu, budu mít spoustu času na své aktivity, na čtení, na procházky, na vnoučátka, na filmy, na kosmetiku a kadeřníka, těším se na nový život. Možná i na nějakého mladšího přítele, přeci jen budu mít teď volné ruce. A doufám, že si často budete brát naše děti, máte tu dost místa? Pojedu s kamarádkou na zájezdy, konečně začnu žít! Vlepte jí kytku do ruky ( i když byste jí nejraději vlepila facku ) a s pak s grácií odejděte. myslete na to, že jste hérečka a chcete Oskara! Holka bude úplně mimo, to vám garantuji. O tom vašem záměru si najít mladého chlapa vašemu Kocourovi jistě řekne a proč máte žárlit vy? - ať žárlí on! A za pár dní dá vašemu Kocourovi sbohem. Pokud ne a nastěhuje si ho do garsonky, počkejte, pokud se vrátí, klaďte si podmínky, pokud ne, začněte druhý a lepší život. Ovšem, jestli se vrátí a bude sekat dobrotu, už o tom nemluvte, ale občas se zasněte a usmívejte a neříkejte mu nic. Je to vaše tajemství.





Těm z vás, kterých se to netýká, máte doma milujícího a obětavého muže, dobře se bavte. A těm ostatním, které máte zkušenosti s nevěrníkem: rada mojí babičky - Slepovaný hrnec teče. Pamatuji si taky radu jedné spisovatelky, která tvrdila - není problém získat muže, problém je umět se ho zbavit. Pak se v tom čert vyznej.

Tyto výše uvedené, zdánlivě divné věty jsou podloženy třemi podobnými, skutečnými příběhy, které dopadly každý jinak.


14 komentářů:

  1. Moudra zralých žen😁😁😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to ,,legrační,, až tak po třiceti letech...Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ne každá dokáže s grácií navštívit novou kočičku svého partnera. Moje kamarádka to dokázala a dokonce dovezla na novou adresu jeho svršky. Až pak došlo na slzy. Nás rodinný přítel, tak trochu cynik, to komentoval slovy: "Ten Franta je ale debil, zahodit tolik roků výcviku." Po čase se František vrátil, už chodby lezl po kolenou a v ruce třímal kytici a prosil a prosil. Slepili to, už kvůli dětem. Ono se říká, že když vzplane stará stodola, tak pěkně hoří.
    Měj hezké dny. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já znám totéž trochu jinak:
      Když chytne stará stodola, tak shoří až do základů.
      nebo Ze staré slepice je nejlepší polívka.
      Tak to jsou příběhy, u kterých se ženy obvykle tváří jinak, než hoši, že?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, tohle bych nikdy řešit nechtěla, asi bych to nezvládla.
    Měj hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, je mi to jasné, ale ne každý má štěstí hned napoprvé najít toho pravého ( tu pravou ). Ať vám to drží! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, za svůj život už jsem vyslechla příběhů, ale nemusí se tak chovat jen muži!
    Naštěstí jsem sama nic takového nikdy nemusela řešit. nevím, fakt nevím, co bych dělala...
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tohle téma jsem měla v hlavě dlouho a pořád jsme neviděla, kdy to sem dát, Apríl se mi nakonec hodil.To jen na zpestření témat. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, nevím, jestli bych to takhle dokázala. A s opětovným lepením vztahu já nemám dobré zkušenosti. Ale někdo třeba ano...Přeju Ti hezké a zdravé Velikonoce. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, také přeji pěkné svátky.
      Přiznám se, že s vyšším věkem už na vše koukám taky jinak, než za mlada, nechápu ženy, které se nechají bít a týrat. Jiřina z N.
      I když, někdy vidím takové, které svým slovníkem a chováním přímo vybízejí k jedné přes papulu.

      Vymazat
  6. Jiřinko je to zvláštní článek. Ono asi více mužů občas " zabrousí" jinam, ale domů se vrací za jistotou. I když dnes je jiná doba. Dnes to moc neřeší. Když
    není ta, bude jiná a opačně. Mnoho párů žije jen na "hromádce" jako přítel a přítelkyně a mají i děti a matka je vedena jako samoživitelka a získá tak plno finančních výhod a ve finále jsou na tom líp než klasická rodina s dětmi. Stát to podporuje tak co...přítel si u ní bydliště nedá, nechá si ho u rodičů nebo někde jinde a nikdo nezjistí, že je to vlastně výhodný podvod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tomhle máš naprostou pravdu, a taky podvádějí i jinak, že pracují načerno a berou podporu, to je ale jiné téma.Raději o tom nebudu, pracovala jsem v instituci, kde se vyplácejí podpory.
      Možná je problém i v tom, že mladí často mají všechno, aniž by se zasloužili.Jak říká můj manžel, neuměj ani zapálit ohýnek, venku, z nasbíraného dříví, nebo doma vyluxovat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,tohle mám za sebou už dlouho,a zbyla z toho akorát,nedůvěra k mužům.Proto jsem pořád sama,zvykla jsem si,člověk si zvykne na vše....Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, asi je dost těch pracovitých, vhodných mužů, věrných a vtipných, ale jsou zadaní.
      Hejsků a budižkničemů a násilníků, též opilců je taky hodně, o ty bych si neopřela ani kolo.
      Jiřina z N.

      Vymazat