středa 31. března 2021

Poslední

 Poslední den v březnu, rok 2021, teplo, slunečno a je středa...zítra bude Apríl! Dopoledne jsme si udělali karbanátky a brambory k obědu a pak jsem vymyslela, že bych mohla vytáhnout Honzíka ven. Jeho maminka, učitelka, sedí celý den u počítače, učí, jeho sestry sedí u počítače a učí se, on musí být ticho a nerušit.

Proč to tady píšu? šli jsme s Honzíkem ( 6,5 roku ) k Labi, na místo, kde jsem vždy toužila po veřejném, pěkném, zeleném parku a pomalu se mi přání plní. Vzali jsme pro kachny kousek staršího chleba a pár starších housek ( něco jsem si nechala na strouhanku ). 

Milé KOČKY, 

tak jen lehce nahlédneme do jednoho kouta našeho města: bylo krásně, viděli jsme na dvou místech hodně velké trsy fialek. To je pro mne to pravé jaro.














10 komentářů:

  1. U nás už se to také začíná probouzet a kvést. Jen hřiště jsou uzavřena kvůli nařízením vlády. Hezké odpoledne jste měli. Tak vám všem přeji krásné další dny ve zdravi a pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, Honzík byl jediné dítě na prolézačkách, které bylo v respirátoru, jinak ostatní děti nic, ani roušku doma šitou. Já jsem seděla na lavičce a vyhřívala jsem si kosti. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krása, Jiřinko! A mít sebou parťáka, to se někdy hodí...
    Posílám pozdravy a přání hezkého dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji. Je to moje forma charity. hihi.Pobavilo mě, že Honzík, když jsme šli k Labi, chtěl nejprve zajít k nám a udělat objetí dědovi, prý, aby mu doma samotnému nebylo smutno, tak jsme se u nás 2x stavili, Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, prima výlet a krásné fotky. 👍👍
    Měj hezký den.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jsem moc ráda, že se prostor u Labe vyčistil a je to tam dost vylepšené.Už to připomíná park. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezká procházka, u vás už to začíná krásně pučet a kvést. Honzík byl určitě rád, že se mohl proběhnout a nemusel sedět doma. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, on nadšeně nakrmil kachny, z kousku nakrájeného chleba a dvou starých housek.Pak poběhal všechny prolézačky a užil si to.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Pěkná procházka,Jiřinko.Taky jsem se byla dneska projít,nechtěla jsem sedět v paneláku,pěkně jsem si vyčistila hlavu,nadýchala se vzduchu,pokochala se přírodou.A hned je líp.Krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, když je hezky, jsme ráda venku a když prší nebo chumelí, mám ráda teplo doma. Ale když mám vypráno, svítí li sluníčko, je to krása, pověsit prádlo ven. Jiřina z N.

      Vymazat