sobota 17. dubna 2021

Když Mýto, tak Vysoké

 Ve Vysokém Mýtě jsme byli poprvé jen s mužem ( a po letech jsem tam pak vzala s manželem i vnučky, když jsme trávili prázdniny v Potštejně ). Jelikož jsou tu zbytky hradeb, obešla jsem si se zvědavostí sobě vlastní starou část města a potěšila jsem se nejen náměstím:

milé KOČKY, 

chcete mi chvilku dělat doprovod?







































Karlova Koruna: aneb malé zastavení cestou domů





20 komentářů:

  1. Tedy Jiřinko, to jsou moc pěkné fotografie. Velice zajímavá je ta věžička se šindelovou kopulí, ale i fresky na domě ( doufám, že se dočkaly restaurování), nádherný kostel i městská brána s další nádhernou freskou. Je to krásné a zajímavé město, jako plno dalších a naší zemi. Děkuji za příjemnou procházku tímto pro mě neznámým městem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, díky, to já mám moc ráda, když jsou někde pozůstatky hradeb, si město ,,očuchat,, a obejít. Pa Jiřina z N.
      tam by se ti líbilo...

      Vymazat
  2. Jiřinko, Vysoké Mýto mám ráda, často tam jezdím pracovně, po městě jsem se už dlouho neprošla. Vodohospodářskou školu studoval můj táta.
    A Karlova Koruna - to je jedna ze Santiniho perel.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přiznávám, už by to chtělo novou návštěvu a podívat se, co je tam nového, obvykle se hodně domů opravuje a dostanou nový kabátek...Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ve Vysokém Mýtě jsem byla dvakrát a to je už hodně dávno, starší syn tam studoval na Vodohospodářské škole stavební. Moc si toho už z města nepamatuji,bylo to ještě před ,,revolucí".Ale něco jsem si přece jenom Tvými fotkami oživila.
    Klidnou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásné, že v tom nejsem sama, Hani. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Vysoké Mýto je kousek od nás, je to místo mého narození, máme odsud i našeho psího miláčka Bartíka. Horké letní dny tam trávíme na Tyršově plovárně a když jím projíždíme a vidím věže kostela sv. Vavřince vždy si vzpomenu na úžasnou noc kostelů, kterou jsme tady před mnoha lety prožili. Na jeho čtvercovém náměstí jsme zažili spoustu kulturních programů.
    Ale na Karlově Koruně jsem nikdy nebyla, i když to tam nemáme tak daleko.
    Přeji hezký víkend, Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já zas mám krásnou věc od tebe! vyšívanou. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Kladeš si stále vyšší. cíle i Mýta😊👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za příznivé hodnocení. Já mám ráda, když je veselo. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,ve Vysokém Mýtě jsem nikdy nebyla,přitom jsme přes něj často projížděli,když jsme jezdili na Jičín,přes Hradec Králové.Líbí se mi kostel,naměstí,určitě stojí za to, toto město navštívit,poznat,pořádně si ho projít.Děkuji,že jsem se mohla alespoň takto projít s Tebou.Hezký víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak to já vyplením archív a přidám další. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásné fotky 👍👍👍 a kouzelná procházka Vysokým Mýtem. Uvědomuji si, kolikrát já už tudy projížděla a oč jsem přišla. U nás je tolik nádherných míst a měst, které jsme po cestě někam minuli.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, někdy se to nehodí a někdy stojí za to se zastavit, udělat pauzu. Viz loni, když jsem cestou do Kroměříže udělala delší pauzu v Moravské Třebové.To jsme si taky užila, ani se mi nechtělo jet dál...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, ráda jsem se s Tebou po Vysokém Mýtě prošla. Je to moc pěkné město a hlavně při Tvé procházce svítí slunce. A u nás je celý den zataženo.:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, taky jsou to snímky starší, nikoli současné. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Manžel do města jezdí na herní festivaly a moc se mu tam líbí. Podle fotek hádám, že oprávněně :). Překrásná procházka, děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, tak příště jeď s manželem a projdi se městem. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Ve Vysokém Mýtě jsem byla,ale už zapomněla,jaké je to pěkné město.Docela bych se tam zase podívala.Další tip na výlet.Děkuji za krásné fotky
    Hezkou neděli Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, naposledy jsem tam byla s vnučkami a manželem, když jsme jeli do Slatiňan podívat se na zámek a na koně.Při dovolené v Potštejně.
      Určitě stavby, na mých fotkách pod lešením, už jsou v pořádku?
      Jiřina z N.

      Vymazat