pondělí 12. dubna 2021

Od Tábora až k nám

Udělaly jsme si jednou výlet vlakem - sešly jsme se v Praze na Hl.n. tři Grácie: Jana, Marcelka a já. Dojely jsme do města Tábora, kde jsem nebyla poprvé, ale s kamarádkami a bez auta to bylo asi prvně. Počasí nám přálo, náladu jsme měly suprovou a tak jsme se prošly podle zdejšího rybníka, pak i městem křížem krážem a poté jsme ještě vystoupaly pěšinou - starou alejí, ke Klokotům. Zpáteční cestu jsme si opepřily pobytem v restauraci, daly jsme si obídek s výhledem na řeku Lužnici a do krajiny, načež jsme se volným krokem dopravily na nádraží a cesta zpátky už byla jen a jen uspávající. Co my jsme toho za ten povedený den probraly!

Milé KOČKY,

toto město má co nabídnout a to i opakovaně: toulání jeho uličkami, návštěva třeba čokoládovny, posezení u kávičky, chvilka se zmrzlinou, jak se tu ti Husiti asi měli?










































22 komentářů:

  1. Jaruško, v létě to budou tři roky, co jsme v Táboře prožili krásné 3 dny. Bylo horko, ale užili jsme si to moc, centrum je kouzelné, jen ty Klopoty jsme nenavštívili, měli jsme sebou Aarona...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to věřím, Tábor mám ráda, byli jste u Stádleckého mostu?nebo se dá jet električkou do Bechyně a nebo na hrady v okolí a pod. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, Tábor se mi moc libil.Chodili.jsme asi stejnými uličkami. Jen na věž kostela jsme se nedostali. Byla zavřená kvuli nějakému natáčení, tak jsme sli na Kotnov. V muzeu čokolády jsme také byli a obed stihli v jedna zastrčené restauraci kousek od náměstí. Chtělo by to tam více dní ale byli jsme tam tehdy s rodinou autem a jen jeden den.Přeji ti krásný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, jsem ráda, když moje vzpomínkové články s fotkami vyloudí u ostatních hezké vzpomínky na jejich výlety nebo plány na budoucí cesty. Spěchám na bus, jedu do Vinohradské nem. na druhé očkování. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásné fotky z prima výletu. 👍👍 Tábor jsem navštívila už nekolikrát, naposledy, když jsme s vnučkami byli ubytováni kousek pod Táborem na jednom mlýně. Prolezli jsme tehdy kdeco.
    Dříve psala Jarka, ještě na blog.cz, Tichou poštu. V Táboře žila a báječně ho prezentovala. Díky ní jsme tehdy vůbec netápali.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to je zajímavé, jak výlet vypadá pokaždé jinak, podle toho, jaké je počasí a nebo s kým tam jsi, alespoň na mne to tak působí. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Zavzpomínala jsem na loňské léto, kdy jsme tam byli s manželem na výletě. Město je nádherné a protože nám přálo i počasí, byli jsme fakt spokojení ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  5. Jak se husité měli, to netuším, ale jedno vím určitě - čokoládičky, kávičku a zmrzlinu si určitě u stolku v cukrárně nedopřávali :D. Krásné místo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dojem, Janinko, že měli v Táboře kulaté výročí založení města, ale oslavy asi moc nebyly. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásný výlet i krásné fotografie. V Táboře jsem ještě nebyla a tak jsem si výlet s vámi užila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, moc rády jsme tě s kamarádkami vzaly sebou. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, Tábor mám ráda. Je to krásné město. Byla jsem tam několikrát, naposled před asi čtyřmi roky, když jsme byli na dovolené u Soběslavi. Potkali jsme tam v kavárně p. Kodeta malíře. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tos měla štěstí, to je zajímavý chlap! Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Tábor jsem objevila celkem nedávno a moc se mi líbil, navíc tam mají výtečnou kavárnu😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu jen prohlásit, že se krásně vyloupl ze šedi a otlučených zdí...Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,to se mi líbí,jak se sebereš a jedeš s kamarádkama docela daleko.A ještě se stihnete vrátit domů.Tábor je od nás daleko,ale byli jsme tam kdysi s vnukem,když ještě závodně tancoval na soutěži.Ale i o dovolených jsme se tam pohybovali.Je to moc krásné město a ty ho dokážeš úžasně nafotit.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, pokud není problém s covidem, dá se vlakem řešit hodně cest, ale teď je to bída.Ale bývaly doby, že i spojení vlakem bylo lepší, pamatuji, že se dalo např. z Rbk jet přímo do Jihlavy a pod. Z Lbc do Plzně horem...jo, to dneska možné není.Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Tábor je moc krásné město. Pobývali jsme tam týden s výlety do okolí. Děkuji za oživení. Takový výlet s kámoškami je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, máš pravdu, taky jsme byli na hradě Choustník a dalších místech v okolí Tábora. Máme to v ČR parádní. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Tábor je moc pěkné město,ještě jsem tam nebyla.Ráda jsem se podívala.Hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, nakoukla jsi a někdy se tudy sama projdeš, neboj. Třeba se najde nějaký fešný průvodce, přála bych ti to. Jiřina z N.

      Vymazat