středa 14. dubna 2021

Výročí

 Od 14.4. 2014, kdy jsem blog začala psát, až do 18.4.2020, kdy mi vymazali fotky z dřívějších dvou po sobě jdoucích blogů, jsem se snažila, aby to mělo nějaký řád a smysl. Tím smazáním mi dali někde ťafku, ani nevím, komu ,,poděkovat,,. Dnes, když se podívám zpátky, vypadá to tam jako rybí kostra po večeři, už to není ryba. Kdybych to uměla, možná bych to celé smazala až k tomu datu, abych začala vlastně znovu, ovšem, co když zase jednou přijde chvíle, kdy někoho někde napadne, smažeme fotky na mnoha blozích, ať je veselo. Já vím, není to smrtelná choroba, ale naštve to. Zrovna tak mi bylo líto, když některé mé oblíbené blogerky přešly na Instagram a jinam, blog ukončily, ale chápu je, někdy chtějí už jen prodávat nebo nemají čas na blog, zkrátka přišly zničehož nic do mého života a pak z něj náhle odešly. Kromě blogů nikam nechodím a je to můj problém. Instagram, Twitter, Facebook nemám a nenavštěvuji. Musím přeci taky žít svůj život!

Promiňte mi tu nostalgii. Stálo mě dost času a úsilí celá ta léta blog vytvářet a zbylo z toho jen torzo. Vím, že nás bylo víc, komu se to stalo, ale to není omluva.

Taky stárnu a už není z mnoha důvodů tolik možností cestovat, tudíž jsem se vrhla na retrospektivní výletování napříč republikou, případně kousek po Evropě, kam můžete, 

milé KOČKY, 

kdykoli se mnou, já vás srdečně zvu. Nic vás to nestojí, jen trochu toho času.  Jeden den se pokocháme Šumavou a druhý můžeme obdivovat třeba Slovinsko, však i já, když surfuju po vlnách blogů ostatních blogerek taky střídám žánry: Tu se stavím na zahradě u Simonky na dohled od Střekovského hradu a vzápětí se procházím pod Troskami s Jitkou, nebo zamířím k Dýmníku do Výběžku za Járou. S Dášenkou se projdu zámeckou zahradou v některé koutě jejího revíru, který obráží služebně, abych si jindy s ní zabruslila třeba na Lipně. Na dorty a jiné domácí výtvory musím k Janince, pleteniny obdivuji nejen u Ály v Č.K. a výlety všeho druhu, rostlinstvo a krásné zahrádky obdivuji u většiny z vás. Nic z vašich článků a fotek tu není zbytečné, vždy se to někomu líbí a někomu vylepší den. Také si ráda počtu u dalších z vás a pokud potřebuji kritické oko, zaběhnu k Vendy. U ní nikdy nevím, zda je víc něžně zahradnická nebo tvrdě kritická. Denně za Alenkou na Bílou Horu nebo jinam, třeba k Hance na Trutnovsko? Je to paráda, cestování za prima lidmi, do Aše od slovenských hranic, nebojím se pranic. Vlastně i na Slovensko ráda zajdu, o tom Bubatko něco ví. Mám i oblíbené polské blogerky...

Jak u mne dál? Kam to povede?


Kdybych jednou, třeba v devadesáti, Vám tady psala blbiny, dejte vědět, ať už s tím skončím, milé KOČKY, jo? Spoléhám na vás! 



24 komentářů:

  1. Moc Ti gratuluji k výročí Tvého blogu. Jsi tady déle nežli já, ale v podstatě mnoho z toho, co jsi napsala mám tak i já. Ztratily se mi fotky z doby Blogu.cz, moje některé oblíbené blogérky už se rozhodly pro něco jiného......atd. Ale je fakt, že jsem zase objevila jiné. A tak mne to pořád tady baví.
    Měj, Jiřinko, hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky jsem ráda, že jsme se díky blogu poznaly. Pa Jiřina z N.
      ať se ti daří!
      už bloguje i naše Adélka...

      Vymazat
  2. Jiřinko, i přes nepřízeň buď techniky či rozhodnutí neznámého "šprýmaře", jsi se nevzdala radosti z vedení blogu a za to ti moc děkuji. Jinak bych tě totiž neobjevila a přišla bych o nádherné zážitky z tvého nesporně zajímavého cestování. Gratuluji a prosím, nikam se mi neztrať. Už jsem stejně jako ty přišla o oblíbené blogy, jejichž autorky se odmlčely již zřejmě navždy či se přesunuly na jiné platformy.
    Měj stále pevné zdraví a klávesnici pod prsty připravenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jak ráda bych přidávala jen čerstvé články a dojmy, ale v této době musím občas zabrousit do archívu a snad to někomu přijde inspirativní.
      Pozdrav letí na sever, pod Jehlu. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, velikou gratulaci posílám a přeji, ať ti to pořád tak dobře píše! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, musí se poslouchat a tak se budu snažit, abych důvěru ve mne kladenou nezklamala, hihi.Jsem pojištěná a očkovaná, tak snad ještě nějakou dobu vydržím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, gratuluji k výročí blogu. Chápu Tvoje rozčarování nad ztracenými fotkami, to stejné potkalo i mně. Po chvilkách, když je nálada, fotografie do článků vkládám znovu. Naštěstí mi je jedna šikovná sběratelka stáhla, takže vím, které fotky v článcích byly. Jsem moc ráda, že jsi blogování nevzdala a já tak můžu poznávat krásná místa u nás i za hranicemi, cestování je vždy doplněné vtipným komentářem. Takže kočko, foť dál, piš dál, jsem Tvojí věrnou čtenářkou. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, děkuji ti, věrnost je momentálně docela vzácnost, hihi.Já mám na Jihlavsku tebe a ty zas ve Středočeském kraji mne.Držme, KOČKY, pospolu. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,blahopřeji k výročí blogu.Jsem ráda,že jsem Tě objevila,vždy,když jdu " na návštěvu" těším se,kam mně vezmeš na výlet,co se dozvím nového.Pokaždé se kochám tvými krásnými fotografiemi.Přeju Ti kočko,ale i nám,co k Tobě chodíme abys psala a fotila dál.Také já už mohu říct,že se považuji za Tvoji věrnou čtenářku.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, moc děkuji tobě i všem ostatním, které se tu zastaví a popřejí. Sama jsem překvapená, že to trvá již sedm let.Od začátku jsem to chtěla takto, o cestování a výletování a případně sem tam někdy o běžném životě. Chvíli to trvalo, ale už se tu utvořil kroužek stejně a podobně naladěných lidiček, čemuž jsem ráda... Pa a opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Gratuluji k výročí, chodím nakukovat ráda, ale ne vždy nechám komentář. Doprovodná fotka k článku je vážně super. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, už když jsem ty koleje fotila Na Karlově, věděla jsem, že to někde použiju, já jsem baba .....
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, předně velká gratulace k blogovým sedmým narozeninám a také poděkování za pravidelné návštěvy a milé komentáře u mně. 🌹🌹🌹
    Jsem kočko ráda, že jsme se našly.🍀💓👍
    Měj hezké dny ve zdraví a pohodě a ještě spoustu článků na blogu. 🌹🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, Alenko a moc ráda pěstuji bloging, jak víš, pokud je čas a prostor...taky ráda vymýšlím, co sem dát, aby se to líbilo. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko na blogu si vedeš skvěle. Mně mrzí, že jsem si ten úplně první blog tady na blospotu, omylem smazala. Vím, byla to moje neopatrnost, či roztržitost a stalo se to v době, kdy jsem mnoha blogerkám zakládala, ale také na jejich žádost rušila blogy po změně nastavení blogu a úpravách. Změna byla spíše k horšímu než k lepšímu, ale co naděláme. Přišla jsem tak i o fotografie, které jsem neměla na Zoneramě a to mě moc mrzí. Také byla zrušena tzv. Galerie, kde jsem také měla dost fotografií a tím pádem i o ty přišla a pokud byly fotografie nahrávány na server blog.cz, no tak psané věci se přetáhly, ale fotky bohužel vydržely jen do doby, než oni celou doménu zrušili. Teď si čas od času v nastavení blog zálohuji a uložím si zálohu v počítači, abych o případné články nepřišla. Ty staré a původní články s fotografiemi jsem sice chtěla znovu napsat, jako to dělá Majka, ale zase tolik času u počítače netrávím, tak že to asi už nikdy neudělám. Tak Ti přeji šťastné blogování do dalších let a věř, že o své blogové přátele určitě nepřijdeš. Já budu vždycky zvědavá, co nového zase ukážeš, či napíšeš. Měj se moc krásně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, právě, že vím, co se ti stalo a taky mě to moc mrzí, já jsem se po zralé úvaze už do doplňování fotek nepustila, nechám to být. O fotky jsem nepřišla, mám je na počítači doma, ale nejsou a nebudou u článků na blogu.Nu, co nadělám. Tak budeme koukat dopředu. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Milá Jiřinko, mám to stejně jako ty, jen s tím rozdílem, že už jsem se nyní stěhovla po třetí a dlouho jsem zvažovala, jestli přejít nebo to vzdát. Vlastně mám cestovatelský blog od roku 2005, což už je hezká řádka let, ale bohužel i když první webovky byly placené, přesto zanikly. Prostě po 6 letech práce parádní tunel. I tenkrát přešlo hodně lidí na FB a pak na blog.cz. Takže jsem cestou nasbírala tolik přátel, že jsem se nestíhala všem věnovat a i když mám na FB účet, občas tam jen nakouknu, co je nového u dětí a příbuzných na Slovensku a pryč. Už se docela těším na dobu, kdy budu mít tady hotovo a bude se věnovat jen aktuálním výletům a spřáteleným blogům. Ze všeho, co jsem prožila, je to tady asi nejlepší, ale jakmile se tady stane nějaký zádrhel, už nebudu mít síly začínat znova. Takže ti moc rozumím a myslím, že rozumíš i ty mně. Ale zase když jsem byla donucena psát články znova, vracím se s nimi ke vzpomínkách a i se synem si prophlížíme fotky, které by jinak asi zůstaly zasunuté v PC a v zálohách. Měj se hezky a určitě se těším na další zajímavosti ve tvém podání a ze tvých cest. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, tak to je naprosto vzájemné, také k tobě chodím na výlety. Někdy dokonce na místa, kde jsem již byla a mohu se podívat tvýma očima. Jiřina z N.
      Budeme si nadále fandit.

      Vymazat
  10. Veď mě dál Jířo má😉👍

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko, moc gratuluji ke krásnému blogovému výročí. Smazání fotek by mne hodně naštvalo a mrzelo, já mám blog hlavně o fotkách. .:) Také ráda nakukuji na spoustu mých oblíbených blogů, ke kterým už dlouho patří i ten Tvůj. Ráda se s Tebou projdu podívat po místech, která jsem málokdy navštívila, spíše jsou pro mne naprosto neznámá. Takže cestuji často křížem krážem po Evropě s Tebou.
    Posílám pozdravy do Nerátek. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, vítám tě u mne, vím, že nemáš moc času.Až mi dorostou křídla, která mi zastřihl covid, třeba i výlety přibudou. Pa a opatruj se a jezdi podle situace, se šťastným návratem k Mírovi. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, i já ze srdce gratuluji! Tvůj cestovatelský přehled a tvůj humor by mi skutečně chyběl. Při čtení tvého blogu sním a často se směju!
    Jen tak dál!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ještě, že nepíšeš, jak u mého blogu pláčeš, to by mě zaskočilo. Díky za komentář. Jiřina z N.
      za dalších 7 let se tu zase s tebou ráda sejdu...

      Vymazat