sobota 8. května 2021

Nezmokly jsme, už jsme tu

 Vlastně první, letošní, pěkný výlet, hodný toho názvu, se mi přihodil dnes, osmý den května a hned se tááák povedl. ( co na tom, že jsem v předstihu na dnešek připravila jiný příspěvek? ) Ráno jsme se sešly s Janou a na nádraží jsme přistoupily do vlaku,. kde už číhala jiná kamarádka, Marcelka. Jely jsme přes Všetaty do Üstí n.L. západ,  tady, po přestupu, jsme dojely do Teplic v Čechách. Den jako malovaný, ani horko, ani zima, jarní sluníčko hřálo a všechno bylo, jak má zjara být: kde co kvetlo a mladá zeleň se nám převelice líbila. První, pro fotku vhodné místo, bylo kupodivu už na nádraží, kde byla v hale pěkná výzdoba. Vydaly jsme se k Botanické zahradě, kde jsme si daly kávu a dort, pak jsme poběhaly venkovní expozice a litovaly, že dosud nejsou přístupné skleníky. Odtud jsme se vydaly na tůru do lázeňské zóny a poté k zámku, na náměstí a později na nádraží, kde jsme přivítaly rychlík z Chebu do Prahy, v Holešovicích na metro a na Ládví a hned jsme měly bus k dispozici, jako by to někdo naplánoval, takže jsme byly za světla doma. Teplice se mi líbily víc, než bych čekala, opravdu ošklivé domy jsem tam viděla snad jen dva. Překvapením pro mne byly i trolejbusy, které jsem znala z mládí v Děčíně. ( tehdy však vypadaly jinak ) Byla skvělá viditelnost a tak není divu, že obrysy Krušných hor byly ostré.

Můj dojem? spousta krásných vil, opravené fasády domů, množství různých, funkčních fontán, sochy, parky, za mne jednička!!!

Milé KOČKY:  pojďme honem na fotky: 




























V Botanické:














a mnoho dalších...

10 komentářů:

  1. Jiřinko, udělaly jste si moc hezký výlet. Fotky jsou nádherné. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, nejvíc mne vždy potěší pěkné počasí, a pak, když mě kamarádky pochválí za nápad.Včera jsme toho nachodily hodně, ale i tak jsme vše, co Teplice v Č. nabízejí, nestihli vidět, alespoň máme možnost si tam zajet jindy, vzít to zase jinam? Ty velké, krásné vily na mne udělaly dojem.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Fakt moc krásný výlet, Jiřinko!
    Děkuji za připomenutí a přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, koukala jsem, kde že to bylo vaše ubytování a my jsme včera šly okolo! Tak jsem měla radost, že máme podobné zážitky.Vy jste měli výhled na to nej.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,moc krásný výlet a co jste toho stihly.Nevěřila bych,že se to dá stihnout vlakem.Jenže,kdy já s ním cestovala naposledy si už nepamatuji.
    Nádherné fotografie
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, začínám si uvědomovat, že častější asi budou mé výpravy vlakem či busem, než naším starým autem, a ne, že by auto nebylo schopné jízdy, naopak, ale šofér mi stárne.
      Tak se nedá nic dělat, jen se přizpůsobit.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,moc pěkný výlet a krásné fotečky.Taky ráda cestuju vlakem,koukám se z okna,kochám se výhledy.Měj hezký zbytek neděle.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, ani nevíš, jak nám ta cesta ve třech utekla, povídalo se a dívaly jsme se z oken na krajinu, kvetla tařice a bylo to moc pěkné. Už mi to chybělo...Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tak že Teplice jste si nakonec opravdu užily. Už jsme tam také měli namířeno, ale nějak nás odradilo to množství lidí ve městě a hlavně těch zahalených.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, po pravdě jsme zahalené neviděly ani jednu osobu, nepřizpůsobivé také ne, až na pár lidí na nádraží, ale kdo jsem, abych je kádrovala? a ač jsme toho nachodily opravdu hodně, musíme tam ještě jednou a projít to zase jinak, neb jsme vše nestihly.Vzpomněla jsem si na p.Kuberu, že tomu městu asi dal fazonu.Další město, které je pod Krušnými Horami hodno návštěvy.Jiřina z N.

      Vymazat