středa 23. června 2021

Plavba po Jadranu

 Plavbu na Korčulu jsme si naordinovaly s mojí sestrou Helenou jako výlet na jeden den z Makarské, kde jsme si víc jak týden lebedily na dovolené před několika lety.. Popravdě jsem o tom už kdysi psala, ale to bylo tak: moje sestra byla předtím pár let zpátky na Korčule s mým mužem, kam jsme měli jet všichni tři, ale na poslední chvíli mi nedali v práci dovolenou a tak jeli sami. Líbilo se jim tam a když jsem byla se sestrou v Makarské, chtěla mi Korčulu ukázat a nechala jsem se k plavbě vlastně od ní přemluvit. Zadarmo to nebylo - ale byly to dobře uložené peníze, na lodi jsme dostali i oběd a víno, ochutnali jsme i dvě kořalky, resp. likéry, jednou z nich byla ořechovka a fakt byla dobrá!

Milé KOČKY,

tak jaképak řeči? dáme si obrazový doprovod, to vám poví daleko víc, než moje slova:






























Byl to tehdy pro mne povedený den. A stýská se mi po moři moc.


28 komentářů:

  1. Jiřinko, užily jste si krásný výlet. Plavba lodí, procházka městem a nakonec úchvatný pohled na hory. Je to krása.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ráda jsem se tam podívala a vše jsem si prošla, ta malá, mramorem vydlážděná městečka se mi líbí. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ach! Na Korčule jsme prožili úžasnou dovolenou!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu si chválí snad všichni, to jste jistě byli i na malé chorvatské zdi ve Stonu? Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,překrásné.Moře mi chybí v tomhle horku.Mám obavy,že rybníky u nás budou za chvíli plné sinic.Jeden rok jsme byli také na Makarské ještě se sousedy a jejich dětmi.Všichni jsme si udělali také jednodenní výlet na Korčulu.Byla to nádhera.Bohužel jsem v té době fotila na diáky.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si, Jitu, taky někdy říkám, jak jsem mohla žít bez digitálního foťáku.
      hihi Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásné fotografie. Z fotek tato místa znám od syna Pepy. Byl tam před lety a pluli podél pobřeží na jachtě. Má kapitánské zkoušky a tak když se sejde parta lidí, tak si s vnukem s přáteli pronajmou jachtu a plují podél pobřeží a navštěvují památky ve městech, kde jsou místa v maríně a můžou tam zakotvit. Tak že na něco si z fotek pamatuji. Měj se pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to musí být špičková dovolená na jachtě, máme známé, syn naší paní sousedky má jachtu a plují s ní rok co rok po Jadranu, ale já jsem na jachtě byla na několika dovolených s kolama na plachetnici jen na Slapech nebo na Orlíku, ovšem to byly dovči 14 dní naprosté svobody.
      ( pokud nepřišla bouřka a neházelo to ).Váš Pepa je šikulka, každý takové zkoušky nezvládne. Ona to není legrace.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. To je překrásné místo! A jaká z něj dýchá atmosféra a historie... ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko...Tohle místo je ve sporu s jiným, o místo narození Marka Pola.
      Já osobně tam nejraději zmrzlinu.Jogurtovou, pistáciovou, čokoládovou a asi dvacet jiných?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Dovolená u moře - ááách !
    Hanka :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, to je krásy. Moře, lodě, a to azuro...Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, my jsme ráno odpluli a na Makarské byla bouřka a slejvák a my celý den na sluníčku a kvečeru jsme se vrátili a byla už pohodička.Tak rychlé to tam někdy je. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, nádherné fotky. 👍👍👍 Zasnila jsem se a úplně si vybavila tu vůni moře. My se plavili při našich cestách do Chorvatska pravidelně, protože jsme jezdívali na Hvar a pak na Brač. On nám nestačil trajekt, my ještě putovali lodí po dalších ostrovech.
    Také se mi stýská po moři, až bolestně.
    Měj prima den 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, na Brači 2x a na Hvaru 1x jsem dovolenou taky prožila a jak já ti rozumím, to je diagnoza!Poprvé jsem tam na Brači měla i kolo a jak jsem si ho užívala. Budu chvilku smutnit po moři s tebou. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Připomněla jsem si úžasné chvilky v Chorvatsku. Krásné moře, sluníčko a návštěva malých městeček a lodní výlet na Hvar. Klidně bych si nějakou tu cestu zopakovala. Zdravím 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, dokud jsem tam sama nejela, moc jsem tomu, co říkali ostatní, nerozuměla, protože poprvé u moře jsem byla v NDR!
      Vůně borovic a moře - to si pamatuji na pořád. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, to jsou nádherné fotky. Krásně jste si užily den. Hned bych jela k moři, ... tak snad příští rok to už vyjde.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, taky bych jela, ještě dnes! měla bych sbaleno do půl hodiny!
      A dokonce vím i kam. Pas, peníze a fotoaparát, pár triček, plavky... Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Krásné fotky,krásné místo.Moc pěkně jste si užily.Snad i já se někdy k tomu moři podívám.Měj se hezky,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, udělej si čas a jeď, jen to nyní není už co bývalo, covid dělá vše složitějším.
      Nikdy nezapomenu, jak jsme z busu vystoupili v Primoštenu a to to teplo a vůně borovic mi utkvěla v paměti navždy.Hned první večer jsem sledovala přírodní divadlo - západ slunce do moře.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, nádherné fotky z krásného výletu. Mořské plavby jsem se zúčastnila pouze jednou v životě a také na výlet na vodopády Krka moc ráda vzpomínám. Jenže tenkrát jsem ještě neměla digitální foťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, já zas lituji, že jsem digifoťák neměla ve Skotsku.
      Jsem divná, ale své fotky ze zájezdů mám moc ráda a jsou pro mne důležité, počkej, jestli jednou na mne skočí skleroza, jak si jimi okořením život, hihi.
      Opatruj se: Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, nádhera, takový malinký Dubrovník, moře krásné a výlet vydařený. Vzpomínky a snění. Jezdíme do Omiše, letos bohužel ne, je mi smutno, nejsem v tom jistě sama.
    Hezké dny měj. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Vijo, v Omiši jsem byla 2x, pluli jsme lodí po řece z Omiše k nějaké restauraci, také jsme vylezli na zdejší hrad, jednou jsme zas do Omiše pluli z Postiry z Brače...Dubrovník jsem navštívila vícekrát a je to moje oblíbené město.Procházka po hradbách kolem dokola mě baví.Ráda bych se tam zas podívala a vyjela nahoru opravenou lanovkou.Líbilo se nám i na Hvaru.Vlastně všude v Ch.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Já to říkám pořád - dokud člověk může, má cestovat! Nádhera ... ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, znám ale lidi, že jsou nejraději doma a nikam se jim nechce, tak bych je nenutila. Odjakživa říkám, že by se mi hodila nějaká hodně bohatá paní, které bych na cestách ráda dělala za její peníze společnost.A jsem dost skromná! JIřina z N.

      Vymazat