čtvrtek 22. července 2021

Do lesa

 Máte doma všechno hotovo, potřebujete si vyčistit hlavu - kam se tedy vrtnout? nu, do lesa, přeci. Zajedeme si do Kokořínského údolí nebo do Nosálova či na Nedvězí ( tam už nikdy nepotkám paní E.Pilarovou v šátku ) a šup pod stromy, kde člověka přejde každý splín.

Milé KOČKY,

houby ráda nacházím, houby ráda sbírám ( čištění přenechám s radostí manželovi ), houby ještě raději fotím:














 







17 komentářů:

  1. Tak to máš pravdu. V lese si člověk hlavu vyčistí krásně. Já mám ráda takové to lesní ticho.
    A houby taky ráda fotím. Na sbírání ve velkém mám manžela. Toho to hodně baví. :-)
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mám ráda takový ten čistý les s jehličím a kapradím.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, mám ráda les a často se v něm toulám. Máme to štěstí, že bydlíme blízko lesa. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, včera jsem byla v parku a dováděla tam hodně tmavá veverka, a já ji ne a ne vyfotit.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, do lesa chodím ráda, houby hledat umím, ale závidím ti manžela, že čistí. U nás čistil můj táta...
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, já sbírám jen růžovky a pak hřibovité s dírkami, ale babička sbírala i ryzce a holubinky, nebo co to bylo.Stejně, nejlepší je houby fotit. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko krásné úlovky. Překvapily mě ty muchomůrky, ty většinou rostou až koncem houbařské sezóny, tak že jsou to asi starší fotografie že? U nás houby musím čistit já, protože manžel tvrdí, že na to nevidí. Nesnáším to, ale houby hledám a sbírám docela ráda. přeji Ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, loňské fotky, většinou kolem Břehyně. Ale na Rumbursku bývaly žně!To jsme chodili směrem na Jiříkov nebo ke Království a tam bývalo hub. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. No teď bys tam v lese asi zabloudila. My jsme chodívali za Zámeček k lomu, který je už léta zasypaný, dál ke křížku k Jiříkovu a Království a dál směrem na Hartu a bývaly to opravdu žně, ale teď to tam v lese nepoznávám ani já a to tam chodím hodně často a pokaždé to vypadá jinak. Za Rackem cesta zmizela úplně a od Tůně se to také změnilo. Zničené cesty těžbou, vykácená místa, hromady roští, nepořádek, díry po těžké technice. Hrůza.

      Vymazat
  5. Do lesa chodím ráda,škoda,že není trochu blíže.Po houbách jsme zatím nekoukali,ale máme tu vnučky,mezi lidi s něma chodit nemáme,tak půjdeme do lesa.
    Měj hezké dny Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, když byly vnučky malé, vydržely si v lese hrát hodně dlouho, stavěly skřítkům domečky z mechu, větviček, šišek a kůry.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Mám les za plotem, ale hub v něm moc nic. Naštěstí… neměl by je kdo čistit😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, párkrát za léto mám ráda smaženici s čerstvým chlebem.Měla jsem v Jablonci kamarádku, ta dělala senzační houbovou polévku.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,ráda chodím do lesa.Mám ráda to ticho,klid.Houby sbíráme celkem dost,čistím já,nevadí mi to.Zítra odjiždíme do Pece pod Sněžkou ,na dovolenou,tak se těším.Přírody si užijeme dost.Přeju krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přeji krásné výlety do přírody a hlavně! - nádherné počasí a daleké výhledy.Zítra se po 14 dnech z Bedřichova vrací mé vnučky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, také chodíme často do lesa. Máme ho kousek od domu a o víkendu tam chodím s Mírou venčit Terri. A také na borůvky...
    Pěkné fotky.
    Přeji pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, borůvky mám moc ráda a nejraději na palačinkách se šlehačkou nebo v bublanině či na koláčích, to jsou věci na noc! Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat