pondělí 19. července 2021

Jak potěšit

Myšlenky jsou zajímavá záležitost, nemyslíte, milé KOČKY?

To si tak poletují a buď se vzdálí, nebo a to je taky divné, se uhnízdí v mé hlavě! třeba jako ta, že potěším Hanku a čím? že sem dám část fotek z výletu do jejího kraje!

Nejen, že Hance chci udělat radost, ale sama si ráda zavzpomínám a možná některé z vás pomůžu najít vhodné místo pro další prázdninový výlet, třeba s dětmi nebo vnoučátky.

( mluvit o Kuksu, o Babiččině údolí, o Náchodu, o Peklu či Novém Městě nad Metují, o Dobrušce, o Opočnu, Vamberku a Častolovicích je jako nosit sovy do Athén, ale kdo ví, třeba to někomu přijde vhod.)

až se stydím napsat, který zámek to je, neb to všichni znají, že, paní kněžno Zaháňská?



u babičky ve světnici: 








zámek nad Metují:








tady se točilo, nikoli pivo, ale film:


zámecká zahrada v Častolovicích:








střípky z jednoho výletu, aneb, co se dá stihnout za jeden den - a krajky z Vambereckého muzea jsem dala do jiného příspěvku...

( a jedna intimní: když byla mladší vnučka asi 5letá, řekla jsem jí, že má v posteli bordel jako babička Boženy Němcové, protože tam měla plyšáky, korálky, čelenku, pastelky, knížky, kapesníčky, prostě, až na růženec vše, co si můžete představit, to ani ta Babička neměla! - ovšem mé vnučky se tomu mému výplodu tak smály, že to později občas použily)

12 komentářů:

  1. Roztomilá historka nakonec a krásné fotky z kraje mě blízkého nad ní.
    Máš tu krásnou fotku nádvoří v Doudlebech - je to můj oblíbený zámek, stejně jako všechna ostatní zmíněná místa.
    Jiřinko, přeji krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mé vnučky na Doudlebech nejvíc zaujala malá ZOO ve dvoře, ale byly tehdy o něco mladší.
      Zdravím na východ! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Hrozně ráda bych se sem podívala.Je to krajina mého prázdninového dětství.Jenže,jak jsem psala,v týdnu hlídáme psa a plánujeme výlety,kde může s námi.Jedině naplánovat,říct synovi,aby Bleky nevozil a bude to.Teď bylo Babiččino údolí na více blogách a tak mě to pořád láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, snad se ti to povede, tam je to tak malebné! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. To víš, že jsi mne potěšila.Každý kraj má to svoje a když v něm člověk žije od narození, tak v sobě určitý patriotismus má.
    Třeba Ratibořice.Podle řeky na kole jsou moje každoroční několikeré cesty. Ony nejsou jenom zámek, Staré Bělidlo, splav- mají své okolí. Stezkou Jakuba Haliny dojdeme na Žernov, kde je pěkná kaple, rozhledna, kousek od ní je Rýzmburský altán a j. A tak by se dalo pokračovat :-)
    Tak jako jiná místa, tak i náš kraj stojí za návštěvu, viď.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, několikrát jsme byli na dovolené na Rozkoši a na kole jsme pojezdili okolí, třeba až na Kuks a pod., jindy jsme si vzali chatku v Pekle u Metuje...a ráda se tam vracím, v posledních letech ale bydlíváme v Hodkovicích u Adršpachu, kousek od zastávky vlaku.Propátrali jsme i Broumovský výběžek, tam se mi líbí moc.Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Snad se konečně k “babičce “ podívám😁.Děkuji za připomenutí☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, my chodíme vždy až ke splavu, ,,pozdravit,, Viktorku. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Krásné fotografie. Několik let jsme jezdili do domku v Malé Čermné nad Orlicí, kde se narodila a žila manželova maminka. Chvíli tam bydlel i manžel se švagrem a pracovali v Borohrádku. To bylo ještě před naší svatbou. Jezdili jsme tam pak pár let na dovolenou. Tehdy jsme měli jen prvního syna Pepu a byl ještě malý tak jsme byli jen na dvou výletech a to právě v Ratibořicích, v Babiččině údolí a v Adršpašských skalách. Více jsme toho nestihli. Pak byl domek prodán a od té doby jsme tam v tom kraji už nebyli. Docela by mě to lákalo znovu tato místa vidět. děkuji za příjemné připomenutí a mohla jsem se rozvzpomínat na časy dávno minulé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. J8ro, my obvykle projdeme Babiččino údolí, kolem zámku ke splavu, pak v Č.Skalici zastavení u kávy, cestou Kuks, a podle toho, kam směřujeme, ještě cestou leccos navštívíme. Moc ti přeji se tam, po letech, podívat.Problém bývá jen ta silnice od H.K. k Náchodu a dál do Polska, nevím, v jakém to je teď stavu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Z této přehlídky jsem byla jen v Ratibořicích a Babiččině údolí. Děkuji za krásnou reportáž.

    OdpovědětVymazat