středa 7. července 2021

O kousíček dál

 Pokud si chceme kolem Liptovské Mary udělat pěkný výlet, najdeme si Prosieckou dolinu, případně Kvačianskou, ve vesničce posedíme u kapustnice a dojde i na stopičku Demenovky ( chlapi říkají dementovky). Líbil se mi opevněný kostelík v Liptovských Matiašovcích.

( znáte Liptovský Mikuláš nebo lázně v Lúčkách? )

Milé KOČKY, 

že nerady chodíte ve vyschlém korytu říčky? že si dovolenou představujete jinak? Koupání v Bešeňové to jistí, a zítra? posuneme se dál.












posezení v Liptovském Mikuláši:


To s tou červenou taškou není kamzík, ale já, v o poznání mladším věku.


14 komentářů:

  1. Jiřinko, takováto miluji, ale manžela už bych tam teď nedostala.Kdysi jsme byli na Zemplinské Šíravě a také cestovali po okolí, ale to už je přes 40 let. Tam je opravdu krásně. Jen pro nás už nedostupné. Manžel už má s těmi kopci dost problém kvůli srdíčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, nápodobně, můj muž si na kamzíka už taky nehraje. To přijdou plíživě arytmie a jiné takové meluzíny a máme hotovo.
      Ještě, že mám ty kamarádky, že mohu občas vytáhnout ,,ven,, někoho jiného a potěšit manžela tím, že ho nechám doma samotného. I to je dobré, že si tady vystačí a nemusí ho nikdo hlídat. hihi Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Hezky se na fotky dívá. Na Slovensku (a to jen v Bratislavě) jsem byla naposledy v r.2011 v rámci zájezdu Města na Dunaji. Jezdívali jsme na Slovensko na dovolenou se stanem, perfektní byl zájezd do Tater od zaměstnání, když si vzpomenu na cestu na Téryho chatu :-)...no bylo to fajn.
    Starší syn byl na vojně v Nitře. Poprvé jsem na Slovensku byla v deváté třídě v rámci školního výletu. Bylo mi líto, když jsme se rozdělili.
    Hezký den, Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já se do Trnavy a Nitry a tam okolo chystám už dlouho, ale pořád má něco přednost, ach jo. A že kluci chodili na vojnu, bylo asi dobře, nebyly to takové bábovky, udělali si tam řidičák a pokud tam nebyla šikana, tak na to vzpomínají v dobrém. Jiřina z N.
      a našli se s cizími holkami a mísila se krev! hihi

      Vymazat
  3. Ty názvy, jak se ptáš, znám jen podle názvu. Jezdívala jsem často do Vysokých Tater, ale i v Nízkých jsem byla - na Chopku, v Demänovské dolině a v místních jeskyních. Samozřejmě nějaké túry byly. Je to krásný kraj a Slovensko mám ráda.
    Měj se hezky. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, komu by se na Slovesnku nelíbilo, viď?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, takovou cestu by si užil hlavně můj muž. Kdysi byl s turisty ve Slovenském ráji. Byli ubytovaní ve Smižanecha a chodily kolem průryvu Hornádu. Vrátil se nadšený.
    Měj klidný den. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Hornádu to znám jen z doslechu a od známého, který bydlí ve Zvolenu.My jsme jeli lanovkou od obce Mlynky a takové jedle jsem viděla prvně v životě. Něco úžasného.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ty jeden kamzíku! Připomněla si mi Slovenský ráj - přes všechny ty řetězy a žebříky jsem nějak nestíhala vnímat tu krásu. Trochu jsem trnula abych já nebo děti někam nežuchly...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s dětmi nebo vnoučaty jsou vždy výlety jiné, to musíš mít oči i vzadu!
      Jsem šťastná, že tolik blogerek má zkušenost s dovolenou na Slovensku.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,takovou podobnou cestou jsme šli kdysi na Velký Rozsutec.Řetězy,žebříky,byla jsem mladší,pružnější,dneska bych se už asi trochu bála.Ale ráda na to vzpomínám,byla to nádhera.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přesně, každá akce má svůj čas, nemá smysl se přemáhat, já jsem léta v jedné partě jezdila na kole a byla jsem nejslabší část řetězu a pořád jsem si něco musela dokazovat.Ale byli na mne hodní a nikdy mě nenechali bez pomoci.Moje nejlepší období to bylo. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jedním slovem nádhera. Tam bych jela hned 😊 Fotky super, jako pro časopis 👍 Přeji hezké dny. P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťulo, pokud v takovém terénu nepotkáš medvěda, vše je ok. A těch hřibů, co jsme v Roháčích našli!
      A díky za pochvalu. Jiřina z N.

      Vymazat