neděle 25. července 2021

Oblíbená místa v Praze

 Podle názvu by mělo následovat asi 15 tisíc fotek, neb se mi v Praze, pokud to není počmárané, špinavé a rozkopané, líbí úplně všude. Na Starém Městě, na Hradčanech, kolem Vltavy, na Novém Městě, dokonce jsou nyní místa i ve Vysočanech, Holešovicích a na Pankráci, na Vinohradech, kde se dá najít spousta zajímavých míst. Grébovka, Šárka, Prokopské údolí, Bílá Hora, Letná, pod Žižkovskou věž - no, nechoď tam, že jo? A když nic jiného, Karlov a Vyšehrad to jistí.

Milé KOČKY,

především pro ty z vás, kdo se do Prahy jen tak nedostanete, nechám tady pár mých oblíbených snímků z Prahy:










nebo taky:






něco si necháme na příště?

12 komentářů:

  1. Fotografie Prahy nemohou nikdy zklamat.Tvé vybrané jsou nádherné.
    Jiřinko,nestihám všechno komentovat,ale občas přeci jen ráno prohlídnu blogy aspoň na mobilu,mám tu vnučky a jsem za to šťastná.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, hezké prázdniny s blízkými mají vždy přednost. Pa a užívej si co to dá. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ano, Praha je krásná, přesto mě už neláká i když dříve jsme tam s dětmi jezdili každý rok a procházeli ze Smíchova kolem Hladové zdi nahoru na Petřín, do Růžové zahrady, prošli Hrad, Malou Stranu. Vyšehrad, Staré Město, Tróju i zoologickou zahradu. Já prostě už do měst moc nemusím kvůli davům lidí, ruchu a hluku, i když poslední dobou už je to pomalu tak i v přírodě. Už bych si v Praze neuměla ani koupit lístek na metro nebo na tramvaj. Prostě Praha je město kam jet vůbec netoužím i když nás tam moje spolužačka Květa zve už několik let. Krásné fotografie Jiřinko..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, manžel Prahu zná jako své boty, když jsme kdysi Prahu projížděli autem, byla jsme vynervovaná a nyní? manžel do Prahy nejede ani busem, jen v krajním případě, a vyhýbá se jí autem jako čert kříži.Já jsem se naučila sama po Praze se pohybovat jak MHD nebo pěšky, ale raději tam chodím s kamarádkou nebo se sestrou, někdy vezmu vnučky.
      A někdy holt musím k těm doktorům.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásné fotky!
    Tvůj příspěvek mě inspiroval, abych se zamyslela - které je to nej místo v Praze. Ne, jedno se opravdu nedá říct. Je jich prostě moc.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jde o to, s kým tam jsi, za jakého počasí a co máš ráda...Tak ať se nám dobře cestuje a poznává, Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, ukázala jsi nám krásná místa a vím, že jich jsou spousty. Nejvíc se mi líbí první fotka.
    Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, baráky mi padají jako na obrazech Karla Chaby, viď? nakonec, ráda bych měla nějaký jeho obraz. Užívej si prázdnin...Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, úžasné fotky. Miluju Prahu, jednu dobu jsem tam byla často, a kolikrát jsem se po historickém centru toulala sama, a moc jsem si to užívala. Při pohledu na tyhle snímky mám motýlky v břiše... Děkuji P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hodně zajímavá pochvala, díky moc. Praha je krásná, měli bychom si ji opečovávat a užívat.Za mne víc kašen s vodou a květin, čistoty a bude to ok. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, Praha je tak krásné město...Vydej ty svoje úžasné fotky knižně a budeš v balíku ! Parádní... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Leni, až budu v balíku, vezmu všechny KOČKY blogerky, které projeví zájem a vezmu na krásný zájezd do 4 mých oblíbených měst! Už, aby to bylo.Jiřina z N.

      Vymazat