úterý 6. července 2021

Staré lásky

 Chlapi, nebojte se, nic na vás tady neprozradím!

A vy, milé KOČKY,

spokojte se s mými výletními láskami, a že jich je! Začnu s jednou, trvalou a dávnou a tou je Slovensko, neplést si se Slovinskem, o kterém také často básním a ráda na jeho krásy vzpomínám. Byli jsme na Slovensku na dovolené několikrát, z toho vícekrát v Roháčích, tůry jsem tehdy zvládala docela snadno, aby ne, když jsem byla mladší a zdravější, kdeže ty časy jsou? Dnes se podíváme do Vlkolínce, vesničky zapsané v UNESCO.






















Příště třeba zavítáme jinam, na Slovensku je krás nepřeberně.

22 komentářů:

  1. Miluji skanzeny a tenhle se mi taky moc líbil. Juraj Jakubisko tady natáčel Tisícročnu včelu.
    Jiřinko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, na Slovensku se nám líbilo všude, až na ten smog dole v údolí pod Vlkolíncem.
      To je zajímavé, jak se skanzeny každému líbí a přitom v těch domcích asi nebyl život snadný, že? Helenko, jak já ti rozumím. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Na Slovensku jsem párkrát byla.Na Fatře,v Tatrách,v Žilině,v Zázrivé,tam se nám líbilo moc,malá moc krásná vesnička.Měj se moc hezky,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, moc tě zdravím, až to půjde, ráda se zas na Slovensko podívám.A z Radhoště jsou vidět Tatry! mám vyzkoušené. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Krásná vesnička. Díky, že jsi nás vzala na Slovensko.
    Měj pěkný den.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, udělala jsem takový malý seriálek o Slovensku, další dny bude přídavek. Tak přijď. Těším se na tvoji návštěvu u mne na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jo,jo byla jsem tam taky a nadšeně se vesničkou procházela. Bylo na co se dívat. Ono na Slovensku je na co se dívat.
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, přesně!Ráda si vzpomínám na výhledy z Chopku, na výhledy ze Soliska, na výhledy z Kriváně...líbilo se nám v Levoči, v Trenčíně, jen těch hradů, co tam mají!A spoustu lázní, i když, v těch jsem nebyla. Ale, mám kamarádku, která je tam co chvíli.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ahoj. Moc hezká vesnička a skanzen. Na hezký výlet jsi nás pozvala do Vlkolínce, a já jsem zas na Vlkově...sama na chalupě. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to posílám pěkný pozdrav na chaloupku! Kouknu, kolik Vlkovů je, já vím o jednom. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, Slovensko mám ráda, byla jsem tam mockrát a vždy spokojenost. Dost jsem prochodila i Vysoké Tatry. Tam bych jela hned, navíc to od nás není tak daleko.
    Měj pěkný sváteční den. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, přesně vím, jaké to bylo, když jsem prvně vystoupala na Baranec a musela jsem si vyměnit oblečení za suché, hihi.Už aby se mohlo volně cestovat bez očkovacích a jiných procedůr.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak toto je pohlazení po duši. Miluji skanzeny a tento neznám, neb jsem na Slovensku ještě nebyla. Ale už jsem vesničku někde na fotkách zahlédla. Je tam nádherně, věřím, že jste si dovču užili. Krásné místo i fotky.
    Přeji hezký sváteční den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, tak s tím nesouhlasím, protože mám pocit, že právě ty jsi psala o návštěvě v Bojnici, nebo se pletu? Tam jsme byli sice před mnoha lety, ale dobře si ten zámek pamatuji.Byla jsem o 40 let mladší a o 20 kg méně hmotná, hihi.
      Dáši, těším se vždy na tvé nové cesty. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Ve Vlkolínci jsme byli asi před pěti lety a líbilo se nám tam moc. Jen si nejsem jistá, že z tolika turistů mají radost i místní. Na Slovensku je nádherně, ještě bych se tam chtěla jednou podívat. Zdravím 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já si myslím, že přímo ve Vlkolínci asi moc místních už není a je to turistická záležitost?Ale mohu se mýlit.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Na Slovensku jsem byla několikrát,většinou jsme chodili ve Vysokých Tatrách,ale v odpočinkových dnech jsem výletovali níže.
    Vesnička je malebná,takové mám ráda a ještě ta krásná zvonička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak to mě moc těší, že jsi na Slovensku obdivovala tamní krásy, škoda, že jsme se rozprchli.Já příkladně neznám ty jejich východní oblasti.
      Hezký večer Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, to je další super podívaná, tentokrát na krásnou vesničku u sousedů. Ta architektura je krásná a zajímavá. Opět moc krásné fotografie jsi pořídila. Díky a měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, moc ráda bych tam zas jednou jela, ale začíná se mi to hroutit, neb manžel kvůli covidu a jiným podobným důvodům jet nechce. I tak toho mám moc.Taky by ti Slovensko slušelo, procházky v nějakých pěkných lázních!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Slovensko mám docela prochozené i proježděné na kole z doby, kdy jsem ještě jezdil. Ale ve Vlkolínci jsem nikdy nebyl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Petře, na kole mám proježděné kde co, ale na Slovensko jsem svého Šemíka nikdy nevzala.
      To může být docela náročné, podle toho, kudy jsi to brázdil. Jiřina z N.

      Vymazat