středa 1. září 2021

Za devatero horami

 No, milé KOČKY, tolik jich možná ani nebylo, ale jely jsme s kamarádkou Marcelkou plus hodně cizích lidí dost daleko, zájezd do tohoto koutu Německa jsem jí doporučila, koupily jsme si ho, protože kamarádka v červnu  oslavila své kulatiny. A já, abych u toho nebyla, že?

Program sliboval návštěvu míst:

1.den:

zámek Ludwigsburg, zámek Solitude, městečko Haigerloch, Město Rottweil, dále 

2.den:

Donaueschingen, Mühlheim an der Donau, vyhlídka do údolí, klášter Beuron, město a zámek Sigmaringen, městečko Zwiefalten, klášter Obermarchtal, a konečně 

3.den:

město, kde jsem již byla - Ulm, s nejvyšší kostelní věží na světěklášter Wiblingen s jeho neuvěřitelnou knihovnou, městečko Ottobeuren, Memmingen, městečko Biberach an der Riss, abychom 

4.den:

navštívily  hrad Hohenstaufen, klášter Lorch, kde navíc právě probíhala výstava květin a různých zahradních doplňků, fontánek a pod., byly tu i stánky s mnoha zemědělskými výrobky, sýry, salámy, víny, - co si kdo vzpomene...a poslední - velmi půvabné město Swäbisch Hall, kde jsem byla již několikrát. Posledním naším cílem měl být klášter Gross Comburg - kousíček od Sch.Hallu.

Počasí bylo jako na houpačce, často pršelo, nebe zatažené, nic pro mne s fotoaparátem. Prala jsem se s tím, ale snad jsem i nějaké fotky zvládla?  Ulm i  Sch. Hall už jsem dříve navštívila a tak jsem se zvláště těšila na ostatní místa. Každé to městečko i kostel nebo klášter byly vybrány do programu s citem a s ohledy na zájmy lidí, kteří s touto cestovkou často jezdí. Ubytování bylo dostačující a v jednom případě i dost parádní. Návštěvy druhého a posledního místa v programu se neuskutečnily, neb se vyskytly překážky.

Kostelů jsme navštívili hodně, každý jinak zajímavý a fotek mám přemíru, neb se tam všude bez problémů smělo fotit a to bez poplatku. Ve městečku Rottweil jsem si koupila štěně, jak jinak, než rottweilera. Cestovní medvídky jsem vozila sebou v kufru, chudinky nemají ani jednu fotku ze Švábska. Země je to poklidná, čistá, bohatá a trochu stranou zájmu turistů. Roušky a papíry vyplňované v restauraci a cukrárně byly daní za covid dobu. Zase jsme si s M. rozšířily obzory. Zážitků mám na rozdávání. A tady pár obrázků na dokreslení:

Ludwigsburg:

zámek s počtem místností přesahujících 400 a nesmělo se uvnitř fotit! krásné zahrady jsme neměli čas navštívit, ach jo!


hrad Haigerloch:








městečko Rottweil:













O kostelích, jejich výzdobě a zařízení až později, v samostatném článku, o fontánách také samostaně. Bylo toho totiž opravdu hodně.V některých místech jsme si prohlédly i více kostelů!




22 komentářů:

  1. Krásný zájezd jste měli a zajímavá místa navštívili. Překvapilo mě to azúro, když tady sluníčko ani nevidíme a pořád prší. Hezké a jste navštívili. Díky za pěknou podívanou . Měj se fajnově.J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, na to, že jsme tam byli jen 4 dny, jsme toho viděli až moc ( jak pravila kamarádka). Já jsem to zatím zpracovala na několik dílů, tak až do 11.9. mám na blog co dávat.
      Snad to něco dá i těm, kteří na blog zavítají. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, ještě jsem se vrátila a prohlédla si fotografie v pořádném formátu na počítači, abych si mohla tu krásu vychutnat. Tento druhý komentář jsem napsala jako poslední a tak jsem ho smazala, za což se omlouvám. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  2. Je toho na světě tolik k vidění !
    Krásné fotky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ta stará města jsou tak barevná, když zrovna neprší. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,nabitý program jste měly.Krásná místa jste s kamarádkou navštívily.
    Fotografie jsou opravdu nádherné.
    Těším se na další.
    Měj hezké zářijové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, kdyby bylo slunečno, mohlo to být hezčí, ale počasí člověk musí brát, jaké je. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, měly jste bohatý program. Však jsem na vás vzpomínala a držela palečky, aby vám moc nepršelo. Navštívily jste krásná místa. Obdivuji jak mají udržované památky.
    Měj hezký den. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, snažila jsme se vybrat to, co se líbí mně a snad i vám, milým KOČKÁM to přijde vhod. Jiřina z N.
      Zrovna včera mi přišla zpráva, že zájezd na 17. - 19.9.2021 nám zrušili.( Rakousko).

      Vymazat
  5. Krátkodobé poznávací zájezdy jsou většinou hodně hektické, navštíví se hodně míst a památek až je z toho jeden docela zmatený. Škoda toho zájezdu do Rakouska, třeba bude náhradní termín. Zdravím a díky za pěkné fotky 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, takový zájezd je obvykle ohrožený jen počasím nebo jako nyní covidem. Snad se zase někdy pojede. Ta část v Rakousku mi chybí.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. No, hezké, hezké, ale kde je to tvé štěně :o) To víš, na to já slyším, jak jde o pejsky :o)
    Německo, moc neznám a je mi jasné, že tam je mnoho k vidění.
    Jiřinko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, mám jistou úchylku, že jak někam vlezu, chci vidět časem i to vedle, a tak pak musím, pokud to jde, poznávat i další oblasti nějaké země.Kdysi jsme byli v Heidelberku a kolem Neckaru a teď se nabídlo tohle.
      Na psa taky dojde, to si nechám na konec.
      Pa a hezký večer i noc. Jiřina z N.
      Tak se opatruj ty i váš pejsan. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. To jistě ano, jen té vody mohlo být malinko méně.Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Nádherná místa, musel to být parádní výlet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta oblast je malebná, jak krajina, tak městečka.Určitě to stálo za námahu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, to jsou moc hezká místa. Program pěkně nabitý, viď. Vydej to jednou knižně...A budeš v balíku :o):o) Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ty mi přeješ.
      Pokud zdraví dovolí, ještě se na pár cest vydám. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko,tak to jste měly moc krásný zájezd.Hezky jsi vše nafotila,moc pěkná místa jste viděly a je fajn,že sis to užila a podělila jsi se o to s námi.Děkuji za podívanou.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, děkuji ti za uznání.Jsou to mé radostné chvíle, když mohu někam popojet a vidět něco nového.Jsem takový nomád, co se rád vrací domů.
      Jiřina z N.

      Vymazat