pátek 29. října 2021

Umění vyhnout se maléru

 Tak rovnou říkám, že já to neumím, ale! asi mám skvělé a obezřetné a pozorné anděly, kteří mě na poslední chvíli ochrání...a že občas mají plné ruce práce, to vím.

Jako jednou, to jsme si s Janou, mojí kolegyní, vyrazily na zájezd do Itálie, konkrétně oblast Cinque Terre a náramně jsme si to tam užívaly, navštívily jsme město Luccu, oběhaly spousta barokních zahrad, nádherných vil, záhony s květinami, citroníky v květu spolu s plody, liliovníky tulipánokvětými v oblasti Montecatini Terme, kde jsme byly ubytované, a pak, poslední den, se jelo po asi 5 - 6 městečkách - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, některé ty vzdálenosti mezi nimi jsme šly pěšky a někde se jelo jednu zastávku vlakem...s tím, že jsme skončily ve městečku Monte Rosso al Mare a odtud se pak plulo lodí podél pobřeží do La Spezie ( někde tam poblíž prý bydlí Alena Šeredová, ale tu jsme nepotkaly) a tady nastal problém. Já pořád slídím, co kde vyfotit a tudíž nemám kapacitu tolik na sledování jiných věcí. Loď zakotvila později odpoledne v nějakém přístavu ( Porto Vernere ) a část lidí se hrnula ven, já, nadšenec, taky. Nebýt pozorné Jany, vystoupila bych o jednu zastávku dříve a doteď mám docela problém si ujasnit, co bych tak asi pak dělala, když my jsme měli vystoupit až tu další, o několik km dál a hlavně, tam čekal bus a pak už nás odvážel na noc do republiky.

Milé KOČKY, 

takových povedených a nakonec dobře skončených historek mohu napsat i víc, abyste si o mně udělaly obrázek. Ale je i pravda, že já naopak jsem zachránila několik lidiček jindy na zájezdech, kdy oni chtěli běžet opačným směrem, než byl zaparkovaný bus, takže je to asi 1:1.

Co abych vám v tyto podzimní dny navodila středomořské pocity? JÁ SI TO RÁDA PŘIPOMENU! Tak a je tu Itálie:


























pluli jsme i kolem vojenského přístavu, tak jsem fotila jako nějaký špion úplně všechno:



Vylodění až ve La Spezii...



20 komentářů:

  1. Moc krásné fotografie ze slunné Itálie. Ty květy jsou nádherné, přístav, pobřeží. Jsi docela odvážná.. fotit vojenský objekt může nadělat pozdější problémy. Pamatuji, že se u nás nesmělo fotit ani na nádraží. Hezké fotografie i vzpomínky.Jiřinko, děkuji za hezkou podívanou. Krásný den Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, díky. Kolem vojenského přístavu tam plují civilní lodě a všichni fotí všechno. To by se v té posádce museli zbláznit a nic tam nikdo neřeší.Navíc to bylo dost daleko, tak jsem každou tu loď vyfotila pro manžela, ať má přehled s čím vojáci v Itálii brázdí moře, hihi.Hezký víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, krásné fotky. A podobné příběhy, jako jsi popsala, zažívá naše rodina furt. Známí o nás říkají, že nuda s námi fakt nebývá... Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jestli najdu sílu, zalovím v paměti a fotkách a přes zimu vytáhnu staré historky na světlo boží. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Nádherné fotografie.Ráda jsem se přesunula na chvíli do slunné Itálie.My jsme si jednou s kamarádkou při cestě autem do Bulharska fotily na rumunských hranicích most a najednou,nevím odkud se na nás s křikem nahrnuly vojáci v plné zbroji.Moc dobře nám nebylo.Myslím,že podobných situací zažíváme dost.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, můj strejda nám vyprávěl hodně historek z Ruska, kam se párkrát podíval a nějaké kamarádky také. To byl jiný svět.
      Na západě asi měli jiné poměry.
      Hezký večer přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,krásné fotky z Itálie.A skvělý příběh.Přeju Ti krásný víkend.My se včera vrátili z Prahy,byli jsme tři dny a bylo to super.Myslím,že na hodně dlouho.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, taková šance tě potkat! No, na jaře uvidíme. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, díky za krásné fotky z Itálie. Ani se nedivím, že jsi málem vystoupila o zastávku dříve, když bylo kolem spoustu zajímavých objektů k focení. Také jsem se spolužačkou zažila podobnou situaci. Nasedly jsme v Telči do vlaku, který ale nejel do Jihlavy, nýbrž měl namířeno na opačnou stranu. Díky naší kamarádce jsme nakonec stihly přesednout na správný vlak a ještě jsme se tomu zasmály.
    Měj pěkný den s vnučkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Život tropí hlouposti a někdy se stanou veselé příběhy. Opatruj se, Růženko. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásné fotky. Moc se mi líbí ten zvláštní květ. Jak já se znám, vystoupila bych sice na správném místě, ale pak bych se dostala do jiného časoprostoru. Všichni pryč a já sama. No a problém by byl na světě. Nedomluvím se. Tak jsem se ztratila ve Francii a byla jsem v noci rozhodnuta, že na nádraží si koupím jízdenku domů. Nakonec všechno dobře dopadlo. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květ tě ze stromu lilijanovnik tulipánokvětý,doufám, že jsem to nepopletla. Vzpomínky sice napínavé,ale pěkné.

      Vymazat
    2. Ano, nahoře to píšu, květy jsou ze stromu liliovníku tulipánokvětého ( v některých zámeckých zahradách je k vidění i u nás ) Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Já toho v cizí řeči také mnoho nenapovídám ( pár slov německy a ještě méně anglicky ) ale kafe a dort si objednám všude, včetně piva, proto jezdím na org.zájezdy, kde mám průvodkyni a snažím se neztratit. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
    4. Fučárinko, Jiřinko, děkuji vám za jméno stromu s květem. Přijde mi úžasný, u nás ve Slezsku a na Moravě jsem ho ještě neviděla.

      Vymazat
    5. Já je tady vídám v zámeckém parku Hrubý Rohozec na okraji Turnova, pak v parku u Valdštejnské lodžie u Jičína, a určitě i jinde. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. 'Nádhera !!! Ještě, že jsi nevystoupila z lodi dříve, kdo by nám pak takovou podívanou naservíroval, až do domu?!
    Přeji Ti, ať ti dobří andělé, tě teď opatrují ještě více!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to je jejich práce a mohli by mi pomoci, kdo by vás tu denně otravoval?
      Ahojky, Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to si mi tedy kápla do noty - na Itálii poslední dobou hodně myslím, stýská se mi... Nádhera!
    A díky za příhodu, taky bych měla co vyprávět...:o)
    Opatruj se, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, nejhorší historka se mi stala v Benátkách při první návštěvě. Ale už jsem na to raději téměř zapomněla. Jiřina z N.

      Vymazat