sobota 30. října 2021

Páteční odpoledne

 Přijela mi mladší vnučka ve středu na krátké prázdniny a navíc na pátek přišel i Honzík, chodí do 1.třídy a půjčujeme si ho nyní vždy po obědě, ale tentokrát byl pozván už na ráno, děda si pro něho došel.

Po obědě jsem vymyslela, že půjdeme na sluníčko a zároveň jsem chtěla vnučce zpestřit pobyt: vyrazili jsme na bus a dojeli do Veltrus.

Milé KOČKY, 

ten nápad udělat si hezké odpoledne ve veltruském zámeckém parku mělo tolik lidí ( a psů!). Poběhali jsme park, okolí zámku, přilehlou zahradu a pak hurá na bus zpátky. A jak vidno z fotek, vlastnoručně nacvakaných, líbilo se tam nejen nám. Tady jsou:















































A jako tečka za tou naší výpravou bylo, že už zpátky v N. jsme potkali Janu, moji kolegyni s manželem, psem, vnučkami a koloběžkou, vědět to, řekla bych jí, ať tam jede s námi.

18 komentářů:

  1. Překrásné fotografie Jiřinko a ty barvičky!!!! Zámek je krásný a park opravdu rozlehlý. Také jsme se tam chystali na nový prohlídkový okruh po opravách škod po
    povodních, ale letos už to nebude, protože se zámky tento víkend většinou do jara zavírají. Tak snad příští rok se tam podíváme. Počasí vám přálo a tak jste měli hezké odpoledne. Díky za nádhernou podívanou a přeji ti pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tentokrát jsem to vzala docela zkrátka, ale nejsem ve formě.Ale jako zpestření odpoledne to bylo vhodné. Všichni byli spokojeni. Krásný víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, dobře jste udělali - zámecký park je nádherným a v podzimních barvách - fakt krása nesmírná! My tam byli loni v létě, neskutečně lilo. A Adam asi před dvěma týdny - na semináři, bydleli přímo na zámku. Trochu jsem záviděla...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, luxusní fotky z krásného výletu. Veltrusy jsem nenavštívila a ty podzimní zámecké parky jsou nádhera. Na zahradě už končí podzimním práce a mohli bychom na výlet, jenže už asi ta podzimní idilka bude končit. Měj hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, užili jsme si všichni, manžel doma 3 hodiny klidu a my výlet. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, udělali jste si krásný výlet. Zámecký parky je v tomto období nádherný, plný barev. Děti byly určitě spokojené.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, že se téměř neznají, to bylo pěkné výletování, Růženko, Honzík u tabule využil A. k přečtení popisků a na mapce si nechal ukázat, kde že to stojíme. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Z Tvých perfektních fotek je vidět, že to byl pěkný výlet plný barev, které podzim tak nádherně namíchat umí.
    Klidný víkend, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já cestou tam povídám: Honzíku, tam uvidíme jeleny a už se na nás těší: a on na to: jak se můžou těšit, když nevědí, že za nimi jedeme. A bylo!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásná procházka! Taky jsme si včera vyrazili k přehradě a dnes s manželem slušně pokašláváme. Zrádné podzimní počasí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, to víš, u vás je to o trochu studenější. Honzík mi v busu tam i zpátky usnul, tak to mělo ještě vedlejší dopady. Ale povedlo se a výletík byl prima. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tak barevně vydařený podzim jsme už tu dlouho neměli. Není divu, že bylo všude, nejen ve Veltrusech, tolik lidí. Fotky jsi udělala jak na výstavu 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, děkuji, fotek mám vždy hrozně moc a nejvíc práce dá vybrat, co zveřejnit. Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, parádní výlet. Taky si to užíváme s vnučkama. Mává Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, včera když mladí s vnučkou odjeli, bylo tu prázdno. Ale pak jsem to využila a odpočívala. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,nádhera.Jsi úplně zlatá,jak s omladinou výletuješ.Také jsem doufala,že na jarní prázdniny přijedou vnučky,ale asi zase naschvál jejich matky.Ani syn je neviděl.Víme přesně o co ji jde.Veltrusy mám už dlouho v plánu,ale asi jsem prošvihla.Pokud se počasí pokazí a stromy budou po těch větrech holé.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  10. Jitko, ještě je tu na stromech dost listí, ale už to není tak zářivých barev, ale jde to do žluté. Hodně listí dělá pod stromy zlaté koberce. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat