úterý 16. listopadu 2021

Státní znak

V pátek po obědě si obvykle manžel chodí ke škole pro Honzíka, jednoho spřáteleného kluka, jinak řečeno prvňáka a vodí ho k nám domů, odkud si ho rodiče vyzvedávají kolem 18té hod., poprvé byl u nás, když mu byly asi 2 roky a 3 měsíce a od té doby si nás dost ochočil, že je téměř jako náš. Původně jsem ho hlídala jen v době nemoci nebo když jeho maminka učila dva dny ve škole. Později, když nemohl z nějakého důvodu do školky. Nyní k nám chodí na návštěvu. Během doby se náš vztah měnil, od malého hračičky byl značný posun k vynálezci a milovníkovi Merkuru, hraje počítačové hry, kreslí a lepí, skládá papírové modely, je velmi činorodý. Také si občas zatančí a zpívá o Dědoles - žádný stres.

Tento pátek, ani nevím, jak se to stalo, povídá, že by si nakreslil státní znak, jen neví, jak je to tam v rohu, tak jsem mu na internetu naklikla státní znak, poměrně malý a on to nakreslil: viz níže. 

Tedy, milé KOČKY , já bych to nesvedla.

Pak se rozhodl, že nakreslí i školu a udělal výkres, včetně sborovny, ředitelny a tělocvičny, dokonce i kuchyni a jídelnu. Máme s manželem v páteční odpoledna docela zábavu.


Na nás, Čechy, si nikdo nepřijde, no, posuďte samy, milé KOČKY, mít dva lvy s takovými zuby!

22 komentářů:

  1. Jiřinko, tohle je jako požehnání - Honzík má adoptivní prarodiče, jeho rodiče klid, že ho mají kam dát a že je v dobrých rukou a vy máme potěšení z jeho přítomnosti.
    Znak je fakt parádní!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nemůžu pomoci všem dětem celého světa a tady je ta pomoc nemateriální a těší to ( asi ) obě strany. Honzík prý se už ve středu ptá maminky, kdy bude pátek.
      Nu a děda má hezké páteční odpoledne a já mám klídek.
      Je to zpestření v našem důch.týdnu. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to je dobře, že ho máte. Kamarádka si taky jakoby adoptovala klučinu Honzíka. Vybral si ji sám v restauraci, kde byl s rodiči. Začal se s ní bavit, říkal jí, jestli by nechtěla být jeho babička, ona že jo. Skamarádily se obé rodiny a Honzík k nim jezdí a oni k nim už několik let. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je přesně ono, musí si ti dva padnout do oka.
      Honzík nemá mobil a co všechno už smontoval, z ruliček od kuch.utěrek dělá rakety, různé stroje a sice máme velkou spotřebu lepící pásky, nicméně kluk rozvíjí fantazii.
      A díky dědovi, který mu čte a mluví s ním o chlapských věcech, je na svůj věk docela na výši.Když byl se svým tátou v Kladně, kde viděl žhavé železo, tak měl oči navrch hlavy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, je prima, že máte skoro vnoučka, který vám určitě zpříjemní páteční odpoledne. Znak se mu moc povedl, je to šikulka.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, moje vnučky mají už věk, kdy pomalu budou chodit na rande a tak se i adoptovaný vnuk hodí.Co my s ním užijeme legrace.Dědovi Honzík říká Dědouš a mě nazval Babi-š, protože neví, co a jak.
      Pozdravuj obě svá vnoučátka. A přeji brzké uzdravení pánovi s batůžkem. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Honzík je šikovný a je moc hezké,že ve vás našel náhradní babi a dědu.Ví,že bych taky ráda dělala někomu náhradní babi.S dětma mě to bavilo.
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, on má jednu babičku daleko a jednu blízko, ale nefunguje to tak, jak by si rodiče přáli a dědy nemá, tak se mu ten můj chlap hodí.A jelikož si rozumějí, tak to všem vyhovuje.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Hani, děkuji i za něho.
      Sama jsem byla překvapená, jak mu to jde od ruky. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, Honzík je moc šikovný. Znak se mu moc povedl. Mějte se společně moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, sama jsi měla tři kluky, tak asi víš, že je to jiný svět, než s děvčaty, já pořád nespadni, nedělej tohle a támhleto, kdežto děda s ním jedná jako s chlapem.
      Bývá tu veselo. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Šikovnej kluk a asi i . dobrý společník 🙂—

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, tak to je skvělé. Také bych takového šikovného Honzíka brala. Měj se fajn 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je to zvědavé a přemýšlivé stvoření. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,je to malý šikula.Měj se moc dobře.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  10. Já to říkám pořád, že bychom měli mít ve znaku dvouocasého draka a ne lva. Kde by se vzal u nás v mírném pásmu lev, že? Zato draků tu vždycky bylo nepočítaných, jen bylo do značné míry postupně zlikvidováno jejich přirozené prostředí a socialismus tomu nasadil korunu svým tažením proti šlechtě. Draka, který je zvyklý žrát princezny, prostě na bůček nenalákáš! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, já si myslím, že draci vyhynuli prostě proto, že došly chutné princezny. Některé rody byly tak příbuzensky provázané, že se holky rodily ošklivé, že to ani drak nežral. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Docela mi chybí to pečování o vnoučata a psaní úkolů a procházky s vnukem a pejskem 2x do týdne. Mladí se odstěhovali do jiné části města do většího bytu a vnuk už nepotřebuje hlídání a o pejska se postará. Už je to skoro muž. Čas strašně rychle letí. Vnučka je na střední škole, vnuk se na školu chystá a druhá vnučka je tak šikovná, že se dokáže postarat o celou rodinou. Je ale hodně samotářská, nemá na rozdíl od sestry kamarády, avšak velmi kreativního ducha. Sledujte Pinterest a vyzkouší všechno. Váš pravidelný návštěvník je velmi šikovný a už to, že ho zaujal státní znak natolik, že ho chtěl nakreslit je skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, dnes tu zase byl od 12.30 do 18.15 a krom jiného nakreslil dva výkresy - samá auta a lokomotivu.Je to pracovité dítě. Jiřina z N.

      Vymazat